Tuorein sisältö

Pokémon Pearl

Arvioitu: Nintendo DS
Genre: Roolipelit, Seikkailupelit
Pelaajia: yksinpeli, verkossa 2-8
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Game Freak
Julkaisija: Nintendo
Julkaisupäivä: 27.06.2007
Pelin kotisivut
Jarkko Rotstén

13.08.2007 klo 07.23 | Luettu: 18123 kertaa | Teksti: Jarkko Rotstén

Taskuhirviöt taistelevat tuplaruudulla
Nintendon kehittämälle, massiiviselle Pokémon-villitykselle ei vain näy loppua. GameBoylle julkaistua ensimmäistä pokepeliä myytiin aikoinaan tuhottomasti. Menestys on poikinut melkoisen nipun jatko-osia jokaiselle Nintendon konsolille, eikä ihme, sillä myös pelaajat tuntuvat omaksuneen "kaikki kerätään" -periaatteen varsin kirjaimellisesti. Hieman laskutavasta riippuen pelisarjaan kuuluu reippaat parikymmentä julkaistua osaa, mikä lienee enemmän kuin juuri missään muussa pelisarjassa. Nyt tuplaruutuisen taskukonsolin omistajatkin pääsevät vihdoin ja viimein kouluttamaan söpöjä hirviöitään sarjan neljättä sukupolvea edustavan Pokémon Pearlin parissa. Totuttuun tyyliin samaan aikaan Pearlin kanssa julkaistiin myös Pokémon Diamond, joka on muuten sama peli, mutta otukset ovat osittain erilaiset. Kaikki kerätään, muistattehan?

Tuttua juttua


Pelin perimmäinen idea ei suuremmin ole muuttunut aiemmista osista. Sarjaan aiemmin tutustuneet ovatkin välittömästi kuin kotonaan. Visuaalinen ilmekin on edelleen pääasiassa tutun kaksiulotteinen, joskin 3D-kikoin koristeltu. Uusia pokémoneja on jälleen satakunta lisää, joten keräiltävää kyllä piisaa. Vähäiset pelilliset muutokset tarkoittavat kuitenkin myös sitä, että ne, jotka eivät ole Pokémon-peleistä ennenkään piitanneet, tuskin tarttuvat riemusta kiljuen tähänkään versioon. Toiminta keskittyy siis edelleen kevyeen roolipelaamiseen, pokémon-elikoiden keräilyyn ja kouluttamiseen. Tarkoituksena on nousta lopulta kaikkien Pokémon-kouluttajien mestariksi.

Gold-, Silver- ja Chrystal-versioista tutut yön ja päivän vaihtelut ovat taas mukana kuvioissa. Osa pokémoneista ilmestyy vain tiettyyn aikaan päivästä. Eri sukupuolta edustavat monsterit eroavat nyt ulkoisesti toisistaan - hienoisesti, mutta kuitenkin. Pelin ilmapiiri on rennon lupsakka, joten sitä voi hyvin suositella vähän nuoremmille pelaajille. Idean oppii varsin nopeasti, ja pelin niin sanottu väkivalta on toteutettu hyvin korrektisti. Kielimuuri saattaa tosin aiheuttaa hieman hankaluuksia kaikkein pienimpien pelaajien keskuudessa. Peli on myös sen verran helppo, että tottuneempi pelaaja saattaa jopa pitkästyä isomman haasteen puutteessa.

Ei kovin koskettavaa


Koska yhteisöllisyys on tätä päivää, koskevat Pearlin/Diamondin suurimmat uudistukset nimenomaan verkkopelaamista. Kieltämättä erilaisten otusten keräily saa aikamoisen piristysruiskeen, kun kokoelmaansa pääsee hyödyntämään pelaajia vastaan ympäri maailmaa. Sinänsä on harmi, että useimpia nettiominaisuuksia pääsee käyttämään vasta tuntikausien pelaamisen jälkeen. Alkuvaiheessa mittaa voi ottaa vain ystävistään kaverikoodien avulla. Kotvasen pelaamisen jälkeen pääsee vaihtelemaan otuksiaan tuiki tuntemattomienkin kanssa, ja vasta paljon, paljon myöhemmin pääsee taistelemaan pelaajien kanssa ympäri maailmaa. Tämä sotii melko vahvasti taskupelien casual-ideologiaa vastaan. Itse harrastan käsikonsoleilla yleensä verrattaen lyhyitä pelisessioita, joten useiden tuntien peliajan täyttymiseen kuluisi normaalioloissa aivan hillittömästi aikaa. Nintendon pointtina lienee kuitenkin se, että ajan myötä kehittyneemmillä pokémoneilla verkossa taistelu on huomattavasti jännittävämpää ja yllätyksellisempää, kuin onneton sohiminen muutaman tason nupukoita vastaan.

Kosketusnäyttöä hyödynnetään pelissä valitettavan vähän - periaatteessa siihen ei ole tarpeen kajota yksinpelin aikana juuri lainkaan. Pientä lisähupia tarjoaa kuitenkin alaruudulla toimiva Pokétch-laite, josta löytyy enemmän ja vähemmän hyödyllisiä pikku työkaluja, kuten kello ja laskin. Varsinaiseen pelaamiseen ei kynää välttämättä kannata käyttää, koska perinteiset kontrollit ovat huomattavasti nopeammat, ja käsikin väsyy pitkissä sessioissa vähemmän, kun DS:stä voi pitää kiinni kaksin käsin. Mukavana yksityiskohtana mainittakoon myös, että Game Boy Advancen Pokémon-peleistä voi tuoda otuksiaan Pearliin asettamalla vain GBA-moduulin kiinni DS:ään.

Pähkinänkuoreen pakattuna Pokémon Pearl on ihan mukava päivitys varsin koukuttavalle pelisarjalle. Pelin suurimmat uudistukset eivät välttämättä ilahduta niitä, jotka tykkäävät pelata lähinnä yksinpeliä. Toisaalta soolonakin tekemistä riittää kymmeniksi tunneiksi.

V2.fi | Jarkko Rotstén

Pokémon Pearl (Nintendo DS)

Tutun tuntuinen Pokémon-peli uusin verkko-ominaisuuksin höystettynä.
  • Toimiva toteutus
  • Leppoisa ilmapiiri
  • Verkkopeliominaisuudet
  • Soveltuu nuoremmillekin pelaajille
  • Melko vähän uudistuksia
  • Turhankin alhainen vaikeustaso
< More Brain Training ... Big Brain Academy fo... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (7 viestiä)

PI-Jusushi

17.08.2007 klo 07.55

"- Melko vähän uudistuksia"...ööö...peli sisältää 106 uutta Pokémonia, uusia trainereita on tullut kamalsasti, uusia hyökkäyksiakin on tullut reilusti, taustat ovat 3D:n muodossa.
"- Turhan alhainen vaikeustaso"...joo ehkä luonnossa mutta meneppä liigaan, jos sielä haluaa voittaa heti ensimmäisellä kerralla, tiimissäsi on oltava 2-4 70.lv tyyppiä...
jos haluaa lisää tietoa muistakin peleista niin tämä sivu auttaa sinua ---> http://www.serebii.net/index2.shtml
lainaa
Jarkko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

17.08.2007 klo 14.02

PI-Jusushi kirjoitti:
"- Melko vähän uudistuksia"...ööö...peli sisältää 106 uutta Pokémonia, uusia trainereita on tullut kamalsasti, uusia hyökkäyksiakin on tullut reilusti, taustat ovat 3D:n muodossa.


Uudistuksilla tarkoitan pelillisiä uudistuksia, en uusia hahmoja. Uudet Pokémonit tai trainerit eivät todellakaan ole uudistuksia. Ne ovat itsestäänselvyyksiä.
lainaa
Czerwony

Rekisteröitynyt 11.04.2007

18.08.2007 klo 13.01

"Kosketusnäyttöä hyödynnetään pelissä valitettavan vähän" Minipelit, Poketch, taistelut... Ihan riittävästi mun mielestä. Kyrsii pelit, joissa pitää koko ajan vaihdella napeilta kosketusnäytölle/käytetään niitä samaan aikaan.
lainaa
Jarkko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

20.08.2007 klo 11.08

Czerwony kirjoitti:
"Kosketusnäyttöä hyödynnetään pelissä valitettavan vähän" Minipelit, Poketch, taistelut... Ihan riittävästi mun mielestä. Kyrsii pelit, joissa pitää koko ajan vaihdella napeilta kosketusnäytölle/käytetään niitä samaan aikaan.


Itseäni kyrsii lähinnä se, että Nintendo kehittelee innovatiivisia uusia kontrollimekanismeja, mutta ne vesitetään sitten monissa peleissä juuri tällä tavoin.
lainaa
Miekkatail

Rekisteröitynyt 11.04.2007

20.08.2007 klo 23.24

Öö? Kotelokuva on Diamond ja arvostelussa on Pearl?
lainaa
Liivatesukka

Rekisteröitynyt 26.08.2007

27.08.2007 klo 20.22

Voe helevetti nää uudet pokemonit on niin hirveetä paskaa ettei paremmasta väliä. :F

Wanhat on edelleen parhaita pelejä ikinä imo. Ja parhaana wanhoista Pokemon Yellow.

Nuo uudet "pokemonitkin" muistuttaa enemmän Digimoneja :p
lainaa
Taneli

05.01.2008 klo 02.00

Jeah :D

Kyllä se itellekki riitti iha mainiosti se 151 pokemonia silloin vuosia sitten. Gameboy colorilla pelasin Pokemon Bluen läpi, ja tulipa kerättyä lähes kaikki pokemonitkin pelin tullessa läpi. Kaverin kanssa siis vaihtelimme gameboytten välityksellä, koska muuten ei Redin pokeja voinut saada :D Pahimpaan friikkiaikaan muistin varmaan niiden kaikkien 151 nimetkin.. Huhhuh
lainaa

V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova