Tuorein sisältö

Kirby’s Return to Dream Land Deluxe

Arvioitu: Nintendo Switch
Genre: Toimintapelit
Pelaajia: 1-4, moninpeli
Ikärajoitus: 7
Kehittäjä: HAL Laboratory
Julkaisija: Nintendo
Julkaisupäivä: 24.02.2023
Pelin kotisivut
Anne Kukkura

09.03.2023 klo 14.46 | Luettu: 1736 kertaa | Teksti: Anne Kukkura

Kirby palaa Unimaahan, tyylillä
Kirbylläkin on takanaan jo pitkä historia, sillä ensimmäisen kerran sankari nähtiin Nintendon Game Boylla 1992. Vaaleanpunainen hyllyvä söpöläinen on palannut uudistetun seikkailunsa pariin: Kirby’s Return to Dream Land Deluxe on nimensä mukaisesti uusintaversio Kirby’s Return to Dream Landista, joka julkaistiin Wiille 2011. Pelin nimi oli PAL-alueella Kirby’s Adventure Wii ja se arvosteltiin samaisella nimellä myös V2.fi:ssä.

Notkea uusintaseikkailu


Lyhyen intron aikana esitellään, kuinka avaruusolento nimeltä Magolor haaksirikkoutuu Kirbyn kotiin Popstar-planeetalle ja Lor Starcutter -avaruuslaivan osaset ropisevat pitkin poikin. Magolor pyytää paikalle osuneita Kirbyä, Meta Knightia, King Dededea ja Waddle Deeta apuun, jotka tietysti suostuvat etsimään kaikki palaset ja osat korjausta varten. Tämä teema kuljettaa läpi seitsemän eri maailman sivulta kuvatuissa 2.5D-kentissä, joita voi pelata joko yksin Kirbynä tai kavereiden kanssa muitakin hahmoja hyödyntäen lokaalisti.


Kirbyn (ja kavereiden) seikkailut keskittyvät juonipuolella kenttien tutkimiseen ja palasten etsiskelemiseen. Tarkoitus on löytää 120 hammasratasta sekä viisi isoa puuttuvaa palasta. Jos kaikkea ei kerralla löydä, voi samaan paikkaan palata uudestaan – kenttä on vain läpäistävä kokonaan, jos löytämänsä myös tahtoo pitää. Välissä on käytävä pomotaisteluita, mutta ne osuvat sujuvasti osaksi tasohyppelyä, salaisuuksien etsimistä, pulmanratkontaa ja yleistä pelissä etenemisen tahtia, eli vaikeusaste välitaisteluissa jää yleisesti samalle tasolle kenttien kanssa. Välillä hammasrattaiden etsiminen ja löytäminen on hinkkaamista ja vaatii muutaman yrityskerran, mutta vaikeampien kohtien väliin jätetään kohtuullisesti muutakin sisältöä. Kirbylle voi valita avuksi Magolorin, joka ilmestyy paikalle tilanteen käytyä tiukaksi. Jos Kirby tulee vaikkapa pudonneeksi kentästä tai heittää vahingossa kopiokykynsä menemään, Magolor rientää apuun ja peli voi jatkua.


Tavaramerkiksi muodostunut kopiointikyky tai kykykopiointi on ongelmanratkaisun ytimessä: hahmokyvyn voi kopioida imaisemalla kitusiinsa sitä kantavan vihollisen tai kykypallon, mutta kaikki mitä eteen lyödään, ei ole välttämättä juuri sitä, millä seuraava pulma ratkaistaan. Tämä lisää parin ensimmäisen helpomman tunnin jälkeen mukavalla tavalla tarvetta päättelylle, joka ei aikuispelaajalle ole ainakaan vaikeaa. Joskus tarvitaan kivi, joskus tulta, joskus vettä tai sitten jotakin aivan muuta. Kopioitavia ominaisuuksia on yli 20 erilaista, joista mukana ovat Star Allies -pelistä tutut Festival ja Sand sekä uutena myös Mecha. Lisäkierroksia tuovat supermuodot kaikista näistä ominaisuuksista, joilla peli muuttuu hetkeksi naurettavan helpoksi ja hauskaksi mäiskimiseksi.

Lisää pelattavaa moneen makuun


Merry Magoland -huvipuisto tuo mukaan valikoiman erilaisia minipelihaasteita, joissa voi pelata yksin tietokonevastustajien kera, kavereiden kanssa tai ottaa kerran päivässä osaa myös online-haasteseen Samurai Kirby 100:ssa muita verkkopelaajia vastaan. Helpoimmillaan minipelit ovat leppoisia, mutta vaikeustason kasvaessa itsensä pääsee haastamaan nopeudessa ja tarkkuudessa. Peleihin pääsee käyttämällä juonikentistä kerättyjä lippuja ja pisteiden kertyessä pelaajalle aukeaa valittavaksi useita erilaisia kosmeettisia naamareita sarjan hahmoista sekä kertakäyttöisiä lisätarvikkeita.


Lisää haastetta on kuitenkin pakattuna mukaan: juonen läpäisy kerran avaa uuden pelattavan tarinan, jossa seikkaillaan Magolorin saappaissa. Tämäkin tarina on pelattavissa yksin tai kavereiden kanssa. Muita pelitiloja ovat Extra-tila, joka on tarinatila vaikeutettuna versiona, Arena jossa taistellaan kaikkia vihollispomoja vastaan sekä True Arena, jossa samat viholliset ovat vastassa vahvempina. Juonikentistä kerättyjen hammasrattaiden määrän kasvaessa aukeaa peliin myös haastekenttiä, joihin pääsee Magolorin aluksen kautta. Näissä kerätään mahdollisimman paljon pisteitä aikaa vastaan.

Ihan itsensä näköinen Kirby


Meno on värikästä ja söpöä. Graafiset parannukset näyttävät herkullisen hyviltä ja runsailla efekteillä mässäillään vähän väliä, mutta kuvaruudun näkymät pysyvät siitä huolimatta helposti hahmotettavina ja selkeinä. Äänimaailma on myös iloinen ja hyväntuulinen, eli juuri sitä mitä Kirbyn värikkyyteen voi helposti mielessään yhdistää. Peli pyörii mukavan sujuvasti ja näyttää ja kuulostaa teknisesti erinomaiselta niin käsikonsolitilassa kuin telakoitunakin. Hienoa työtä.


Kirby’s Return to Dream Land Deluxen juoni etenee sujuvasti tarjoten leppoisan alun jälkeen jopa yllätyksiä. Peli kyllä vaikeutuu, mutta ei ole lopulta hirvittävän vaikea, joten se rajaa HC-hankaluuksia toivovat ulos kohdeyleisöstä. Ikärajaa myötäillen peli sopii seitsenvuotiaille ja siitä ylöspäin, miksei vaikkapa ensimmäiseksi Kirbyksi. Pelissä riittää viehätystä ja tekemistä varmasti koko perheellekin. Päällimmäiseksi käteen tuntuisi jäävän hyvä mieli.

V2.fi | Anne Kukkura

Kirby’s Return to Dream Land Deluxe (Nintendo Switch)

KRtDLD tuo värikkään Wii-alkuperäispelin Switchille koko perheen pelattavaksi ja iloittavaksi.
  • Täyttä klassikko-Kirbyilyä uusilla mausteilla
  • Upean näköinen maailma
  • Hyvä kampanja
  • Paljon pelattavaa
  • Todellista haastetta kaipaaville ei vaikeustaso ehkä riitä
< Like a Dragon: Ishin... Blood Bowl 3... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova