Tuorein sisältö

Tuntematon sotilas

Ensi-ilta: 27.10.2017
Genre: Draama, Sota
Ikäraja: 16
Jari Tapani Peltonen

26.10.2017 klo 16.30 | Luettu: 55435 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Perkele! Ratatata! Ratatata! Päng! Armeijassa tehdään miehiä! Ratatata! Hitto, kun ne jaksavat laukoa! Ratatata! Pum aargh! Makuuhuoneen katto kaipaa maalausta? Ratatata! Vaistosin, että arvostelusta tulee fiasko 5 minuuttia ennen näytöstä, kun muistin, että samaistuin enemmän Disneyn Mulaniin niillä main, kun Tuntemattoman sotilaan viimeksi katsoin ja petin sukuelimeni liittymällä saunan takana ammuttaviin joukkoihin. Tata, vihaajat.

Sotilas on tuntematon. Heppuun tutustuminen on kansalaisvelvollisuus. Suomalaisella pitää olla tuntuma aika velikulleista, joilla on kovat paikat pöheikössä. Kertausharjoitusten mielekkyys on asia erikseen ja muistoja ovat vaalineet muutkin filmit. Aku Louhimiehen ohjaamalla Tuntemattomalla on ansioita, mutta kolme tuntia on pitkä aika, kun idea on listata äidinmaidossa niellyt perusasiat ja harrastaa lisää rata-tataa. Ratatata! Ensimmäinen kankaalla näkemäni kotimainen sotaelokuva on Kummeli Stories. Senkin äärellä olen miettinyt, onko asevelvollisuus liian pitkä vai lyhyt: miksi äijämme ryömivät ja paukuttelevat ryömimisen ja paukuttelun ilosta, vaikka stooreja on kerrottavana? Sano, että oikeassakin sodassa paukuttelua on liikaa ja loputtomuus on puhuttelevaa, niin minä syytän sinua taidehomoksi. Toki olet osittain oikeassa.

Nostan esille käsitteen tahaton huumori, mutta en yritä provosoida sillä. Elokuva koostuu keskinkertaisista ja vahvoista hetkistä; yksityiskohdista en nipota tänään. Puskasota on kiihkeää ja seesteisyys paikoin runollista ja pusikon myötävaikutuksesta ei ole tarpeen ajatella, mihin budjetti riitti ja mihin ei. Tämä on kotimainen suurelokuva, joka täyttää koko pyyhkeen. Roolien jakelu sketsihahmoille ei sureta. Olen samaistunut Aku Hirviniemeen, koska kuulumme selkärankaisten alajaksoon ja nyt hän nousee kädellisten lahkoon. Muutamat melodramaattiset hetket eivät huvittaneet siksi, että niissä olisi ratkaisevia vikoja, vaan rytmin ja keston väsytettyä. Lupa melodraamaan pitää ansaita ja vaikka yrittäisit, lupa voi lähteäkin, jos elokuva toistaa itseään ja näkökulmia vaihdellessaan sirpaloituu etäännyttävästi.

Osa melodraamasta toimii ja on onnellisen helppoa sanoa, mikä meni täydestä. Eero Aho tekee vakuuttavimman suorituksen Rokkana, eikä vain siksi, etteivät muut ehdi haastaa. Kun huomio oli Rokassa pidemmän aikaa, suoristin ryhtiä. Päähenkilö? Sellaisethan ovat mun juttu. Rokka on auktoriteettivastainen huumorimies ja kova jätkä, jonka vitsit käyvät lopulta vähiin. Mielipaha on syvää. Hänen näkökulmansa tekee oman puolen vääryyksistä puhuttelevia ja hän ei itsekään ole absoluuttisesti oikeassa. Jos jostain sietää olla ylpeä, niin siitä, ettei kansamme identiteetille tärkeä taru vaikuta populistiselta propagandalta näinkään moneen kertaan toistettuna. Elokuva on niin selkeästi yksilöiden puolella ja sotaa ja elitististä mytologiaa vastaan, että on melkein mahdollista unohtaa pyöräilevä pikkupoika, joka huusi "homot!" kun kävelin sivarien keskitysleirille - kaikesta huolimatta hän on ydinkohderyhmää.

Joskus arkistomateriaali Hitleristä olisi kohahduttanut. Joskus se olisi ollut vasurin vakiintunutta angstailua. Nyt se on tunkkaista kerrontaa. Jos tahdot kertoa "kaiken kaikesta" 2017, piereskele tekotaiteellisesti, äläkä listaa: käsittämättömien tusahdusten tulkinta on valaistuneen snobin viimeinen ilo. Vakavampia ehdotuksia: nykypäivän Tuntematon voisi keskittyä pelkästään Rokkaan, tai käsitellä valikoituja velikultia jämäkän episodimaisesti, ehkä jopa väliotsikkojen kanssa. En pilkkaa sitä, että Napapiirin sankareissa mököttänyt ja räjähdellyt Jussi Vatanen tekee samaa draamassa, mutta ajattelin vain "napapiirin sankari", kun hän kankaalle toisinaan tupsahti. Häntä en sentään unohtanut jo elokuvan aikana.

Tiesitkö, että suomalainen mies juo viinaa ja talvella sataa lunta? Tämä oli jo nähty. Ja toistan: en katso Tuntematonta kerran vuodessa. Tarinaa tyyliin Kwai-joen silta ei tarvitse kertoa, jos sota päättyi eilen. Kolme vuotta ennen kuin joku Google saavuttaa itsetietoisuuden, suosin uutta kehittääkseni skannaamisen arvoisen sielun. Väittääkseni, että kykenen nauttimaan kotimaisista sotaelokuvista enemmänkin, mainitsen että Hiljaisuus (arvostelu) loi muistijälkiä.
V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< FM2000 - Hubba Bubb... Stranger Things - 2.... >

Keskustelut (37 viestiä)

Mutsis

26.10.2017 klo 16.50 85 tykkää tästä

En ota kantaa elokuvan laatuun tai sotaan, mutta arvosteluna tämä oli erittäin heikko. Arvostelusta paistaa omat ideologiat. Suosittelen uutta duunia
lainaa
tuntematonsivari

26.10.2017 klo 17.06 50 tykkää tästä

Eihän tuosta saa mitään tolkkua. Tekstin perusteella voisi olettaa, että kirjoittaja on psykoosissa.

ELOKUVA-ARVOSTELUN KIRJOITTAMINEN:

www.koulukino.fi/ckfinder/userfiles/files/LIITE%202.pdf

lainaa
Akusetä

26.10.2017 klo 17.09 41 tykkää tästä

En tiedä mitä tällä jutulla on tekemistä elokuva-arvostelun kanssa. Klikki huoraamista?

lainaa
Simo

26.10.2017 klo 17.23 14 tykkää tästä

Hyvä arvostelu.
lainaa
kiks

26.10.2017 klo 17.37 19 tykkää tästä

Tää ei ollu kyllä arvostelua nähnytkään :DD lopettakaa nyt jo
lainaa
Höhöh

26.10.2017 klo 18.03 17 tykkää tästä

Ei sen väliä vaikka tekstistä ei saisikaan tolkkua. Peltosen arvostelut on parasta viihdettä, kun haluaa lukea jotain muutakin, kuin mielikuvituksettomia analyysejä elokuvista, joita niitäkin kehdataan kutsua arvosteluiksi.
lainaa
KaunoSaario

26.10.2017 klo 18.18 19 tykkää tästä

Surkea arvostelu, oli elokuva sitten hyvä tai huono. Häpeä.
lainaa
Julle

26.10.2017 klo 18.39 9 tykkää tästä

Kyllä saa vähän semmosen kuvan, että arvostelija ei ollut aivan selvinpäin juttua kirjoittaessaan. :D
lainaa
Alijohtaja

26.10.2017 klo 18.40 4 tykkää tästä

Nussitaanko tässä? Tarkoitan siis itse elokuvaa, en arvostelua. Jos tämä jostain kumman syystä on ensimmäinen Louhikääpiön ohjaama raina, jossa ei vähän vilahda riipputissi tai takapimppi, niin en kyllä lähde tukemaan Riistokinoa rahallisesti, vaan odotan suosiolla torrenttia.

"pyöräilevä pikkupoika, joka huusi "homot!" kun kävelin sivarien keskitysleirille"

Tästä tulee mieleen Schindlerin listan "Goodbye Jews!"-tyttö. Jonain päivänä voit kirjoittaa kirjan siitä, miltä tuntui selvitä sivarihomojen holokaustista. Lukisin sen mielelläni ja sen jälkeen haukkuisin sen kommenttiosiossa ihan paskaksi kirjaksi, josta ei saa mitään vitun selvää.

Häpeä.

https://www.youtube.com/watch?v=OVciOLOcdgY
lainaa
ResYlimatr

26.10.2017 klo 20.13 8 tykkää tästä

Närkästyminen edellyttää, että närkästymisen kohteena oleva henkilö ei täyttänyt närkästyjän oletuksia ja vaatimuksia. Ehkä närkästyjä pelkää, että maailma menee huonoksi, mikäli käyttäytymisen - ja tietenkin käyttäytymistä aiheuttavan ajattelun - laatustandardeista aletaan tinkiä ja vääränlaista käyttäytymistä eli ajattelua saa tapahtua ilman seuraamuksia. Täällä kommentoijat ovat joko aidosti olettaneet Peltosen kirjoittavan jotain muuta kuin Peltosen juttuja. Tai sitten sitten heitä huolestuttaa se, mihin maailma on menossa. Ei kai Minun tavallani ajattelevien hegemonia ole uhattuna? Sellainen uhkakuva täytyy toki estää. Tai sitten kommentoijat vain tykkäävät trollailla.
lainaa
Dägädägä

26.10.2017 klo 20.20 5 tykkää tästä

"Kolme vuotta ennen kuin joku Google saavuttaa itsetietoisuuden, suosin uutta kehittääkseni skannaamisen arvoisen sielun."

Kiitos, tulen käyttämään tätä sitaattia. Ja kiteyttää paljon monesta nykyelokuvasta.
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

26.10.2017 klo 22.39 8 tykkää tästä

ResYlimatr kirjoitti:
Närkästyminen edellyttää, että...

Kritiikki kohdistui siihen, että voiko elokuvaa kritisoida siitä ettei se ole arvostelijan maailmankatsomuksen kannalta mielekäs. Esim. soittimessani pyörii säännöllisesti Deicideä, vaikka se sotii lähes kaikkea sitä vastaan mihin itse uskon. Hyvä taide on hyvää taidetta, vaikka se vähän närkästyttäisikin.
Muokannut: Sir_Rymylys 26.10.2017 klo 22.52 lainaa
sos

27.10.2017 klo 02.36 5 tykkää tästä

Jari Tapani Peltonen kirjoitti:
"Elokuva koostuu keskinkertaisista ja vahvoista hetkistä; yksityiskohdista en nipota tänään.


Luojan kiitos, minä kun jo pelästyin että tässä ''arvostelussa'' olisi ollut jotain sisältöäkin!
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

27.10.2017 klo 04.09 8 tykkää tästä

Sir_Rymylys kirjoitti:
Kritiikki kohdistui siihen, että voiko elokuvaa kritisoida siitä ettei se ole arvostelijan maailmankatsomuksen kannalta mielekäs. Esim. soittimessani pyörii säännöllisesti Deicideä, vaikka se sotii lähes kaikkea sitä vastaan mihin itse uskon. Hyvä taide on hyvää taidetta, vaikka se vähän närkästyttäisikin.


Tässä tulee tunnistaa, mistä puhutaan. Rakastan mielipiteitä, joten kyllä: haluan kuulla niitä, jos luen kollegoita. Rakastan myös tarinoita. Mielipiteitä ajatellaan ja tarinoihin suhtaudutaan usein myös tunteella. Jos tarina yrittää myydä jotakin kamalaa tunnetasolla, pääasia saattaa olla pilalla minulle, mutta niin käy hyvin harvoin. Jos siedät satanistibändiä sävelten vuoksi, pääasia lienee sävelet ja se on sivuseikka, mikä on soittajien mielipide tai laulun tarina. Jos pidät sekä sävelistä että sisällöstä, et ole esittänyt esimerkkiä, jossa kaivat tuhkasta timantteja.

Toisekseen: Tuntematon sotilas on minun maailmankatsomukseni kannalta mielekäs tarina, kuten sanoin moneen kertaan. Leffa on sodanvastainen. Hienoa. Se, että piikittelen kotimaista inttikulttuuria, jonka vuoksi kolmas versio on tehty, ei tarkoita sitä, että vähensin yhden tähden, vaan sitä, että en anna kahta tähteä Suomi-lisää.

muut kirjoitti:
Fake "review"! Failing web site! Nobody clicks anymore! This is the bestest movie ever! Everyone says so!


Kiitän tilauksen ripeästä toimituksesta.
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

27.10.2017 klo 05.55 7 tykkää tästä

V2:lla näkee paljon arvostelun arvosteluja. Se kertoo varmaan siitä että arvostelu on onnistunut kun se kehittää näinkin paljon keskustelua. En lukenut arvostelusta kuin lopun, ja sanon että minäkään en katso Tuntematonta joka vuosi, en edes joka vuosikymmen. Ja jos katson jonkun niin sen alkuperäisen.
lainaa
naku-aku

27.10.2017 klo 07.33 4 tykkää tästä

Alijohtaja kirjoitti:
Nussitaanko tässä? Tarkoitan siis itse elokuvaa, en arvostelua. Jos tämä jostain kumman syystä on ensimmäinen Louhikääpiön ohjaama raina, jossa ei vähän vilahda riipputissi tai takapimppi, niin en kyllä lähde tukemaan Riistokinoa rahallisesti, vaan odotan suosiolla torrenttia.

"pyöräilevä pikkupoika, joka huusi "homot!" kun kävelin sivarien keskitysleirille"

Tästä tulee mieleen Schindlerin listan "Goodbye Jews!"-tyttö. Jonain päivänä voit kirjoittaa kirjan siitä, miltä tuntui selvitä sivarihomojen holokaustista. Lukisin sen mielelläni ja sen jälkeen haukkuisin sen kommenttiosiossa ihan paskaksi kirjaksi, josta ei saa mitään vitun selvää.

Häpeä.

https://www.youtube.com/watch?v=OVciOLOcdgY


Kun ohjaaja on Aku Louhimies niin elokuvassa sekä nussitaan että näkyy tissit. Ohjaajan nimi ei ole laadun tae, mutta se 101% takaa tissit ja nussimiset.
lainaa
Tsippadaa

27.10.2017 klo 09.05 4 tykkää tästä

"sivarien keskitysleirille -" Suosittelen vierailemaan aidolla toisen maailmansodan leirillä, että horisontti avartuu. Sanaa keskitysleiri tulee käyttää säästeliäästi. Sen verran kammottavia paikkoja, joita suomalaisten sivarien suorituspaikat eivät ole, olivat ne sitten kuinka ankeita tahansa. Suomen ulkopuolella kaikki ymmärtäisivät kuinka loukkaava tuo vertaus voi monelle olla.
Nykyään niin usea kritiikki ja kriitikko lähtee siitä, että tekstin pitää olla ensisijaisesti heistä ja erottua erilaisena, sen sijaan että lukija pääsisi enemmän selville itse elokuvasta. Olikohan se Von Bagh aikoinaan , joka sanoi, että leffat kaapataan omiin ideologioihin ja niiden päälle selitellään...
Mielipiteitä toki voi olla joka lähtöön. Sivarikin on vain ihminen aivan kuten varusmies.
lainaa
ohikulkija

27.10.2017 klo 09.09 10 tykkää tästä

Tällä saitilla on kyllä paskat elokuva-"arviot"
lainaa
Ruuspane

27.10.2017 klo 09.44 5 tykkää tästä

Tsippadaa kirjoitti:
"sivarien keskitysleirille -" Suosittelen vierailemaan aidolla toisen maailmansodan leirillä, että horisontti avartuu. Sanaa keskitysleiri tulee käyttää säästeliäästi. Sen verran kammottavia paikkoja, joita suomalaisten sivarien suorituspaikat eivät ole, olivat ne sitten kuinka ankeita tahansa.

Se on katsos eri käsitys maailmasta näillä herkistelevillä 40kg ponilettipojilla. Jos joutuu edes painavan laatikon nostamaan ilmaan niin seki on jo liikaa vaadittu maanpetturuudesta ja kauheata keskitysleirirääkkäystä.
lainaa
HeikkoArvostelu00

27.10.2017 klo 12.16 14 tykkää tästä

Ei pitäisi tälläisen sivarin suorittaneen nörtin arvostella sotaelokuvaa.
lainaa
Fartporn007

27.10.2017 klo 12.23 4 tykkää tästä

Höhöh kirjoitti:
Ei sen väliä vaikka tekstistä ei saisikaan tolkkua. Peltosen arvostelut on parasta viihdettä, kun haluaa lukea jotain muutakin, kuin mielikuvituksettomia analyysejä elokuvista, joita niitäkin kehdataan kutsua arvosteluiksi.


Noh jos tykkää tälläisellä puheripulilla itseään kiduttaa, niin mikäs siinä. Tykkää ne jotkut viihdyttää itseään vaikka kidutuspornolla ja kakkapornollakin, eikä siinä mitään. Ja melkein katsoisin viimeistä ennemmin kuin Peltosen arvosteluja.
lainaa
Alijohtaja

27.10.2017 klo 15.02 7 tykkää tästä

Tsippadaa kirjoitti:
"sivarien keskitysleirille -" Suosittelen vierailemaan aidolla toisen maailmansodan leirillä, että horisontti avartuu. Sanaa keskitysleiri tulee käyttää säästeliäästi. Sen verran kammottavia paikkoja, joita suomalaisten sivarien suorituspaikat eivät ole, olivat ne sitten kuinka ankeita tahansa. Suomen ulkopuolella kaikki ymmärtäisivät kuinka loukkaava tuo vertaus voi monelle olla.


Olen kyllä käynyt Puolassa sijaitsevalla keskitysleirillä. Lähtiessäni käännyin vielä katsomaan porttia ja huusin kyyneleet silmissä "Hyvästi juutalaiset!" Hotellille päästyäni menin suihkuun.
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

27.10.2017 klo 16.01 7 tykkää tästä

Jari-Pee kirjoitti:
Tässä tulee tunnistaa, mistä puhutaan. Rakastan mielipiteitä, joten kyllä: haluan kuulla niitä, jos luen kollegoita. Rakastan myös tarinoita. Mielipiteitä ajatellaan ja tarinoihin suhtaudutaan usein myös tunteella. Jos tarina yrittää myydä jotakin kamalaa tunnetasolla, pääasia saattaa olla pilalla minulle, mutta niin käy hyvin harvoin. Jos siedät satanistibändiä sävelten vuoksi, pääasia lienee sävelet ja se on sivuseikka, mikä on soittajien mielipide tai laulun tarina. Jos pidät sekä sävelistä että sisällöstä, et ole esittänyt esimerkkiä, jossa kaivat tuhkasta timantteja.Ilmeisesti lähestymme taidetta hyvin eri näkökulmista. Nautin taiteesta sellaisenaan. Sillä ei ole väliä sopiiko se omaan maailmankuvaani. Vaikka en hyväksyisikään toisten mielipiteitä, voin silti nauttia heidän tarinoistaan. Toki jokaisella on oma sietorajansa, mitä tulee kunnioittaa.

Jari-Pee kirjoitti:
Jos tarina yrittää myydä jotakin kamalaa tunnetasolla, pääasia saattaa olla pilalla minulle, mutta niin käy hyvin harvoin.

Elokuva on niin selkeästi yksilöiden puolella ja sotaa ja elitististä mytologiaa vastaan, että on melkein mahdollista unohtaa pyöräilevä pikkupoika, joka huusi "homot!" kun kävelin sivarien keskitysleirille - kaikesta huolimatta hän on ydinkohderyhmää.

Se, että piikittelen kotimaista inttikulttuuria, jonka vuoksi kolmas versio on tehty, ei tarkoita sitä, että vähensin yhden tähden, vaan sitä, että en anna kahta tähteä Suomi-lisää.Mitä ilmeisimmin elokuva kuitenkin sivalsi jollain tasolla, kun se kirvoitti kipeitä muistoja. Väkisin tulee ajatelleeksi, että onko se vaikuttanut arvioon tavalla tai toisella.

PS. Jari Tapani Peltonen -formaatti on jonkinlainen sekava yhdistelmä mielipidekirjoitusta sekä elokuva-arvostelua ja ne sulautuvat paikoitellen jopa saumattomasti yhteen. Jos raapii liikaa, niin ei siinä mene kuin omat munat verelle.
lainaa
ebowdfiho

27.10.2017 klo 17.24 13 tykkää tästä

Yli 20 kommenttia niin tietää että nyt kannattaa lukea kommentit
lainaa
kuraaSuomesta

28.10.2017 klo 16.46 4 tykkää tästä

VAROKAA JUONIPALJASTUKSIA:
- Rintamapornoa ei näytetä
- Pervitiininhöyryiset kohtaukset jäivät leikkauspöydälle
- Suomi häviää sodan tässäkin versiossa
- Karjalaa menetettiin ikuisiksi ajoiksi

Ei Oscar-ainesta.

lainaa
E-Sukuniminen

28.10.2017 klo 21.54 8 tykkää tästä

Jos tämän tekstin kirjoittamisesta on annettu kirjoittajalle jonkinlainen korvaus, niin suosittelen työnantajaa vakavasti harkitsemaan palkkauspäätöksiään uudelleen. En nimittäin muista eläessäni lukeneet vastaavanlaista rönsyilevää sanasalaattia, jossa tuntuu olevan yhdenmukaista vain oma projisointi. Jos on sellainen asia kuin "tekstuaalinen ripulioksennus", niin tämä on siitä kirjaesimerkki.

Eihän tämä sivusto varmaan mitään ammattilaisia käytäkään, mutta näin matalan tason arvostelu saa koko sivuston vaikuttamaan etovalta.
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

28.10.2017 klo 22.44 6 tykkää tästä

E-Sukuniminen kirjoitti:
Diipadaapaa

Peltonen, Manu ja Mikko ovat legendoita. Piste.

Ps. Kaipaisin Manua enemmän kameran eteen.
lainaa
E-Sukuniminen

28.10.2017 klo 23.14 5 tykkää tästä

Sir_Rymylys kirjoitti:
E-Sukuniminen kirjoitti:
Diipadaapaa

Peltonen, Manu ja Mikko ovat legendoita. Piste.

Ps. Kaipaisin Manua enemmän kameran eteen.

En tunne noista yhtäkään, en välitä tunteakaan enkä näe miten heidän mainitsemisensa on relevanttia. Sen sijaan tämä arvostelu on ala-arvoinen. Suorastaan niin huono, että sitä tekee kipeää lukea. Piste.
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

29.10.2017 klo 00.46 9 tykkää tästä

E-Sukuniminen kirjoitti:
En tunne noista yhtäkään, en välitä tunteakaan enkä näe miten heidän mainitsemisensa on relevanttia. Sen sijaan tämä arvostelu on ala-arvoinen. Suorastaan niin huono, että sitä tekee kipeää lukea. Piste.

Relevanttia siinä mielessä, että kyseessä on pitkän linjan ammattilaisia, jotka ovat asemansa vakiinnuttaneet suomalaisessa mediakentässä. Toimituksen ei tarvitse hakea oikeutusta toiminnalleen random jonnelta.

Peltosta lukevat ne ketkä tykkäävät ja varsinkin ne ketkä ei tykkää. Tervetuloa vaan porukkaan.
lainaa
E-Sukuniminen

29.10.2017 klo 01.21 8 tykkää tästä

Sir_Rymylys kirjoitti:

Relevanttia siinä mielessä, että kyseessä on pitkän linjan ammattilaisia, jotka ovat asemansa vakiinnuttaneet suomalaisessa mediakentässä. Toimituksen ei tarvitse hakea oikeutusta toiminnalleen random jonnelta.


Yli 30 vuotta lasissa, kiitos kysymästä. Ja on totta, että toimituksen ei tarvitse hakea oikeutusta keneltäkään - varsinkaan jos haluavat, että yhä vähemmän ihmisiä jatkossakin eksyy sivuille, koska tällainen kura on heidän ensikosketuksensa sivustoon. Kyseessä on ihan vain rehellinen palaute.

Ja mikä lie "mediakentän ammattilainen"? Jos tämä on siitä otanta, niin kyseessä ei ole "salarakasta" tai "somejulkkista" vaativampi asema.

Lainaus:
Peltosta lukevat ne ketkä tykkäävät ja varsinkin ne ketkä ei tykkää. Tervetuloa vaan porukkaan.


Kiitoksia vain, mutta kerta totisesti riitti. Tämäkin sattui olemaan linkitys muualta eikä sama virhe tule toistumaan. Voin lukea estrogeenintäyteisten nelikymppisten keskivartalolihavien sivarien patoutumia muuallakin.
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

29.10.2017 klo 10.42 5 tykkää tästä

E-Sukuniminen kirjoitti:

Ja mikä lie "mediakentän ammattilainen"?


Luetun ymmärtäminen ei ilmeisesti kuulu vahvuuksiisi. Kannattaa tutustua selkokielisiin uutisiin.

E-Sukuniminen kirjoitti:

Ja on totta, että toimituksen ei tarvitse hakea oikeutusta keneltäkään - varsinkaan jos haluavat, että yhä vähemmän ihmisiä jatkossakin eksyy sivuille, koska tällainen kura on heidän ensikosketuksensa sivustoon. Kyseessä on ihan vain rehellinen palaute.

Kiitoksia vain, mutta kerta totisesti riitti. Tämäkin sattui olemaan linkitys muualta eikä sama virhe tule toistumaan.


Ja silti et malta olla tulematta takaisin kerta toisensa jälkeen :D
lainaa
Pettynyt

29.10.2017 klo 12.53 7 tykkää tästä

E-Sukuniminen kirjoitti:
...näin matalan tason arvostelu saa koko sivuston vaikuttamaan etovalta.

Tämä. Olisko mahdollista antaa jonkun muun arvostella elokuvia välillä? On todella harmi, että muut arvostelut tuntuvat olevan täällä varteenotettavia, mutta nämä elokuva-arviot eivät tunnu toimivan yhtään. Haluaisin arvostelun jälkeen tietää edes hitusen paremmin aionko katsoa kyseisen elokuvan vai en, mutta tämä ei tunnu onnistuvan näiden tekstien perusteella.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

29.10.2017 klo 12.56 13 tykkää tästä

E-Sukuniminen kirjoitti:
Voin lukea estrogeenintäyteisten nelikymppisten keskivartalolihavien sivarien patoutumia muuallakin.


Missä?
lainaa
E-Sukuniminen

29.10.2017 klo 16.03 6 tykkää tästä

[quote]Ja silti et malta olla tulematta takaisin kerta toisensa jälkeen :D [/quote]

Teet lähinnä karhunpalvelusta tälle sivustolle. En tule palailemaan tänne tarkistamaan, että sivuston elokuva-arvostelut ovat edelleen ala-arvoisia. Et ole käyttämässä nerokasta käänteispsykologiaa vain koska palaan muutaman kerran vastaamaan tähän nimenomaiseen arvosteluun kirjoittamiini kommentteihin. Tämä teksti tai vastauksesi eivät ole saaneet aikaan reaktiota, josta iloitset jo etukäteen.

Usko pois; tästä ei tule tapaa. Elämä on aivan liian lyhyt kuran lukemiseen tai kurankirjoittajien fanipoikien kanssa keskusteluun. Vastatessani sinulle en katso tuon arvostelun suuntaan, koska yritän välttää migreeniä. Jos V2 saa tästä pari ylimääräistä sivunavausta, se on Pyrrhoksen voitto, koska minulla annetaan enemmän motivaatiota välttää koko sivustoa kuin ottaa sen lukeminen tavaksi. Tuottamalla laadukasta sisältöä saisi huomattavasti enemmän.

Tl;dr: linkki toi tänne. Arvostelu osoittautui yhdeksi surkeimmista ikinä lukemistani. Kerroin siitä palautteen muodossa. En ole ottamassa tavaksi tulla tänne sivustolle.

Jari-Pee kirjoitti:
E-Sukuniminen kirjoitti:
Voin lukea estrogeenintäyteisten nelikymppisten keskivartalolihavien sivarien patoutumia muuallakin.


Missä?


Ympäri internetiä. Ja heidän patoutumansa on sentään joskus ihan hauskaakin luettavaa. Samaa ei voi sanoa tästä.
lainaa
Bladekill

Rekisteröitynyt 07.08.2007

29.10.2017 klo 16.37 6 tykkää tästä

JP:n jutuilla lienee oma nichensä ja ei siinä mitään. Ei se ainakaan minua haittaa, mutta voisiko (ainakin) näille kovimmille leffanimikkeille laittaa vaikka 2nd opinionin? Eli joku toinen toimittaja tekee arvostelun samasta leffasta, koska jotkut saattavat olla oikeasti kiinnostuneita katsomaan leffan eivätkä vain lukemaan jotain läppää siitä.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

29.10.2017 klo 17.05 10 tykkää tästä

E-Sukuniminen on hyvän suomen kielen, laadukkaan elokuvakritiikin ja nokkelan huumorin asialla. Hän nauttii "estrogeenitäyteisten nelikymppisten keskivartalolihavien sivareiden" seurasta ja on kehittynyt niiden asiantuntijaksi. Hän elää täyttä elämää, johon kuuluu sopivasti vapaa-aikaa. Senkin hän käyttää maailman parantamiseen, kuten pienyritysten konsultoimiseen pro bono. Olemme kaikki oppineet jotakin yleisesti sovellettavaa Sun Tzun strategioista ja vältämme jatkossa sudenkuopat.

E-Sukuniminen kirjoitti:
En nimittäin muista eläessäni lukeneeni vastaavanlaista. [...] Kyseessä on ihan vain rehellinen palaute.


Tämä todella merkitsee jotakin, kun tämä tulee Sinulta.
lainaa
Ade

29.10.2017 klo 22.48 7 tykkää tästä

E-Sukuniminen kirjoitti:

Teet lähinnä karhunpalvelusta tälle sivustolle.


Peltosen tyyli on ollut vuositolkulla samanlainen ja leffa-arvostelut keräävät jatkuvasti lukijoita määrän, joka on oikein mallikas tämän kaltaisen mediasivuston arvosteluille. Ehkä arviosi tekstien laadusta tai kohderyhmän koosta ei ole järin mallikas.

Kohta kitiset todennäkösesti siitä, kuinka antamaasi rakentavaan palautteeseen suhtauduttiin ah niin epäammattimaisesti ja nihkeästi. Kyynel. (en edusta V2:sta tai kirjoita tänne, kunhan vain sivusta huutelen)

Yleisemmin: hämmentää, kuinka heikoissa kantimissa ihmisten lukutaito on. Tästäkin arvostelutekstistä on poimittavissa ihan selvästi vino pino konkreettisia havaintoja elokuvasta sekä myös runsain mitoin reflektiota arvostelijan omista tunnereaktioista. Vaikea nähdä, miksi tämän havaitseminen on niin vaikeaa heti, kun teksti ei seuraile tylsää ja miljoonaan kertaan nähtyä teennäisen objektiivista peruskaavaa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova