Tuorein sisältö

Widescreen Mode: The Hanging Man

J.A. Kaunisto

27.04.2009 klo 14.29 | Luettu: 12785 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Widescreen Mode suoritti varsinaisen mediavyörytyksen debyyttialbuminsa kohdalla. Ehkä kova hehkutus aiheutti joissakin lievää pahoinvointia. Kakkoslevy The Hanging Man jatkaa paljolti ykkösen lähtökohdista, asennetta ja metallia sotketaan hittihakuisiin kertosäkeisiin. Parhaimmat siivut osoittavat bändissä olevan juuri oikeassa mittasuhteessa äijäenergiaa ja myyntilistoja kutittelevaa keveyttä. Myös taustoihin on säädetty metallin ohi meneviä fiilistelyhetkiä ja viileetä syntikkaa. Paikoin bändiä voisi vertailla Metallicaan, joka kokeilee goottimetallin kertosäkeiden toimivuutta. Myös Entwine tykittämässä Metallica-covereita on hedelmällinen ajatusmalli.

Widescreen Mode kuulostaa hetkittäin jopa Rammsteinilta. Parissa siivussa koneosaston henkäys on reilusti esillä. Vokalistin ulosannissa on lievästi James Hetfield-värinää, joten välillä ajatus suuntaa Metallican Death Magnetic -rieskan suuntaan. Tosin Widescreen Mode kaunistelee ja siistii monessa käänteessä kertosäkeet radioystävälliseen muottiin. Blood That Had To Be Shed on hyvä esimerkki Metallica-osastosta, ilman purppurareunoja. Serotonin-vedossa kertosäe seilaa jo kovin siistittynä versiona - biisi tarttuu kuitenkin ohimoon. Mukana on kuitenkin myös kovin kiltinoloista kapinointia tyyliin Addicted To Destruction. Awakening Of The Beast leikittelee reilummin syntikalla, goottimetalli on lähempänä kuin nurkan takana. The Robots räyhää albumin tukevinta pörinää, varsinkin kertosäe jaksaa polkea raskaalla Saksanmaan metallijalalla.

Widescreen Mode tekee onnistuneen genretasohyppelyn. Rieska on kuitenkin suhteellisen tukeva, joten kovinkin metallipää voi nauttia tekeleestä altistumatta liian suurelle tunnelmametallin pehmennysvaikutukselle. Allekirjoittanut laittaisi lisää tiukempaa koneosastoa ja syntikkakoukeroita, suoraviivaista aggressiokamaa maailmasta löytyy jätteeksi asti. Widescreen Mode jää vielä turhan kasvottomaksi, jotta bändiä voisi väittää suoranaiseksi maailmanvalloitusporukaksi. Siistimmän olomuodon johdosta kompromisseja on myös tehty. Vokaaliosasto jättää muutaman kysymysmerkin. Pieni yllätysmomentti antaisi albumille avaimet lopulliseen nousuun.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Nimeni on Bruce... X-Men Origins: Wolve... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (5 viestiä)

Huolestunut

27.04.2009 klo 16.22

Aika vähän on ollut lukijoita artikkelilla. Tässä rupeaa meikäläisen kaltaisella konkarillakin olemaan sellainen olo, että olisi aika laittaa lappu luukulle.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

27.04.2009 klo 16.29

Kenen luukulle?

Musa-arvostelut keräävät yleensä lukijansa aikaa myöten, kun ne syndikoituvat arvostelut.net:iin ja muualle. Harva juttu vetää välittömästi väkeä, ellei sitten synny jotain massiivista liekkisotaa. Yksittäiselle levyarvostelulle 1000 lukukertaa on jo ihan ok tulos.
lainaa
moipska

Rekisteröitynyt 18.04.2007

27.04.2009 klo 17.54

Minäkin olen kiinnittänyt huomiota näitten levyarvostelujen vähiin kävijämääriin. :o Ite luen kaikki mielenkiintoset levyarvostelut täältä (eli lähes kaikki :D), ja mukavaa luettavaahan ne ovat. Ehkäpä vaan ei porukalla kiinnostusta riitä ellei satu bändiä tuntemaan? Emt, minä ainakin näistä pidän, ja muutamaan bändiinkin olen tarkemmin tutustunut näitten innoittamana.
lainaa
KiiltokuvaMaailma

27.04.2009 klo 22.17

Otsikkoon olisi pitänyt laittaa taikasanoja. Esim: Tissi pakara Widescreen Mode: The Hanging Man beibe.
lainaa
raia

31.05.2009 klo 11.51

Tää on kova bändi....Turussa se nähtiin...rokrok
(ja hyvin ollut lukioita tällä artikkelilla...=)
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova