Tuorein sisältö

Parlamentin tutkimuskomitean suosittelee, että brittihallituksen tulisi säännellä lootboxeja uhkapelilainsäädännön puitteissa

13.09.2019 klo 22.00 | Luettu: 4647 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenYhdeksän kuukautta kestäneen prosessin jälkeen Britannian parlamentin Digital, Culture, Media and Sport (DCMS) -komitea on nyt julkaissut 84-sivuisen raportin ja omat suosituksensa immersiivisiin ja addiktiivisiin teknologioihin liittyen.

Komitea keräsi aineistoa kaikilta pelialaan liittyviltä tahoilta, se haastatteli tutkijoita, pelinkehittäjiä ja alan kattojärjestöjä. Huomion arvoista oli, että komitean mukaan pelialan ja sosiaalisen median edustajat osoittivat "puutteita rehellisyyden ja läpinäkyvyyden" osalta.

Raportin merkittävimmät suositukset ovat, että jatkossa brittihallitus sääntelisi maksullisien lootboxien myyntiä uhkapelilainsäädännön alaisuudessa ja tämän seurauksena myös kieltäisi niiden myynnin alaikäisille.

Komitean puheenjohtaja Damian Collins toteaa raportissa, on että peli- ja sosiaalisen median tulisi jatkossa on vastuullisempia. Raportin suosituksen myös samalla haastavat brittihallinnan nykyisen linjauksen, jonka mukaan maksulliset lootbox-yllätyslaatikot eivät ole uhkapelaamista. Komitean mukaan nykyisen linjauksen jatkaminen vaatii vähintään linjauksen perustelevan raportin hallitukselta.

Raportti vertaa negatiivisessa mielessä pelialan omaa sääntelyä uhkapelitoimijoihin ja toteaa, että riskiryhmien huomioimisessa peliala on merkittävästi uhkapelialaa jäljessä. Asian selvittämistä ei myöskään komitean mukaan auttanut se, kuinka alan isoimmat toimijat kuten Epic Games tarkoituksenmukaisesti vastasi epämääräisesti peliaikaa ja käytettyjä summia koskeviin kysymyksiin.

Koko raportti on luettavissa ilmaiseksi Britannian parlamentin nettisivuilta.

Lähde: Gamesindustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< Ilmaisia pelejä taas... Steam suosittelee ja... >

Keskustelut (6 viestiä)

destev

14.09.2019 klo 08.11

Raportti oli todella kaunista luettavaa. Pitää toivoa, että myös hallitus tajuaisi sen, koska jos britit tajuaa loottilaatikoiden ongelmat ja kieltää ne, siitä on lyhyt matka siihen että muut seuraavat perässä.
lainaa
hrosbfjf

14.09.2019 klo 09.47

tarkeaa mut ei se peleja paranna ea ja muut harskisti haluaa rahaa eli joko taa aiheuttaa jonkun ikarajanoston ja ea keksii jonkuj uuden rahastustavan
lainaa
hhrdhrh45674564

14.09.2019 klo 12.39

On GURPSin SPECIAL ja sitten nämä lootboxit. Vain toinen on myrkky.
lainaa
hhrdhrh45674564

14.09.2019 klo 12.50

Mutta korjattakoon että lukituista random chesteistä kentällä ei voi tietää mitä sisällä on ennen kuin sen saa auki. Ja pelihän voi generoida sisällön miten se haluaa. Random tavaroiden ei pitäisi kuitenkaan ohjata hahmon kehitystä liiaksi.
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

14.09.2019 klo 19.21 1 tykkää tästä

Kuulostaa turhalta odottaa että Suomen hallitus tekisi jotain.
lainaa
Saku

16.09.2019 klo 01.50

Kaikista pahin on peliin selvästi vaikuttavat rajoitukset, jos ei osta kalliita paketteja. Final Fantasy 7 remakessakaan ei saa kaikkia summoneita ostamatta 300€ elite pakettia. Ite ostin tuon jo, koska en halua jäädä niistä paitsi. Ei tiedä sitte mitä lisämaksuja ne keksii seuraaville osille, että joutuu taas maksamaan pelistä kovaa hintaa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova