Tuorein sisältö

Kummia käsikonsoleita Suomen pelimuseossa

31.05.2018 klo 15.00 | Luettu: 3201 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Suomen pelimuseossa Tampereella avautui uusi näyttely, jossa mennään vaihteeksi vähän syvempään päähän pelikoneteknologiaa. Siinä missä pelimuseo keskittyy suomalaisiin peleihin ja tarjoaa niitä pelattavassakin muodossa, Kummat käsikonsolit -näyttelyssä museonkin perustajajäseniin lukeutuva Manu Pärssinen on koonnut täysimittaisen näyttelyn vuosikymmenten mittaan keräämistään erikoisista pelivempeleistä.

Manu on myös arktisen pelikonemuseo Pelikonepeijoonien perustajia ja pyörittäjiä, ja hän on kerännyt useiden vuosikymmenten ajan mitä eriskummallisempia käsikonsoleita. Ja niitä muuten riittää.

Kummille vehkeille toimivat verrokkeina monille ne kaikkein tutuimmat, eli Nintendon valmistamat käsikonsolit. Nintendon muinaisten ja uudemman ajan laitteiden rinnalla nähdäänkin sekä Game & Watch -laitteita edeltäneitä että aivan uusimpia erilaisia käsikonsoleita, joista vanhimmat ovat aika kaukana elektroniikkapeleistä. Niiden ja Nintendo Switchin väliin mahtuu monia teknologisia mullistuksia ja outoja ideoita, joista osa toimi, moni ei.

Kuten allekirjoittanut näyttelyn avajaisissa totesi: "ihania vehkeitä ja minun niin tekisi mieli räplätä ja pelata näitä aivan kaikkia, mutta toisaalta tiedän jo valmiiksi että suurin osa noiden oudoimpien koneiden peleistä on aivan hirveää kuraa."

Mutta ei se silti niiden eksoottista vetovoimaa vähennä.

Lisää valokuvia löydät Retro Rewind -lehden albumista täältä: Kummat käsikonsolit -galleria. .
Videotakin on luvassa, kunhan atk vain ehtii ne renderöidä valmiiksi. Kiireisimmät löytävät ne ensin Checkpoint TV:n kanavalta..

Näyttely on Suomen pelimuseossa 7.10.2018 saakka.

Lisätietoja: http://suomenpelimuseo.fi/


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Yllätysostos: Nordis... Atarin uutuuskonsoli... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova