Tuorein sisältö

Mikä ihme on Sonyn patentoima pelaajille tarkoitettu pehmorobotti?

19.04.2020 klo 11.00 | Luettu: 1245 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenYhdysvaltojen patentti- ja tavaramerkkiviraston sivuille oli ilmestynyt aiemmin tällä viikolla mielenkiintoinen patentti Sonyltä, joka oli alun perin jätetty jo vuonna 2018. Kyseessä on pelaajien seuraksi tarkoitettu pörröinen robotti, jonka tarkoitus on päätellä pelaajan tunteet ja reagoida näihin.

Tietenkään ei ole mitään takuuta, että Sony aktiivisesti työskentelisi robottikaverin parissa mutta vähintäänkin mielenkiintoa on ollut tarpeeksi patentin jättämistä varten. Kyseinen konseptikuvissa hieman Muumien Haisulia muistuttava pelikumppani olisi ihmis- tai eläintyyppinen robotti tai virtuaalinen seuralainen. Seuralainen voisi käyttämällä kameraa, mikrofonia, liike- ja biologisia sensoreita päätellä pelaajan tunnetilan sekä reagoida tähän sopivalla tavalla joko liikkeen, äänen tai jopa puheen välityksellä.Patentin mukaan peliseuralaisen ja pelaajan välinen yhteys tulisi kasvamaan erityisesti yhdessä seurattujen pelisessioiden välityksellä. Sonyn visioissa robotti voisi toimia jopa kirjaimellisesti peliseurana ohjaamalla virtuaalisesti esimerkiksi vastustajajoukkuetta ja hävitessä vaikuttaisi oikeasti surulliselta.

Lisäksi patentin mukaan robokamu voisi toimia myös televisio- ja leffaseurana jolloin käyttäjä nauttisi katselukokemuksesta enemmän verrattuna yksin katsomiseen. Jos yhdessä pelaaminen sekä katsominen muodostaa vahvan positiivisen siteen robotin ja omistajan välille, niin Sonyn patentin yhtenä ajatuksena on robotin ominaisuuksien laajentaminen esimerkiksi elämänhallinnan alueelle. Tällöin robotti voisi patistaa epäsäännöllisellä unirytmillä varustetun pelaajan vaikkapa ajoissa nukkumaan.Ne, jotka haluavat varautua mahdolliseen yhteiseen tulevaisuuteen Sonyn robottikaverin kanssa, voivat lukea patenttihakemuksesta tarkemmin sen suunnitelluista ominaisuuksista.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< V2.fi viikon laiteuu... Uusimman Cooking Mam... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova