Tuorein sisältö

Uncharted 2: Among Thieves

Arvioitu: Playstation 3
Genre: Seikkailupelit, Toimintapelit
Pelaajia: 1, moninpeli
Ikärajoitus: 16
Kehittäjä: Naughty Dog
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Julkaisupäivä: 16.10.2009
Pelin kotisivut
Mikko Heinonen

19.10.2009 klo 15.10 | Luettu: 45427 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Mitäs me varkaat
Uncharted: Drake's Fortune oli kova juttu monessakin suhteessa. Kilpailijoihin nähden tuplahintaisella PS3:lla oli melko paljon todistettavanaan, mutta pitkän linjan luottoporukka Naughty Dog ei jättänyt Sonya pulaan. Siinä, missä moni muu ennakkohypetetty peli oli osoittautunut vain koreaksi ulkokuoreksi vailla sisältöä, UC oli lähes seitsemän oikein: ällistyttävän komea graafinen toteutus yhdistettynä sulavaan pelattavuuteen, sympaattisen rosoinen päähenkilö ja juonikuvio, joka lainasi monesta alan perusteoksesta sortumatta kuitenkaan plagiointiin.

Ei siis ihme, että jatko-osaa on odotettu kuin ruoan ALV-alennusta: innoissaan mutta pelonsekaisena. Slim-mallin julkaisun myötä Sonyllakin on taas tarve killer appille. Jos kyseessä olisi jälleen kerran joku muu pelitalo, voisi menestys kihahtaa hattuun ja tuloksena olla vain eilisen lämmittelyä, mutta taas kerran tervehdin ilolla sitä näkemystä, jota tämä studio on osoittanut jo useamman brändinsä kanssa. Jopa Crash Bandicoot oli julmetun laadukas sarja, ennen kuin se annettiin tusinatuotantotalo Traveller's Talesille.

Eldorado löydetty, seuraava myytti kiitos


Nathan Drake on varas, mutta erittäin eettinen sellainen. Jos hän vaikka suostuukin museon ryöstämiseen, tapahtuu se siksi, että kyseessä on vähäpätöisenä pidetty esine, johon selvästi liittyy jotakin syvällisempää. Kuten vaikkapa Marco Polon jäämistöstä peräisin oleva kippo, jonka epäillään olevan opaste valtavan aarteen jäljille. Mutta jos asia olisi aivan näin yksinkertainen, ei siitä kovin kummoista tarinaa vielä saisi – joten luvassa on runsaasti mutkia matkaan, minkä kekseliäästi tehty tutorial-osuuskin jo paljastaa. Kertomusta riittää pötköön pelaamalla se vakio 10 tuntia, jonka jälkeen voi etsiä piilotettuja ekstroja tai paneutua moninpelin eri variaatioihin. Sunnuntai-iltana linjoilla olleet 15 000 pelaajaa kertonevat siitä, ettei räiskintäseuraa tarvitse kauan odotella, vaikkeivät pelimuodot mitään erityistä uutta tarjoakaan.

Juonta kokonaisuudessaan voi, sen kummemmin spoilaamatta, kuvata nuoremman ja notkeamman Indiana Jonesin sekä Rambon liitoksi. Kiipeilyä, loikintaa ja roisia toimintaa rytmittävät pienet aivopähkinät, jotka tosin ovat melko kevyitä kytkin- ja elementtipuzzleja vähänkin enemmän pelanneelle. Ykkösosassa mukana olleet väkinäisehköt ajeluosuudet on pudotettu pois – tietenkin tarinan keinoin.

Kaikki välinäytökset on tehty nykytyyliin pelimoottorilla, ja laatutasoltaan niitä ei erota takavuosien esirenderöinneistä. Hieman uskottavuutta syö se, että Nathanin varusteet välipätkissä eivät juuri koskaan vastaa itse pelitilannetta; käsiaseensa nyrkkitaistelussa menettävä sankarimme hävittää jotenkin mystisesti myös selässään kulkevan rynnäkkökiväärin.

Yhdistetty Hämähäkki- ja Teräsmies


Kenttäsuunnittelu saa erityismaininnan siitä, että vaikka eteneminen tapahtuu melko tiukassa talutushihnassa, pelaaja tuntee olevansa vapaa tekemään mitä haluaa. Useimmiten seurana kulkee AI-hahmo, jota seuraamalla saa vihjettä seuraavasta tavoitteesta. Näin jopa minä onnistuin olemaan eksymättä. Sivupolkuja tutkiskelemalla löytää tuttuun tapaan aarteita, joilla voi ostaa pelin kaupasta kaikenlaista hassua.

Pyyhkeitä taas tulee ajoittain epäselvistä hypyistä. Nathan on käsittämätön apina, joka roikkuu käsillään pienissäkin ulokkeissa ja loikkii metritolkulla tuosta vaan. Välillä tulee paikka, jossa pelaajan usko loppuu, eikä etenemisreittiä tahdo löytyä. Loikattuaan kevyesti Grand Canyonin verran ohjaimenjatke sitten rohkaistuu liikaa ja hyppää seuraavaksi suoraan rotkoon.

Kuoleminen on muutenkin huono idea, sillä checkpoint-systeemillä on paha tapa nakata pelaja aivan outoon paikkaan. Jos tulitaistelun tuoksinassa tulee ylittäneeksi jonkin näkymättömän rajan, saattaa henkiin herättyään löytää itsensä aivan uudesta paikasta – keskeltä vihollisia tietenkin. Onneksi käytössä on kuitenkin nykymuodin mukainen järjestelmä, jossa haavat saa parannettua kykkimällä suojassa, joten tiukastakin tilanteesta selviää etsimällä varjoisan paikan.

Kolme rosvoa ja hernepyssyjen arvoitus


Ja jos Nathanilla on taitoa ja kuntoa vaikka muille jakaa, niin on vihollisillakin. Normaalillakin vaikeustasolla pahikset kestävät kuulaa aivan hillittömiä määriä – vänrikki Pellimaa kertoi KrhK:ssa aikoinaan, että rynnäkkökiväärin luoti on tappava satojen metrien päähän, mutta samassa saapumiserässä ei tainnut olla ketään Naughty Dogilta. Ymmärrän toki, ettei peli saa olla liian helppo, mutta tuntuu typerältä laskettaa puoli lipasta tavalliseen rivijantteriin, jonka toisaalta saa nujerrettua lähitaistelussa muutamalla nyrkiniskulla. Samalla aseita jaellaan sen verran avokätisesti, että tarkoitus on ilmeisesti ollut maksimoida ammuttujen laukausten määrä. Katsoessani edellisen osan arvostelua huomaan kitisseeni samasta asiasta – ilmeisesti olen sitten mielipiteineni yksin.

Ilman (keinotekoisesti) vaikeutettua taistelua peli olisikin melkoista läpikävelyä, jos ei suosiolla aloita vaikeammilta tasoilta. Vaikein kohta tulee oudosti jo puolivälin tienoilla, ja siitä selvittyään selviää kyllä lopustakin ammuskelusta. Jos haluaa vaivata päätään pelin ongelmilla, kannattaa myös suosiolla kytkeä vihjeet pois päältä, sillä muuten peli ehtii spoilata ne juuri ennen kuin oma pohdinta tuottaa tulosta.

Nykytyyliin peli on suomennettu, onneksi vain tekstittämällä, sillä kuuntelen mieluummin taitavia alkuperäisiä ääninäyttelijöitä kuin Salkkari-Seppoa. Tekstityksessä on päästy kohtalaisen tv-sarjakäännöksen tasolle: asia tulee selväksi, mutta suuri osa pelihahmojen aidosti hauskasta naljailusta ja sananparsista on nimettömäksi jääneeltä kääntäjältä mennyt ohi.

Tykitystä mielihyväkeskukseen


Pelin visuaalinen ulkoasu, viihdyttävyys ja eheys on kuitenkin se, mikä saa yllä mainitut puutteet tuntumaan nillitykseltä. Uncharted 2 ei ehkä esittele enempää polygoneja kuin mikään peli tähän mennessä, mutta tapa, jolla ne esitettävät polygonit on valittu, puhuttelee. Kamerakulmat, tekstuurit, värit, valot ja varjot – kaikki on loppuun asti suunniteltu. Kun kiipeää hotellin katolle ja näkee silmän kantamattomiin taloja, tai kun viilettää junan kyydissä halki vehreän viidakon, ei lainkaan välitä siitä, mitä teknisiä oikoteitä on käytetty tämän näkymän esittämiseen – pääasia on, että se toimii. Nykypelien ”Bloom&Brown”-väripalettiin tottuneelle Unchartedien valoisa ja värikäs maailma on jälleen kuin raikas tuulahdus.

Nathan ei ole hahmona minkään yllä mainitsemani elokuvaesimerkin veroinen, mutta tarpeeksi symppis ja särmikäs, että hänestä jollain tapaa välittää. Mainitsemisen arvoinen on mukana kulkeva muistikirja, josta löytää paitsi ongelmien ratkaisun kannalta olennaista tietoa, myös hykerryttävän hauskoja piirustuksia ja töherryksiä. Suhteessaan pelin naisiin nuoriherra Drake hallitsee aluksi lähinnä pikkutuhman vihjailun, mutta vakavoituu tarinan edetessä.

Kaiken kaikkiaan Uncharted 2 on kerronnaltaan jo niin lähellä elokuvaa, että sitä huomaa paikoitellen arvioivansa elokuvana. Kun pelastin VIC-20:llä neitoa gorillan kynsistä, en juuri miettinyt, että hahmoni rooli on aika yksiulotteinen. Peli kulkee koko ajan hiuksenhienolla rajalla sen suhteen, tunteeko pelaaja ohjaavansa toimintaa vai olevansa vain mukana raiteilla etenevässä junassa, mutta pääosin kontrollin tunne säilyy. Tämä on tärkeää, jotta koettuaan tarinan kokee itsekin vaikuttaneensa sen lopputulokseen.

En ole mikään jatko-osien ylin ystävä, mutta koettuani nyt Unchartedin kaksi kertaa toivotan kolmososankin lämpimästi tervetulleeksi, aivan kuten menisin katsomaan uuden Bond-leffankin. Nathanin elämästä riittää kerrottavaa – ja jos saan itse pelata toimintajaksot, mikäs sen mukavampaa.

V2.fi | Mikko Heinonen

Uncharted 2: Among Thieves (Playstation 3)

PlayStationin näyttöpeli on täällä taas. UC2 osoittaa, miten tehdään oikeasti interaktiivista toimintaviihdettä.
  • Uskomattoman hiottu toteutus
  • Ehjä tarina, hauskat detaljit
  • Kentissä ei jumiudu
  • Adamantium-viholliset
  • Ajoittaiset äkkikuolemat
  • Suomennoksen lapsukset
< Need for Speed SHIFT... Forza Motorsport 3... >

Keskustelut (37 viestiä)

Jep

19.10.2009 klo 15.55

Hyvä peli, varsinkin ensimmäinen puolisko. Mutta kolmanteen osaan toivoisi reilusti enemmän vaihtelua ympäristöihin, esim. paljon enemmän matkustelua paikkojen välillä ja sitten vaikka vähemmän aikaa aina yhdessä paikassa kerrallaan.

Ja pelissä oli muutava järkyttävän vaikea/epäselvä kohta, joka saa kyseenalaistamaan pelin testauksen. Miksi tehdä peliin kohtia, joissa ei ole hirveästi järkeä ja saavat välillä lopettamaan pelaamisen turhautumisen takia?
lainaa
Jep

19.10.2009 klo 16.01

Olisi ehkä voinut lukea arvostelunkin ennen kommentointia.. No kuitenkin, olen täysin samaa mieltä tuossa vihollisten kestävyydessä. Täysin naurettavaa että normaalilla vaikeusasteella saa ihmisiin ampua yli 5 laukausta, että he tipahtavat. Ja jokaisen laukauksen jälkeen alkaa kohteella hirveä capoeira joka vaikeuttaa osumista.

Sama ongelma on nettipelissä, jossa on turhauttavan vaikea saada porukkaa hengiltä vaikka pääsisi jostain kauempaa piilosta ampumaan, kun se pari laukausta ei vaan riitä. Toivottavasti tulisi DLC:nä joku CoD4 HC-tilan tapainen, mutta epäilen. Nykymuodossa nettipeliä ei oikein tuon takia jaksa edes pelata, kun tappaminen on enemmän säkästä kiinni kuin taidosta, eikä kauempana juoksevaa saa mitenkään hengiltä. Onneksi sentään tarkkuuskivääristä kuolee ensimmäisestä luodista.

Tekstitys oli myös ihan OK, mutta ihmeellisiä virheitä mukaan oli päässyt. Pari kertaa AI-hahmo sanoi Nate (eli Nathan), ja tämä oli suomennettu kaveri (ilmeisesti luultiin että sanottiin Mate), ja muutamia muita samantyylisiä mokia.
lainaa
Keskkeis

Rekisteröitynyt 13.03.2009

19.10.2009 klo 16.01 1 tykkää tästä

Tässä olisi nyt sitten ensimmäistä kertaa oikeasti kunnon syy peleistä hankkia vihdoinkin PS3, muiden ihan ominaisuuksien, lähinnä bluerayn lisäksi.

Kaippa sitä tässä talven aikana sitten pitää vaivautua.

Varmasti aika mahti peli, en epäile hetkeäkään ettenkö viihtyisi, genrekin erittäin lähellä sydäntä.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

19.10.2009 klo 16.22

Mainittakoon, että kyseessä on kallein ikinä Suomessa kaupanhyllyillä näkemäni peli jolla on hintaa huikeat 70-80 euroa. Eikä kyseessä ole vain Suomalainen ongelma sillä aika monissa internet kaupoissakin myydään tuota yli 60 euron.

Amazon.co.uk:sta sen onneksi saa tilattua 53 eurolla Suomeen kotiovelle.

...

Omaa mielipidettäni tulen kirjoittelemaan tänne sitten kun olen peliä pelannut. =)
lainaa
sasdsd

19.10.2009 klo 16.25

Dekonega kirjoitti:
Mainittakoon vielä, että kyseessä on kallein ikinä suomessa kaupanhyllyillä näkemäni peli jolla on hintaa huikeat 70-80 euroa. Eikä kyseessä ole vain suomalainen ongelma sillä aika moni muukin netti kauppa myy tuota yli 60 euron.

Amazon.co.uk:sta sen onneksi saa tilattua 53 eurolla Suomeen kotiovelle.


45€40s näyttäisi maksavan verkkokauppa.comin ahvenanmaan kaupassa, turhaan sitä rupeaa ostelemaan kauempaa ja kalliimmalla...
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

19.10.2009 klo 16.42

sasdsd kirjoitti:
45€ näyttäisi maksavan verkkokauppa.comin ahvenanmaan kaupassa, turhaan sitä rupeaa ostelemaan kauempaa ja kalliimmalla...

Rupeaa jos aijot sen joskus käsiisi saada:

Verkkokauppa.com kirjoitti:

Varastosaldo: (tietoa varastosaldoista)
Ahvenanmaan varastossa 8 kpl, joista 11 kpl tilattu.
Vapaana -3 kpl.
Maahantuojalla tai valmistajalla saatavuus: 0 kp


http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=45094

Jep, Jep...

Mainittakoon vielä, että Amazon.co.uk:han myy Uncharted 2:sta 41€ kipale. Postikulut ja verot summattuna on hinta 53€.
lainaa
Tuure2

Rekisteröitynyt 03.07.2007

19.10.2009 klo 16.53

Dekonega kirjoitti:
sasdsd kirjoitti:
45€ näyttäisi maksavan verkkokauppa.comin ahvenanmaan kaupassa, turhaan sitä rupeaa ostelemaan kauempaa ja kalliimmalla...

Rupeaa jos aijot sen joskus käsiisi saada:

Verkkokauppa.com kirjoitti:

Varastosaldo: (tietoa varastosaldoista)
Ahvenanmaan varastossa 8 kpl, joista 11 kpl tilattu.
Vapaana -3 kpl.
Maahantuojalla tai valmistajalla saatavuus: 0 kp


http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=45094

Jep, Jep...

Mainittakoon vielä, että Amazon.co.uk:han myy Uncharted 2:sta 41€ kipale. Postikulut ja verot summattuna on hinta 53€.


http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=12859

Eipä tuo normaali verotettu versiokaan ole lähelläkään tuota sinun 70-80€ rajaa. Konsolinetistä lähtee näkömä vieläkin halvemmalla.

http://konsolinet.fi/tuotekortti.php?path=35/36/8380
lainaa
GEN_esis

Rekisteröitynyt 15.11.2008

19.10.2009 klo 16.54

Dekonega kirjoitti:
sasdsd kirjoitti:
45€ näyttäisi maksavan verkkokauppa.comin ahvenanmaan kaupassa, turhaan sitä rupeaa ostelemaan kauempaa ja kalliimmalla...

Rupeaa jos aijot sen joskus käsiisi saada:

Verkkokauppa.com kirjoitti:

Varastosaldo: (tietoa varastosaldoista)
Ahvenanmaan varastossa 8 kpl, joista 11 kpl tilattu.
Vapaana -3 kpl.
Maahantuojalla tai valmistajalla saatavuus: 0 kp


http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=45094

Jep, Jep...

Mainittakoon vielä, että Amazon.co.uk:han myy Uncharted 2:sta 41€ kipale. Postikulut ja verot summattuna on hinta 53€.

UC2 lähtee Gigantin verkkokaupasta hintaan 55€. Sieltä itse ainakin tilasin.
lainaa
Tuure2

Rekisteröitynyt 03.07.2007

19.10.2009 klo 16.59 1 tykkää tästä

Ihan mielenkiinnosta kysyisin että mihin perustuu se että peli saa miinusta huonoista tekstityksistä? Muilla konsoleilla ei ole edes mahdollista valita suomenkielisiä tekstityksiä peleihin. Näkisin tämän vain bonuksena.
lainaa
stanastaaana

19.10.2009 klo 17.41

Dekonega kirjoitti:
Rupeaa jos aijot sen joskus käsiisi saada:


Olisit tilannut aikanaan. Itse tilasin perjantaina ja tänään maanantaina kolahti postiluukusta.

Keskkeis kirjoitti:
Tässä olisi nyt sitten ensimmäistä kertaa oikeasti kunnon syy peleistä hankkia vihdoinkin PS3, muiden ihan ominaisuuksien, lähinnä bluerayn lisäksi.


Heikostippa se sullakin menee jos yksi peli on ainoa syy ostaa pleikka.
Itse löysin ostaessani n.100 hyvää syytä, mutta johtuu varmaan siitä että omistan toimivat aivot.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

19.10.2009 klo 18.01

Ottakaa muuten huomioon ne postikulut siihen päälle ja saatte sen noin. 70-80€ laskun käteenne.

Verkkokauppa.com (Verollinen) 60€
Gigantti 55€
Konsolinet 53€
Verkkokauppa.com (Ahvenanmaa) 46€
Amazon.co.uk 41€

Löytääkö kukaan tuota peliä Suomesta siihen 40€ pintaan? Vähän epäilen.
lainaa
Tuure2

Rekisteröitynyt 03.07.2007

19.10.2009 klo 18.03

Dekonega kirjoitti:
Ottakaa muuten huomioon ne postikulut siihen päälle ja saatte sen noin. 70-80€ laskun käteenne.

Gigantti 55€
Konsolinet hinta oli 53€
Amazon.co.uk 41€

Löytääkö kukaan tuota peliä Suomesta siihen 40€ pintaan? Vähän epäilen.


Konsolinetissä postimaksu on peleissä sisällytetty hintaan.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

19.10.2009 klo 18.05

Tuure2 kirjoitti:
Konsolinetissä postimaksu on peleissä sisällytetty hintaan.


Eli silloin on sama hinta kuin Amazon.co.uk:nkin joka on postikulujen ja verojen kanssa 53€
lainaa
Tillu

Rekisteröitynyt 30.03.2007

19.10.2009 klo 18.29 2 tykkää tästä

Läpi on. Uncharted 2 on tämän vuoden paras peli.
lainaa
FoReal

19.10.2009 klo 18.42 1 tykkää tästä

Vain 93 pistettä? Vähän epäilen.. Omasta mielestäni vähintään 95 pojon arvoinen. Ja on kyllä todellakin tämän vuoden paras peli, GOTY!!
lainaa
Duster

Rekisteröitynyt 03.01.2008

19.10.2009 klo 18.46

Uncharted ykkönen oli mielestäni melkoinen pettymys ja meinasin Uncharted 2:n jättää suosiolla hyllyyn vaikka sitä olikin paljon kehuttu. Onneksi en jättänyt.

Et ole Mikko yksin mielipiteinesi, että vihut kestävät liikaa. Ykkösessä vihujen kestävyys koetteli jopa hermojani kun niihin penteleen vihuihin oli vielä niin vaikea osuakin kun ne eivät suostuneet pysymään paikoillaan. Ja tämä juuri pilasi itseltäni Uncharted ykkösen. Tylsää räiskintää oli aivan liikaa ja seikkailua ja ongelmanratkontaa aivan liian vähän. Kakkosessa tosin, vaikka vihut kestävätkin aika paljon rankaisua, en ole kokenut taistelua ärsyttäväksi. Aloitin pelaamaan suoraan Hardilla, mutta siitä huolimatta pelin taistelu osuudet ovat olleet pääosin melko helppoja.

Kakkosen meinasin jättää ostamatta koska ykkönen oli niin pettymys. Ei ykkönen täysin susi ollut, mutta vaikea siitä oli mielestäni pitää. Niin paljon hyvää oli hautautunut rasittavan monotonisen räiskinnän alle. Kakkosessa kaikki itseäni ärsyttävät ongelmat on korjattu ja peli on rytmitetty loistavasti. Mikään yksittäinen osa-alue Uncharted 2:ssa ei toimisi pitkälle itsekseen ja onkin hyvä, että Uncharted 2:n yhdistelee erilaisia pelimuotoja onnistuneesti ja erityisesti vaihtelevasti. Sillä jos peli olisi vain pelkkää räiskintää se ei edustaisi sitä parhainta räiskintäpeliä lajissaan, mutta tekee sen silti niin hyvin, että se on hauskaa kun sitä ei ole liikaa.

Taistelu pelissä on muutenkin toteutettu paljon paremmin kuin ykkösessä. Lähitaistelustakin on tällä kertaa jotain hyötyä ja yleensä pelaaja pystyy päästämään muutaman jantterin pois päiviltä ihan vain hiippailemalla, ennen kuin vihut pelaajan havaitsevat. Myös tietyt vihulaistyypit tulevat joskus iholle joten nyrkkejä pääsee käyttelemään satunnaisesti.

Kaiken kaikkiaan loistava peli. Tätä peliä voisi kuvailla elokuvaksi jossa pelaaja näyttelee pääosaa. Kaikki pelin osa-alueet ovat yhdistyneet niin onnistuneesti että harvoin näkee näin hyvin loppuun asti hiottua peliä.
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

19.10.2009 klo 20.02 2 tykkää tästä

Tuure2 kirjoitti:
Ihan mielenkiinnosta kysyisin että mihin perustuu se että peli saa miinusta huonoista tekstityksistä? Muilla konsoleilla ei ole edes mahdollista valita suomenkielisiä tekstityksiä peleihin. Näkisin tämän vain bonuksena.

Tuo suomenkielinen tekstitys sisältää paikoitellen pieniä käännösvirheitä. Muuten kyllä tuo tekstitys on hyvä ja tuo peliin lisää leffamaista fiilistä.

Tässä omat fiilikset pelistä pähkinänkuoressa.
+ Graffat konsolipelien ehdotonta kärkeä ja upeat maisemat.
+ Taattua Naughty Dog -laatua.
+ Toimintaa ja seikkailua hyvässä tasapainossa.
+ Mielenkiintoinen tarina ja persoonalliset hahmot.
- Turhan putkimainen eteneminen.
- Verkkopelin yksityiskohtaiset statsit näkee vain nettiselaimella.
- Lähes kaikki trophyt ovat samoja kuin ekassa pelissä.
- Vihujen kestävyys.
lainaa
Drakeboy

19.10.2009 klo 20.08

Kieltämättä yksi vuoden kovimmista pelitapauksista, mutta 96/100 metacritic keskiarvo taas on yksi vuoden suurimmista vitseistä
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

19.10.2009 klo 20.25

En jaksa sen kummemmin tähän hätään perustella. Mielestäni tässä on ehkäpä paras pelaamani yksinpeli ikinä. Se kertoo jo jotain.

Kokonaisuutena antaisin pelille arvosanaksi 98/100. Multiplayer nostaa arvosanaa parilla pykälällä.
lainaa
mikael93

19.10.2009 klo 22.48

tota olisi kannattanut ennakko varata se peli gamestopilta. siellä oli semmonen tarjous että '' ennakko varaa pelin ja tuo kaksi käytettyä peliä ja maksa 1e niin saat pelin mikä ennakko varasit.'' että kyllä oli perkele hyvä tarjous. minähän menin sit varaa uncharted 2 ja sain sen viel limited editionina! im happy now... :) ja voin sanoo että ps3 omistajalla ei voi olla mitään syitä ettei ostaisi uncharted 2. :D
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

20.10.2009 klo 00.03

Tuure2 kirjoitti:
Ihan mielenkiinnosta kysyisin että mihin perustuu se että peli saa miinusta huonoista tekstityksistä? Muilla konsoleilla ei ole edes mahdollista valita suomenkielisiä tekstityksiä peleihin. Näkisin tämän vain bonuksena.


Siihen, että arvostelija tekee niitä tekstityksiä, eikä olisi päästänyt tuollaisia läpi :D

Muillakin konsoleilla näitä lokalisointeja alkaa näkyä yhä enemmän.
lainaa
PeraC

20.10.2009 klo 08.30

Hyvä peli kokonaisuutena, parhaillaan todella hyvän näköinen. Jos miinuksia lasketaan, peli voisi aina olla pidempi, jää vähän juosten läpikustu olo kun on ohi, jos näin voi edes sanoa. Lisäksi räiskintä on laadultaan huonoa, itse en juuri odottanut niitä kohtia. Peli on myös helppo, senkun menee läpi. "Ongelmanratkonnat" selviää silmäyksellä ja se oli ehkä suurin pettymys, koska juuri panostamalla enemmän ongelmiin, saisi peli lisää pituutta. Kaikesta huolimatta hyvä peli.
lainaa
baron

20.10.2009 klo 14.54

Dekonega kirjoitti:
Tuure2 kirjoitti:
Konsolinetissä postimaksu on peleissä sisällytetty hintaan.


Eli silloin on sama hinta kuin Amazon.co.uk:nkin joka on postikulujen ja verojen kanssa 53€


hutissa 42,5€ (sis.postikulut), joten syytä vain itseäsi jos et halvalla löydä.
lainaa
Baron

20.10.2009 klo 15.03

Dekonega kirjoitti:
Löytääkö kukaan tuota peliä Suomesta siihen 40€ pintaan? Vähän epäilen.


^^^^ Ei järjen häivää. Löytyykö Suomesta tavallisesti uunituoreet pelit 40€:lla? Älä nyt iso mies! Cittari myy Forza3:sta 20€:lla=)MW2 tulee olemaan loppuvuoden AINOA peli, joka maksaa yli "ohjehinnan".
lainaa
Koomikko

Rekisteröitynyt 26.12.2007

21.10.2009 klo 12.24

Dekonega kirjoitti:
Ottakaa muuten huomioon ne postikulut siihen päälle ja saatte sen noin. 70-80€ laskun käteenne.

Verkkokauppa.com (Verollinen) 60€
Gigantti 55€
Konsolinet 53€
Verkkokauppa.com (Ahvenanmaa) 46€
Amazon.co.uk 41€

Löytääkö kukaan tuota peliä Suomesta siihen 40€ pintaan? Vähän epäilen.

Verkkokaupan suoratoimituksissa, sekä play.comilta ei tule postikuluja
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

22.10.2009 klo 13.47

Yksinpeli on rautaa, mutta en tykännyt tuosta nettipelistä. Peliin pääsee vain automatch -haulla, joka jälleen kerran on huono ja joka etsii pahimmillaan peliä yli 10min ja sitten voi heittää peliin jossa pelaajat on jaettu joukkueisiin täysin epätasapainoisesti. En myöskään tykkää verkkopelin kenttäsuunnittelusta tippaakaan, koska kentissä on liikaa kiertoreittejä.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

22.10.2009 klo 15.37

baron kirjoitti:
Dekonega kirjoitti:
Tuure2 kirjoitti:
Konsolinetissä postimaksu on peleissä sisällytetty hintaan.
Eli silloin on sama hinta kuin Amazon.co.uk:nkin joka on postikulujen ja verojen kanssa 53€
hutissa 42,5€ (sis.postikulut), joten syytä vain itseäsi jos et halvalla löydä.

Se on enemmän kuin amazonin hinta: 46€

http://www.thehut.com/games/platforms/ps3/uncharted-2-amo

Ja Royal Mailin lakkoilujen vuoksi sitä et sieltä saa vaikka haluaisitkin. :P
lainaa
Baron

22.10.2009 klo 20.22

Dekonega kirjoitti:
baron kirjoitti:
Dekonega kirjoitti:
Tuure2 kirjoitti:
Konsolinetissä postimaksu on peleissä sisällytetty hintaan.
Eli silloin on sama hinta kuin Amazon.co.uk:nkin joka on postikulujen ja verojen kanssa 53€
hutissa 42,5€ (sis.postikulut), joten syytä vain itseäsi jos et halvalla löydä.

Se on enemmän kuin amazonin hinta: 46€

http://www.thehut.com/games/platforms/ps3/uncharted-2-amo

Ja Royal Mailin lakkoilujen vuoksi sitä et sieltä saa vaikka haluaisitkin. :P


Argh!Eih! Kuka käskee hutin eurokurssilla tilata, kun voit tilata punnissa. Lakko hidastaa toimitusta, joten kyllä se peli tulee, mutta pari päivää normaalia myöhässä. Eli peli maksaa sen 42 euroa toimitettuna.
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

22.10.2009 klo 22.08

Mulle makso Limited Edition kaikenkaikkiaan 34 € julkaisupäivänä. :)
lainaa
PeliPysäytys

23.10.2009 klo 22.01

Ja mulle makso LE semmoset 19e postimaksuineen. GameStopista luonnollisesti.
lainaa
Protec

Rekisteröitynyt 26.09.2007

25.10.2009 klo 09.58

Jotenkin jäi ristiriitainen maku tästä kakkososasta. Ykkönen oli loistava ja siinä oli kivassa suhteessa räiskintää ja tutkimista. Tässä jatko-osassa tuntui olevan lähes pelkkää räiskintää. Mennään eteenpäin, drake sanoo Oh Crap! Silta hajoaa, jännä tilanne, drake selviää kuin ihmeen kaupalla. Nainen sanoo "oh no. Door is locked from other side". Drake sanoo "I'll handle this. Wait here woman". Sitten tulee lauma vihollisia. Sitten jatketaan matkaa "I boost you up!" Sanoo drake naiselle. Nainen meinaa pudottaa kiven tai laatikon draken päähän. Jatketaan matkaa...Sitten tolkuttomasti marakattimaista kiipeilyä jonka jälkeen...OH CRAP! Silta/Talo/Juna/Auto/Seinä/Keksi tähän jotain, hajoaa ja taas on jännä tilanne. Taas selvitään säikähdyksellä ja taas tulee laumoittain vihollisia...ovi on taas toiselta puolelta lukossa, sitten vähän kiipeilyä... Mielestäni tätä toistoa oli huomattavasti enemmän mitä ykkösosassa. Tarina oli kyllä loistava niinkuin ykkösosassakin, ääninäyttely oli hienoa taas jälleen kerran ja grafiikka pudottaa silmät päästä. Mutta jotenkin pelin tasapaino/rytmitys oli pielessä ykkösosaan verrattuna. Ja kiipeilyä oli aivan liikaa. Myös ohjausta oli muutettu realistisempaan suuntaan tai ainakin draken ohjaaminen tuntui aavistuksen jäykemmältä. No loistopeli kuitenkin. Pleikkarin ja koko tämän tämän konsolipolven parhaita pelejä helposti. 8,7/10 annan sanaksi. Ykkösosa oli ehkä aavistuksen parempi.
lainaa
Kimble82

27.10.2009 klo 11.59

Pittääpä ostaa, kun tulee platiumversiona kauppaan :)
lainaa
Johnny

27.10.2009 klo 17.33

Itsellenihän peli maksoi 1€:n.. ennakkotilattuna ja kaksi huonoa peliä vaihdossa. Kiitos nam! :P
lainaa
mrmrsmrmrs

31.10.2009 klo 12.42 1 tykkää tästä

ite ostin 60e. mutta enpä valita oli sentään sen arvoinen!
lainaa
Bruntti

03.11.2009 klo 09.03

Tillu kirjoitti:
Läpi on. Uncharted 2 on tämän vuoden paras peli.
Ootappa Uusin CoD, sitte voi vasta sanoa. Oli kyllä hyvä peli tosin
lainaa
wdgtrgeszdghghd

18.11.2009 klo 21.42

Toi uusin CoD ei oikein mua sykäyttänyt.. Samat krafiikat ensimmäisen osan kanssa, uudet mapit ja muuta sälää vaan tullut lisää, melkein samanlainen kun ykkösosakin..
lainaa
Jaffakeksi93

Rekisteröitynyt 14.04.2007

28.12.2009 klo 00.36

Just pelasin läpi. Täytyy sanoa että on jumalauta hyvä peli. Lähes täydellinen. Varsinkin kun itseäni vielä kiinnostaa tollaset historialliset myytit yms. Noista suomennoksista olen samaa mieltä, mutta onneksi oma englannin kielen taito on sen verran hyvä, että ymmärsin melkein kaiken. Tällä kertaa on pelillä tarpeeksi pituuttakin. Kolmatta osaa odotellessa... :F
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova