Tuorein sisältö

Laimeasta vastaanotosta huolimatta Google ei aio luovuttaa Stadian suhteen - tässä palvelun alkuvuoden suunnitelmat

20.01.2020 klo 14.00 | Luettu: 1334 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenTeknologia- tai pelialaa edes marginaalisesti seuraaville tuskin tulee uutisena, että viime marraskuussa julkaistu Googlen Stadia -palvelu ei ole erityisesti sytyttänyt markkinoita tuleen suosiollaan.

Palvelun kriitikoilta saama vastaanotto oli varsin laimea ja palvelusta puuttui useita ominaisuuksia, joihin pelaajat olivat tottuneet joko konsoli- tai PC-puolella. Myöskään pelivalikoima ei julkaisussa ollut mitenkään päätä huimaava.

Google ei kuitenkaan onneksi vielä parissa kuukaudessa ole lannistunut, vaan on jatkanut palvelun kehittämistä ja siihen panostamista. Firma esimerkiksi hankki Typhoon Studios -pelinkehittäjän ja on julkaissut aiemmin puuttuneita ominaisuuksia, kuten peleistä saatavat saavutukset. Stadia sai myös ensimmäisen Stream Connect -ominaisuutta käyttävän moninpelinsä Ghost Recon: Breakpointin myötä.

Google on nyt myös valottanut vuoden 2020 ensimmäisen neljänneksen päivityssuunnitelmiaan, joihin kuuluu 4K-pelaamisen mahdollistaminen myös selaimen kautta, useamman eri mallisen Android-puhelimen tukemisen sekä langattoman pelaamisen selaimella Stadia-ohjainta käyttämällä. Lisäksi Google lupaa lisää uutisia vielä tammikuun loppuun mennessä peleistä, jotka ovat tulossa Stadialle helmikuun aikana.

Nähtäväksi jää, onnistuuko Stadia saamaan vuoden 2020 aikana itselleen yksinoikeuspelin tai muun vastaavan tappajasovelluksen, joka saisi laitteen suosion nousemaan. Varsinkin kun loppuvuodesta Stadiaa uhkaa jo perinteisten konsolien seuraava sukupolvi, joka lupaa olevansa entistä tehokkaampi sekä tarjoavansa taaksepäin yhteensopivuuden kautta jo valmiiksi valtavan pelikirjaston.

V2.fi | Mikko Seppänen
< Valve katkoo huhuilt... Halo-tekijän uusi Di... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (1 viestiä)

cromh

Rekisteröitynyt 31.12.2019

20.01.2020 klo 15.12 1 tykkää tästä

Google oli tyhmä kun tähän kisaan lähti. Olisipa Sony ja Nintendo ainoat kilpailijat. Niiden laitteet menevätkin vielä mukavasti Peeceen kyljessä, mutta Stadia tai jokin XBox? Ei kiitos.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova