Tuorein sisältö

Virtuaalinen Minecraft -kirjasto esittelee sensuroitua journalismia ympäri maailmaa

16.03.2020 klo 22.15 | Luettu: 509 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenKansainvälinen Toimittajat ilman rajoja (Reporter Without Borders) -järjestö on tehnyt yhteistyötä Blockworks studion kanssa luodakseen virtuaalisen kirjaston Minecraft -peliin, joka esittelee teoksia ja artikkeleita jotka ovat joutuneet eri sortavien vallanpitäjien sensuurin hampaisiin ympäri maailmaa.

Blockworks on aiemmin ollut vastuussa viime keväänä julkaistusta näyttävästä Minecraftin 10-vuotista taivalta juhlistaneesta interaktiivisesta museosta ja tämän kertaa uuden kirjaston parissa työskenteli 24 rakentajaa 16:sta eri maasta.

Mukana kirjastossa on artikkeleita useilta henkensä menettäneiltä toimittajilta kuten Saudi-Arabian murhaamalta Jamal Khashoggilta ja meksikolaiselta Javier Valdezilta sekä blokatuilta uutissivustoilta kuten venäläiseltä grani.ru -verkkosivulta ja egyptiläiseltä Mada Masr -sivustolta. Kaikki kirjaston tekstit ovat saatavissa sekä alkuperäisellä kielellään että englanniksi.

Kirjastoon pääsee vierailemaan yhdistämällä Minecraftissa palvelinosoitteeseen "visit.uncensoredlibrary.com" tai lataamalla kartan ilmaiseksi The Uncensored Library -verkkosivulta.Lähde: CNN

V2.fi | Mikko Seppänen
< Control -pelin ensim... Microsoft: Xbox Seri... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti


166


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova