Tuorein sisältö

Uuden brittitutkimuksen mukaan lapset, jotka eivät käytä rahaa Fortnite-mikromaksuihin, joutuvat kiusauksen kohteeksi

26.10.2019 klo 17.00 | Luettu: 7017 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen


Britannian lapsivaltuutetun teettämän tutkimuksen mukaan lapset, jotka pelaavat valtavan suosittua Fortniteä kertovat maksullisten ulkoasujen olevan merkittävä statussymboli ja ilmaisilla tai oletushahmoskineillä pelaavia kiusataan.

Tiistaina julkaistussa raportissa on haastateltu 29 lasta, jotka olivat iältään 10-16-vuotiaita ja pelasivat videopelejä.

Raportti ei missään tapauksessa keskittynyt vain Fortniteen tai pelaamisen negatiivisiin puoliin, mutta pelin ollessa tällä hetkellä yksi suosituimmista maailmassa sekä ilmainen, niin se väistämättäkin nousi tutkimuksessa esille, etenkin sen mikromaksuja ja monetisaatiota käsittelevässä osiossa.

Tutkimuksessa lainataan esimerkiksi erästä 10-vuotiasta tyttöä: "jos käytät oletusskiniä, ihmiset ajattelevat, että olet roskaa".

On siis selvää, että mikromaksujen tuomat taloudelliset riskit eivät ole ainoita niihin kytkeytyviä ongelmia ja tutkimus sisältääkin useita suosituksia brittihallitukselle mikromaksujen suitsemiseen etenkin lapsille suunnatuissa peleissä.

Lähde: Business Insider

V2.fi | Mikko Seppänen
< V2.fi:n laiteuutiset... Google sanoo aikovan... >

Keskustelut (3 viestiä)

oiwedsvn

26.10.2019 klo 17.30 1 tykkää tästä

kuka suitsee pokemonkortteja tai muuta kaatisjengia sun muuta
lainaa
köyhä

26.10.2019 klo 17.35 13 tykkää tästä

"Tutkimuksessa lainataan esimerkiksi erästä 10-vuotiasta tyttöä, jonka mukaan "Jos käytät oletusskiniä, niin ihmiset ajattelevat, että olet roskaa"."

Hmmjaa... Näin se meni minunkin kouluaikanani ennen Fortniten olemassaoloa, samanlainen arvostelu vain kohdistui esim. halpisvaatteisiin, vanhempien romuun autoon sekä suosittujen lelujen puuttumiseen. Pidän mikromaksuja kyllä vahingollisina niin lapsille kuin pelialalle yleensä, mutta tässä nimenomaisessa yhteydessä en syyttäisi niitä tai Fortniteä, vaan kotoa vanhemmilta opittuja arvoja.
lainaa
Tutkija

26.10.2019 klo 21.48 4 tykkää tästä

En kiistä ilmiötä mutta 29 lapsen lausuntoihin perustuva tutkimus ei ole kovin laaja otanta.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova