Tuorein sisältö

Kurituspuolue: Empiirinen Kosketus

J.A. Kaunisto

11.07.2007 klo 14.47 | Luettu: 6428 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kurituspuolue tuo logonsa osalta mieleen menneiden päivien kommunismikokeilut. Aatetta ja mielen paloa löytyy myös teksteistä. Kurituspuolue ei ole rankemman luokan räkäpunkkiorkka. Kuitenkin 70-luvun punk on vahvasti läsnä. Mielipiteitä ei kätketä korulauseisiin.

Empiirinen kosketus on Oulu/Pori-akselilla liikkuvan orkesterin ensimmäinen pitkä ohjelmajulistus. Rokkipunkiksi levyä on rohkea väittää mutta rokkaavaa punk'n'rollia vahvistetaan raskailla skebariffeillä ja äijäosastolla. Kurituspuolue ei juokse trendien perässä, käytössä ovat vanhat perusarvot ja tekstien suhteen sanoma on painavaa. Lyriikat purevat yhteiskunnallisia kestoaiheita edesmenneen Turun Romantiikka -yhtyeen tyyliin. Suoranaista julistusta ja barrikadien pystytystä vältellään mutta lyriikoista löytyy Kurituspuolueen sydän.

Ole Kiltti, Lopu Tänään rouhii raskaalla kädellä ja julistaa luonnon kestokyvyn loppua. Niele Ylpeytesi lisää punkkiasennetta kun taas Luiset Laivat kaivaa äijämenon ja Black Label Societyn esiin. Puolesta Muiden on Kurituspuolueen ohjelmajulistus ("tulkaa mukaan oravanpyörään, keskiluokan masokismiin. Otetaan velkaa puolesta muiden, yli perhehelvetin syövereiden".. ).

Kurituspuolue rokkaa asenteella ja äijämenolla. Levyn vokaalisuoritukset jäävät kuitenkin kovin värittömiksi. Yhteiskunnallisten mätäpaiseiden puhkominen kaipaisi räväkämpää vokaaliotetta. Joissakin viisuissa rumpalin käsi on kovin laiska ja puhditon. Bändin räväkät rutistukset toimivat mukavasti. Esimerkiksi Kumiparlamentti punk'n'rollaa voimalla ja ärhentelevällä vittuiluasenteella. Toisaalta rauhallisempi materiaali uhkaa jäädä täytemateriaaliksi. Kurituspuolue jatkaa Pelle Miljoonan perintöä, tosin reilummin äijärockin keinoin.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Scorpions - Humanity... Kristian Meurman - E... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (1 viestiä)

Lepa

15.07.2007 klo 16.25

Hyvä levy. Itse annan neljä tähteä. Bändi on livena sairaan kova.
lainaa

V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova