Tuorein sisältö

Sara: Veden Äärelle

J.A. Kaunisto

15.07.2008 klo 21.55 | Luettu: 9559 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Sara on kulkenut pitkän tien Jenkkiläisen nü-metellin ja Toolin suunnalta kohti kotia - lähelle on pitkä matka. Pohjoisen melankolia korvaa entistä selvemmin metallisen skebavyöryn. Kent ja Mew kaikuvat suurina nykypäivän vaikuttajina. Veden Äärelle-albumin muutamat rivakat skebarymistelyt kuulostavat turhalta rimpuilulta, alakulon pehmentämä raskas rokkisydän olkoon Saran tulevaisuuden kuva. Veden Äärelle on välillä kuin särökitaran löytänyt Liekki. Tasapainoinen tumma kokonaisuus on vähällä pudota omaan synkkään kuoppaansa - pateettisuus ja mahtipontisuus hiplaavat pianon koskettimia kovin itseään toistavalla äänellä. Tasapainoilu kääntyy kuitenkin voitoksi, albumin tunnelma on valmis ja kokonaisuus kasvaa osiaan suuremmaksi.

Veden Äärelle on läheistä sukua bändin edelliselle albumille He Kutsuivat Luokseen. Konetemppuja käytetään edelleen maukkaasti mutta edellisen albumin osalta paikoin metallinen riffi on kuivunut rokkiasteelle. Albumin avaava Kartta Rinnassa on mainio hitintuoksuinen tunnelmapala, joka viitoittaa albumille selvät latu-urat. Yhdessä Rauhan Aika-biisin kanssa kaksikko muodostaa tarttuvaa radiokuunteluun sopivaa iskuaineistoa - keihäänkärkiä. Ristin Alle ja Vuorien Paino rouhivat tykimmin, menevää riffirokitusta mutta albumin yleisilme ei kaipaa rajumpaa kivisadetta. Tosin Ristin Alle ottaa mukaan törkeän tyylikkään syntikan ja kieromman lähestymistavan. Laine Kerrallaan harrastaa koneita ja suomi-rockin vanhempaa polvea - Liekki meets Sara. Pitelet Taivasta yhdistää rajumman askeleen ja pianolla viritetyn tunnelmoinnin, kertosäe tarttuu välittömästi. Aallot Kääntyy Pois tekee lähempää tuttavuutta Tanskanmaan Mewin kanssa, hengästyttävän upea veto sisältää riittävän tukevan kitara-annoksen.

Sara ei ole hukannut raskaasti mouruavaa skebaa. Yleisesti ottaen kitaroissa on kuitenkin katse kohti rokkia. Pelkäksi ruikuttajaksi bändi ei suostu. Lyriikoissa on korviin tarttuvia kielikuvia mutta vokaalit hoituvat synkän alleviivaavissa tunnelmissa. Sara luottaa vahvoihin kertosäkeisiin ja tummanpuhuvan fiiliksen kaikenkattavaan voimaan. Veden Äärelle on nautittavan varma ja tyylitajulla valmistettu paketti. Bändistä huokuu varmuus ja luottamus oman linjan esittämiseen. Alakulon ei tarvitse aina kulkea metallista tietä.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Hancock... Mamma Mia!... >

Keskustelut (1 viestiä)

Sara-is-best

03.08.2008 klo 19.47

sara rocks !!1

Sillä on hienoa musiikkia. ja söpö kundi mikissä.

lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova