Tuorein sisältö

Varasto 2

Ensi-ilta: 16.02.2018
Genre: Komedia
Ikäraja: 7
Jari Tapani Peltonen

15.02.2018 klo 23.00 | Luettu: 18945 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Monet tuoreet leffat (ja arvostelumme niistä) kertovat lähinnä tekijöiden pakkomielteistä ja narsismista, joten himottaisi kehua yksinkertaista oikeaa tarinaa. On lupaavaa, kun ylikoulutettu luuseri Rousku ajautuu pahoille teille. Hän on liian ylpeä pimeisiinkin töihin, kun niitä tarjoaa partasuu kommunisti, joten Rousku juonii äijältä asiakkaat ja koettaa palvella tuntematta remonttialaa. Olin erottavinani kotimaisille junttikomedioille harvinaista oikoluvun makua esimerkiksi, kun Rousku profiloitui tunkkaisen keskikaljakomeron älypääksi: junttimaisuuteen saatiin sävyeroja. Pian Rousku mokaa katastrofaalisesti! Katastrofi on vahva sana, eikä osaaminen riitä mustaan huumoriin, joten se alkaa hämärtyä, mitä Varasto 2 luulee tekevänsä.

Varasto haastoi kriitikot pohtimaan, onko Vesku mainittava, jos hän vain vilahtaa Hannele Laurin takana, vaikka se oli trailerin huippukohta; tuon verran muistan. Luettuani arvosteluni uudelleen pahoittelen, että väitin Minttu Mustakallion naurun saavan kivekset vetäytymään, sillä seitsemän vuotta perverssimpänä arvostan pirteää mielenvikaisuutta puurossa. Wikipedian mukaan Varasto on laimennettu versio kiitellystä romaanista, mutta leffaakin kehuttiin, koska Suomi suomalaisille, tms. Kirjailija laskettiin hautaan aikaa sitten ja nyt Hevisaurus-elokuvan kynäilijä koettaa saada hänet kääntymään.

Kari-Pekka Toivonen on Rousku, Mustakallio on avokki sanan molemmissa merkityksissä, Lauri on anoppi ja Aku Hirviniemi on Rouskun tavoin entinen varastomies. Naisten urputtaessa miehet mössivät. Heh, erään kerran remppapojat yrittävät parhaansa, mutta joutuvat konsultoimaan ammattilaista! Tajusitko? Jos et, käy leffassa, tai vaihtoehtoisesti tuijota kuivuvaa maalia: mitään vitsiä ei ole tulossa. Jopa se ainoa katastrofi on käänteenä merkityksetön. Hymyilin pienille heitoille ja nautin muutaman tyypin - myös kommunisti Vesa Vierikon - karismasta, mutta on se tärkeää komediassakin, että sivujuonet tai jumalauta juoni johtavat johonkin. Viinan trokaus oli viimeinen niitti. Se polku jatkuu pidempään kuin sen kirjoittamisessa meni: katsoja ehtii vaikka naputella oman version, jossa viinan kärräys Virosta liittyy jotenkin edes toistuvasti mainittuihin virolaisiin.

Tienaaminen keinolla millä hyvänsä voi olla tarina, mutta varat ja velat eivät näy. Tiessään on tyystin se uunomainen ilakointi, jossa anarkistinen resupekka saa hanhenmaksapalleroita. Kotimaisten 80-luvun puskafarssien ystävä voi vitsailematta kokea yleisen tason nostalgisena, mutta ei se kehu ole, että elokuva olisi osuvampi vääpeli Körmyn ja lasittuneesti hymyilevän missin kera. Kun teos ei huipennu edes kunnollisilla reaktioilla, alkujaan katsottavat hahmot taantuvat sketsimäisyyttä alemmas: kunnon sketsihahmollakin on kaksi puhuttelevaa mielentilaa, joista harvinaisempi muistuttaa fanille, että tämähän on oikein ilon ja onnen päivä.

Kestovitsin mukaan virolaiset vievät työt, koska he ovat suomalaisia nöyrempiä ja taitavampia. Älä odota vitsin viimeistä lausetta. On kihtistä sanailua, muttei kantavaa saati tyydyttävää konfliktia virolaisten, kommunistin, anopin tai muiden kanssa. Rasismi, huorittelu ja homofobia ovat oletuksena vain hahmojen ominaisuus, mutta jos mikään ei yritäkään johtaa mihinkään, eikö tekijöiden huumorintaju ole sama kuin kiusaajalla, joka ei potkisi pienempiä, ellei se naurattaisi keskiluokan mulkvisteja? Sen myönnän, että Hirviniemen suosituin elokuva olisi hauskempi, jos kertoja runoilisi lopuksi:

"Hyväntahtoinen aurinko katseli heitä. Se ei missään tapauksessa ollut heille vihainen. Kenties tunsi jonkinlaista myötätuntoakin heitä kohtaan. Vitun homot."


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Fifty Shades Freed... Black Panther... >

Keskustelut (8 viestiä)

Elias-Tapani-Karhu

16.02.2018 klo 00.32 9 tykkää tästä

Teksti oli niin huonosti kirjoitettu, etten tiedä kuka on idiootti: kirjoittaja, lukija vai leffan katsoja. Yhtä kaikki: epäonnistuit, sillä tekstin ansiosta alkoi kiinnostaa, vaikka aiemmin en ole jaksanut edes ykkösosaa katsoa kerralla kokonaan. Hähähää!
lainaa
V2OnVähämielisille

16.02.2018 klo 01.55 23 tykkää tästä

Elias-Tapani-Karhu kirjoitti:
Teksti oli niin huonosti kirjoitettu, etten tiedä kuka on
idiootti


Katso peiliin eiköhän se idiootti sieltä löydy.
lainaa
TunkkinnePitäkääSe

16.02.2018 klo 02.19 9 tykkää tästä

Vaikuttaa trailerin perusteella tosi paskalta elokuvalta. Saatan katsoa, jos joku lataa sen youtubeen ja se osuu sopivasti kohdalle, muuten en missään tapauksessa viitsi etsiä edes torrenttia.
lainaa
kyllästyttää

17.02.2018 klo 15.03 3 tykkää tästä

Aina samat kulahtaneet kasvot näissä elokuvissa, nyt toi aku hirviniemi vaihtoon jo.
lainaa
Joni

17.02.2018 klo 16.52 1 tykkää tästä

Ihan siedettävä ajantappo komedia tuo oli. Äärimmäisen hölmöjä juntteja oli leffa täynnä, mutta ei mulla ottanut noin koville kahlata leffaa läpi. Mitään älykköhuumoria tuossa ei tosiaankaan ollut vaan leffassa kuvattiin idioottien arkea. Siinä onnistuttiin mielestäni tarpeeksi hyvin joten ei tästä mulle ainakaan jäänyt mitään hampaankoloon.

Juu ei tule toiste katsottua, löysää materiaalia oli aivan liikaa, mutta kyllä leffan takapajuinen, poliittinen epäkorrektius pisti välillä hörähtämään. 2,5/5
lainaa
wphegonvih

17.02.2018 klo 17.38 3 tykkää tästä

Me tarvitaan johonkin mediaan kunnon joukko junttitoimittajia arvostelemaan näitä. Ihan kuin Speden aikaan niin kaikki arvostelijat haluavat katsoa vain 12 years a slave ja piin elämä tyyppisiä älykköleffoja

Ihan kuin tappelupelejä pistettäisiin aina arvostelemaan joku ropejen suurkuluttaja. Ja sitten jokainen arvostelu alkaisi sanoilla "10 metrin pelikenttä, ei juonta, sekavaa rämpytystä. turha tekele"
lainaa
JariMutEiPeltonen

18.02.2018 klo 23.49 3 tykkää tästä

Millon Alasin Media antaa kenkää tälle Peltoselle?
lainaa
Jupe

25.02.2018 klo 20.10 2 tykkää tästä

Kävin katsomassa elokuvan ja tulin sen innoittamana lukemaan arvosteluja. Itse pidin elokuvasta kovasti. Antaisin 4/5 tähteä. Tästä arvostelusta en oikein ymmärtänyt muuta kuin, että arvostelija ei ilmeisesti siitä pitänyt. Niin outoa teksti oli. Mutta, niinkuin sanottu, minä pidin. Suosittelen vahvasti kaikkia menemään katsomaan ehkäpä parhaan kotimaisen komedian pitkään aikaan.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova