Tuorein sisältö

EA kielsi faniprojektit: suosikki-Battlefieldien nettipelit katoavat historiaan

27.10.2017 klo 22.00 | Luettu: 8366 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Uutisoimme roima kuukausi sitten Revive-porukasta, joka on pitänyt rakastetut joskin vanhoiksi käyneet Battlefield-teokset yhä elossa. Poppoon uusin tavoite oli saada ilmaispeli Battlefield: Heroes takaisin elävien kirjoihin. Nyt operaatio on kuitenkin kuopattu – kiitos EA:n.

EA lähestyi Reviven väkeä vähintäänkin ystävällismielisellä viestillä, jonka sisältö oli yksinkertainen: lopettakaa Battlefield-IP:n käyttäminen. EA kertoo pitävänsä ongelmallisena hiotuissa peleissä näkyviä logoja, nimiä ja muita EA:lle kuuluvia tuotteita, jotka voivat johdattaa pelaajat heidän sivuilleen tapauksessa, jossa Revive-tiimi on vastuutta tapahtumista. Viestin voi lukea kokonaisuudessaan Kotakun sivuilta.

Reviven väki ilmoitti hyväksyvänsä EA:n pyynnön, joten niin menneet pelit (Battlefield 2 ja Battlefield 2142) kuin tulevatkin projektit kuopataan välittömästi.

”Revive Network on viimeisen kolmen ja puolen vuoden aikana täyttänyt lähes miljoonan pelaajan sydämessä olleen tyhjyyden tuomalla takaisin suosikkipelejä, joiden nettipalvelut päättyivät GameSpyn sulkemiseen. Otimme vain muutama kuukausi sitten tehtäväksemme tuoda fanisuosikki Battlefield: Heroesin moninpelipalvelimet takaisin. Palaute on ollut massiivista, emmekä ikinä uskoneet sen olevan niin isoa kuin se oli.”

”Tämä on se kohta, jossa joudumme jättämään hyvästit. Ennen kuin jätämme taistelukentän, haluamme kiittää kehittäjiä, taiteilijoita, moderaattoreita sekä jokaista asian toteuttamisessa auttanutta ihmistä.”

V2.fi | Markus Mesiä
< Legendaarisen Outcas... Kuusnelosklassikko H... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (8 viestiä)

bovgoirh

27.10.2017 klo 23.10 3 tykkää tästä

Taas tappion tulon haistoi jo silloin kun ekan kerran ilmoittivat tekevänsä tätä. No ehkä jotain jäi käteen että kannatti
lainaa
fylykkä

28.10.2017 klo 01.15 8 tykkää tästä

Perus EA:ta.
lainaa
Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

28.10.2017 klo 06.21 5 tykkää tästä

Miksi vaivautua edes aloittamaan tämmöistä projektia kun tiedetään että paskafirma vihaa fanejaan ja näiden tuotoksia? Monta kuukautta työtä taas heitetty hukkaan. Toivottavasti kehittäjät sai tästä jotain kokemusta irti.
lainaa
fokEA

28.10.2017 klo 12.09 1 tykkää tästä

Olihan tämä odotettavissa.

Open Source Heroes on vielä toistaiseksi pystyssä mutta eiköhän sekin mene nurin. Myös jokin Heroes modi löytyy BF2142:lle.

Onneksi sentään on GameRanger ja Evolve (ei se peli), johon ei firmat voi puuttua. Tosin tuollaisia Heroesin tapaisia pelejä siellä ei voi pelata kun ei ole kopiota pelistä eikä se sisällä LANia.
lainaa
Pelleharmanni

28.10.2017 klo 15.33 2 tykkää tästä

Eikö nuo viittaukset bf sarjaan voi vain poistaa pelistä tai jotain vastaavaa?
lainaa
pepepepep

28.10.2017 klo 16.29

Pelleharmanni kirjoitti:
Eikö nuo viittaukset bf sarjaan voi vain poistaa pelistä tai jotain vastaavaa?
noei
lainaa
Bannnnn

28.10.2017 klo 17.37 4 tykkää tästä

Yksinkertanen ratkaisu asiaan. Älkää ostako EA:n pelejä.
lainaa
Grendel

Moderaattori

Rekisteröitynyt 13.04.2007

29.10.2017 klo 22.57

Ongelmahan oli ennen kaikkea muokattujen, tekijäoikeuksilla suojattujen clienttien levittäminen ja EA:n brändin käyttäminen Reviven sivuilla. Molemmat olisivat luultavasti kierrettävissä jollain tapaa, mutta se kaiketi olisi vaatinut erilaisen teknisen lähtökohdan.
Aiemminkin pelifirman clientin muokkaaminen ja sen levittäminen muokattuna on ollut ongelmallista. Sen sijaan - hatusta tempaistun muistikuvan mukaan - muokkauksen tarjoaminen päivityksenä / haxina on ollut lakiteknisesti ok.
Ylipäätänsäkin on huono ajatus jakaa jonkun toisen omistamaa IP:tä, oli se miten faneilta-faneille tahansa, ja erityisen huono silloin kun levitetään tuotetta, jolla/jonka sarjalla on yhä kaupallista voimaa.
EA on itse asiassa ollut tällä linjalla hyvinkin ystävällinen ja suhtautunut faneihin suopeasti, toisin kuin moni muu yhtä iso tai paljon pienempikin lafka. Tässäkin pyydettiin hyvin ystävällisesti, uhkailematta JA annettiin epäsuorasti neuvo kuinka hommaa kannattaisi jatkaa.
-jok
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova