Tuorein sisältö

Kadonneeksi luultu, metsästä löytynyt Alkon valistuspeli herättää kiinnostusta

13.11.2017 klo 12.20 | Luettu: 5267 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Tamperelainen uutisoi viime viikolla Alkon 80-luvulla julkaisemasta Promille-nimisestä alkoholivalistuspelistä. Levyke, joka sisälsi kyseisen pelin, löytyi nimittäin tamperelaisesta metsästä ja vaikka sen bongannut Pekka Kauranen ei sitä mukaan poiminutkaan, some-postauksen perusteella Martin Zechner kävi sen sateisesta metsästä etsimässä.

Suomen pelimuseoon otettiin yhteyttä ja viimein erittäin huonossa kunnossa ollut levyke toimitettiin Kasettilamerit-ryhmälle, joka ryhtyi toimiin siinä olevan datan pelastamiseksi. Erityisen hankalaksi touhun teki se, että levykkeen keskiö oli irti ja jotta tiedot saisi luettua, se piti saada asetettua täsmälleen samaan asentoon, jossa se oli ollut, kun data levykkeelle tallennettiin. Tommi Lempinen otti haasteen vastaan.


V2.fi:n Kasettilamereilta saamien tietojen mukaan heittoa keskiön asennossa sai olla alle 0,2 millimetriä ja neljän tunnin aherruksen jälkeen peli saatiin tallennettua. Sisäpiirin lähteet kertovat myös, että pelin ohjelmoijan yhteystiedoista on saatu jo vihjeitä, joten Promillen hämmästyttävä tarina ei varmastikaan ole vielä päätöksessä. Syksyiset hyvän mielen tarinat ovat ilmeisesti harvassa, sillä Promillen taltioimisesta ovat Tamperelaisen lisäksi uutisoineet jo muun muassa Tietoviikko ja Iltasanomat.

Alko julkaisi 80-luvun lopulla myös pelin nimeltä Hup-Peli, jota V2.fi:n Mikko pelasi vuosi sitten Assembyilla livenä - katso video alta tai täältä(alkaen noin 19 minuutin kohdilta).V2.fi:lle toimitetuista, aiemmin julkaisemattomista kuvakaappauksista kiitokset Kasettilamerien Ville Joupille.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Videoarvostelussa St... Battle Royale alkaa ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova