Tuorein sisältö

Lauri Tähkä: Hurmaan

J.A. Kaunisto

07.11.2013 klo 22.01 | Luettu: 4727 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Lauri Tähkän toinen sooloalbumi toistaa ensimmäisen levyn teemoja mutta Laurin tulkinta onnistuu tunteeseen pakahtuvalla rehellisyydellä tavoittamaan jotain aitoa. Viisuissa on viihteellistä paisuttelua ja iskelmällisyyttä mutta teema-albumiksi osoittautuvan levyn huomion kiinnittää sanat ja tulkinta - rakkaus ja rakastumisesta humaltuminen käydään läpi myös harmaiden sävyjen kautta.

Tähkä ei ole valinnut helppoa tietä. Rakkauden voisi olettaa helpoksi ja varmaksi aiheeksi. Kun samasta aihepiiristä revitään irti koko levyn 11 biisiä, sanottavaa pitää löytyä eri näkökulmista ja pateettisuuden sudenkuoppa odottaa aina nälkäisenä. Tähkä onnistuu välttelemään pahimmat itsestäänselvyydet ja parhaimmillaan miehen heittäytyvä ja paljaaksi repivä tulkinta iskee suoraan tunnenappulaan. Kuulija uskoo mitä artisti laulaa, "tyyppi on kokenut tuon kaiken".

Jos sä tahdot vain niin raastaa syvältä ja katkeransuolaisella alavireellä. Puolikas riisuu Tähkän alastomaksi, tilittävä ja syviä tunteita kahlaava teksti saa lopullisen nostatuksen artistin heittäytyvästä laulusuorituksesta. Orjanruusu erottuu viihteellisen sovituksen ansiosta.

Rokkaavampi Kanssas minne vaan tavoittaa täydellisesti kesäisen pikaromanssin "tässä ja nyt" -asenteen - artistin sanat on helppo ostaa ja mieltää aidoksi tawaraksi. Nuoret villit rakastavaiset ratsastaa samalla aiheella mutta lyriikka ei löydä omakohtaista tarttumapintaa. Reilummin kansanmusiikkia sivuava Hessa muistuttaa Tähkästä ja Elonkerjuusta ja lyriikassa on tuntunoloista pohjalaista uhoa. Tulkoon mitä vaan kutittelee silmäkulmaan kosteaa.

Lauri Tähkä ei onnistu koko levyn mitalle pitämään yllä vereslihalle repivää rehellisyyttä ja heittäytymistä. Miehen äänestä kuitenkin kuulee artistin pääsevän tiloihin ja rajapintoihin joiden avulla on helppo saavuttaa kuulijoiden rintalastat ja kyynelkanavat. Se on jo jotain että pystyy koskettamaan. Tähkä ei myöskään lakaise rakkauden jälkipyykkejä ja huuman jälkeisen kuoppaisen tien tunteita maton alle. Allekirjoittanut tarttuisi tehokkaammin koukkoon jos Tähkä toimittaisi rakkausterapiansa perille vähemmällä koristeannoksella, riisutummassa olomuodossa.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Gravity... Diana... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova