Tuorein sisältö

EA poisti Marco van Bastenin FIFA 20 -pelistä tämän natseiltua tv-lähetyksessä

04.12.2019 klo 21.00 | Luettu: 2211 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenPelijulkaisija EA poisti uusimmasta jalkapallopeli FIFA 20:stä hollantilaisen jalkapalloilija Marco van Bastenin, tämän käytettyä tv-lähetyksessä natsitervehdyksenä tunnettuna "Sieg heil" -lausahdusta.Kyseinen tapaus sattui marraskuun loppupuolella Fox Sportsin hollantilaisessa lähetyksessä ja sen seurauksena entinen pelaaja van Basten hyllytettiin kommentaattorin työstään joulukuun 7. päivään saakka sekä hänen palkkionsa siltä ajalta lahjoitettiin Alankomaiden valtiolliselle sota-asiakirjain laitokselle.

Useasti urallaan palkittu Marco van Basten oli mukana FIFA 20 -pelissä osana mikromaksuista kritisoitua Ultimate Team -pelitilaa kolmena erilaisena ikoni-tason korttina ja nyt EA on poistanut kaikki kortit toistaiseksi kokonaan käytöstä pelitiloista.

Nykyään 55-vuotias pelaaja on pyytänyt lausahdustaan anteeksi ja todennut sen olleen "tyhjä ja sopimaton". EA kuitenkin ollut vuosien varrella varsin aktiivinen antirasistisessa ja syrjinnän vastaisessa toiminnassa urheilupeliensä suhteen, joten "kännissä ja läpällä" -puolustus ei tällä kertaa riittänyt vaan pelijulkaisija poisti van Basten -kortit pois käytöstä.

EA:n kohdalla kyse ei lopulta ole mistään erityisen dramaattisesta teosta ja kyynisemmät voivatkin syyttää firmaa irtopisteiden kalastelusta. Toisaalta kenties vastaavilla pienillä teoilla voi firma osoittaa omaavansa nollatoleranssin peleissä esiintyvien pelaajien sopimattomalle käytökselle.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Piratismisuojaus pur... Kaverin kanssa karmi... >

Keskustelut (2 viestiä)

Florian

04.12.2019 klo 23.03 2 tykkää tästä

Kumpi noista henkilöistä sen sanoi, kun kummankaan huulet eivät liiku tuolla hetkellä.
lainaa
dhowhfjej

05.12.2019 klo 16.43

morjestaminen kiellettya. hyva nain suomalaisena saastyy valuvalilta
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova