Tuorein sisältö

Jippu: Rakkauden Joulu

J.A. Kaunisto

22.12.2014 klo 23.15 | Luettu: 5565 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

29-vuotias Jippu on leimallisesti runotyttö, herkkä ja haavoittuva laulaja-lauluntekijä. Juorulehtien sivuilta olemme lukeneet Jipun moninaisista rakkausliitoista ja suhteiden karikoista. Ankara maailma on kohdellut hieman naiivia runotyttöä kovalla kädellä. Jipun tuore albumi on jouluaiheinen levy. Rakkauden Joulu pyörittää tunteella osittain tuttuja, Jipun omia joulusuosikkeja. Levylle valittu lähestymistapa on konstailematon, harras, intiimi mutta nuorekkaan välitön. Jippu löytää viisuihin aitoa herkkyyttää. Hieman riisutumpi ulkomuoto toimii kiitettävästi. Aina ei taustalle tarvitse istuttaa kokonaista kaupunginorkesteria lukuisine vieraineen.

Levyn aloittava Kun rakkaus tänä yönnä vallan saa on Jipun oma näkemys tunteikkaasta joulun tunnelmasta. Ihan kiva. Parhaiten pukkijuhlan fiilistä tukevat herkkä Oi jouluyö, viileän nuorennusleikkauksen kokeva Heinillä härkien kaukalon ja puhuttelevan harras Kaipaus. Armolaulu lähestyy jo raskasmielistä hengellisyyttä. Viihdejazz-pala Sydämeeni joulun teen on kiitettävän vähäeleinen ja riisuttu.

Jippu löytää omaan jouluunsa tunnetta, hengellisyyttä, herkkyyttä ja jopa arvokkuutta. Viisuista pyyhitään pölyt ilman ylilyöntejä ja mahtipontisuutta. Levyä kehtaa suositella varsinkin nuoremmalle väelle, sillä Jipun pukkiviisujen versioinnit ovat riittävän poikkeavia ikiaikaisista kirkkolauluversioista. Jeesus-kortti on kuitenkin peittelemättä käytössä, joka lievänä varoituksena mainittakoon.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< I Origins... Sin City: A Dame to ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova