Tuorein sisältö

Cristal Snow: The Prophecy

J.A. Kaunisto

08.04.2008 klo 18.53 | Luettu: 4226 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Cristal Snow säväytti Euroviisukarsinnoissa, 7 vuotta New Yorkissa opiskellut Suomen Miss Drag Queen-06 ei jätä imagon puolesta kylmäksi. Miehen soololevy on tehty yhteistyössä Dallas Superstars-Heikki Liimataisen kanssa. Levyltä löytyy myös Jimi Pääkallon aivoituksia ja onpa albumi saanut mielenkiintoisen lisävärin hiljattain kuoleen Idols-tuttu Mia Permannon taustalauluista. Cristal Snown The Prophecy on tyylikäs ja viileä soundeiltaan mutta paikoin sisältö ei yllä lähellekkään vastaavaa tasoa. Albumin electro-poppis kaikuu sävyjä laajalla vuosikirjolla, vanhaa ja uudempaa mutta monessa käänteessä homma seuraa Dallas Superstars ja Beats And Styles- polkuja.

Kiekon lyhyet välipalatuokiot ovat hyvä esimerkki levyn tekemisen jäljen korkeasta tasosta. The Prophecy aloittaa albumin minuutin mittaisella utuisella kielisoitintuokiolla, The Message-pätkän Twin Peaks-fiilarit säväyttävät. Cristal Clear ja euroviisubiisi Can't Save Me kaikuvat samasta lähteestä, taustat toimivat tyylillä. Pump It Up on kuin Prodigy ja Bomfunk MC's -yhteenliittymä, tehokuuntelussa viisu on kaluttu nopeasti kuiviin. Scarred on ultratyylikäs, albumin utuisinta ja samalla hitaampaa sykettä. Kurisutaru flirttailee Japsitunnelmilla, China Girl on tutulta kuulostava kasaripommi. Rock Your House nappaa parhaat palat Survivorin Rocky-viisusta, muuten biisi nytkyttelee tuttujen Beats And Styles-temppujen avulla.

Cristal Snown albumi on tyylikäs ja ehjä kokonaisuus. Valitettavasti soundeihin panostettu vaiva ei kanna ilman tarttuvia tehosäkeitä. Osa albumin materiaalista valuu suoraan unohduksen takapihoille. Muutamat terävämmät biittihyökkäykset antavat aihetta uskoa parempaan tulevaisuuteen. Cristal Snow on tähtiainesta mutta The Prophecy kierrättää turhan läpinäkyvästi esikuviaan.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< The Eye... Nyt tai ei koskaan... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova