Tuorein sisältö

Microsoft on joutunut joukkokanteen kohteeksi Xbox Elite -ohjainten drift-ongelmien takia

04.05.2020 klo 22.00 | Luettu: 4930 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Viime heinäkuussa Lakifirma Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith aloittivat keräämään nimiä joukkokanteeseen, jossa syytettynä oli Nintendo. Lakifirma syytti yhtiötä Nintendo Switch-konsolin Joy-Con-ohjainten “drift”-ongelmasta. Kyseinen ongelma tarkoittaa tilannetta, jossa esimerkiksi ohjaimen analogisauva rekisteröi liikettä myös silloin kuin siihen ei kosketa. Tuolloin Nintendoa syytettiin viallisten ohjainten myymisestä. Kanne sai kuitenkin nopean käänteen, kun jo parin päivän päästä Nintendo ilmoitti korjaavansa Joy-Con drift-ongelmat ilmaiseksi. Eurogamerin mukaan samaa ongelmaa tapahtuu Nintendo Switch Lite -konsolin ohjainten kanssa.

Nyt Eurogamer uutisoi, kuinka Microsoftia kohtaan olisi nostettu samanlainen ryhmäkanne. Kyseessä on Xbox Elite -ohjainten tattien drift-ongelma, joka kanteen nostajan Donald McFaddenin mukaan näkyy useassa eri ohjaimessa. Kanteen mukaan Microsoftia syytetään siitä ettei se ole tunnustanut ohjain vian olevan yleistä ja siitä, ettei yhtiö ole suostunut korjaamaan vikoja, vaikka kanteen mukaan kyseessä on suunnitteluvirhe.

V2.fi | Miia Lyyra
< Yli 18 000 pelaajaa ... Kesän Assemblyt siir... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (5 viestiä)

Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

04.05.2020 klo 22.12 3 tykkää tästä

Tämä on kyllä aivan käsittämättömän raivostuttava ongelma aivan riippumatta ohjaimen merkistä. Kuvaavaa on, että Xbox 360:lla tai sitä aiemmilla konsoleilla käytännössä yksikään ohjain ei tehnyt tätä (N64:n tatin sai kyllä rikki eri tavalla), mutta nyt olen korjannut/putsaillut jo sekä Xbox Onen että Switchin ohjustimia ja kuullut monen tuttavan tekevän samaa.

Sekä Sony että Microsoft muuten käyttävät, tai ainakin käyttivät, ohjaimissaan käytännössä täysin samaa osaa, enkä usko että Nintendonkaan tatti on laadultaan ratkaisevasti erilainen. Ja silti näistä pyydetään ihan kelpo summia rahaa.
lainaa
tatti

05.05.2020 klo 08.15 1 tykkää tästä

80% Xbone ohjaimistani driftaa, osa vielä takuun piirissäkin. Hermot menee. Olisiko Mikolla heittää mahd. vaivattomia keinoja noiden puhdistamiseen / korjaamiseen?
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

05.05.2020 klo 09.54 1 tykkää tästä

Valitettavasti on vähän huonoja uutisia sen vaivattomuuden suhteen. Joy-Coneja olen saanut elvyteltyä siten, että ensin puhallan paineilmalla pölyt pois ja sitten uitan sisään isopropyylialkoholia, joka putsaa sitkeämmät töhkät. Xbox Onen kanssa ainakin yhden kanssa ei auttanut muu kuin purkaa koko palikka. Varaosa maksoi pari euroa, enkä moisesta kyllä paljon enempää maksaisikaan.
lainaa
Itkupoika

05.05.2020 klo 10.25

Tuo on kyllä aivan raivostuttava ongelma. Itselläni mennyt 2x switchin ohjainpareja kuntoon johon ei auta paine ilma/isopropyylialkoholi. Vieläkun pirulaiset maksuttaa niistä ohjaimista ihan kivoja hintojakin. Joskus ikävä vanhoja aikoja jolloin ohjaimet toimi, ei tarvinu päivitellä ja pelit oli kokonaisena aina levyillä. Nykyisin konsoleita voisi enemmän kutsua karsituiksi tietokoneiksi.
lainaa
Eikäsitä

05.05.2020 klo 11.27

Elite ohjaimessa luulisi olevan elinikäinen takuu sen hintaan nähden. Ei yksinkertaisesti pitäisi tapahtua tuollaisissa. 2 versio jäi ostamatta kyllä senkin takia kun ei microsoft ei tunnu ymmärtävän gyron päälle joten switchin pro pakko olla pclle, sitten vaan toivotaan ettei sekin ala driftaamaan.

Wiiun legacyksi taitaa jäädä sen pro ohjain josta sony ja ms voi vaan haaveilla.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova