Tuorein sisältö

IS: Suomalaiset kilpapelaajat vaikeuksissa Valven ja Blizzardin kanssa

25.06.2020 klo 21.00 | Luettu: 2614 kertaa | Teksti: Miia LyyraIlta-Sanomat kertoo kahdesta eri tapauksesta, joissa suomalaiset kilpapelaajat ovat joutuneet vaikeuksiin suuren pelijätin kanssa. Sananvaihtoa peliyhtiöiden kanssa ovat harrastaneet Counter-Strike: Global Offensivea pelaava Elias Olkkonen ja Hearthstonea pelaava Janne Mikkonen. Myös V2.fi on uutisoinut nykyisin ENCEssä pelaavan Elias “Jamppi” Olkkosen oikeustaistelusta.

Elias “Jamppi” Olkkosen uraa jarruttaa tällä hetkellä Counter-Strike: Global Offensivessa saatu pelikielto, mikä estää häntä kilpailemasta major-turnauksissa. Homma sai alkunsa, kun Olkkonen oli ostanut 14-vuotiaana CS-pelitilin, jonka myi sittemmin ystävälleen. Myöhemmin tunnukselle langetettiin VAC-bannit.

Syksyllä 2019 Olkkosen povattiin liittyvän Aleksi “Aleksib” Virolaisen johtamaan OG-tiimiin, mutta sopimuksen allekirjoittamisen esteeksi nousi Olkkosen saama pelikielto suurimpiin turnauksiin. Lisää vaikeuksia tuotti myös SJ Gamingin päätös asettaa joulukuussa 2019 Olkkonen syrjään tiimistä. Maaliskuussa 2020 Olkkosen huhuttiin nostavan kateen Valvea vastaan, jonka tarkoituksena oli saada poistettua pelikielto. Huhtikuun lopussa nuori lupaus kiinnitettiin osaksi ENCEä, jota ei Olkkosen VAC-bannit haitanneet. Taistelu Valvea vastaan jatkuu edelleen. Viimeisin käänne asiassa on se, että Valve GmbH:n vastauksen mukaan Olkkonen on haastanut väärän yrityksen, sillä haaste olisi pitänyt osoittaa Valve Corporationille.

Myös suomalaispelaaja Janne “Savjz” Mikkonen on joutunut vaikeuksiin peliurallaan. Blizzardin kanssa ongelmatilanteessa oleva Mikkonen on kilpailut pelijätin Hearthstone ja Hearthstone Battlegrounds -pelien parissa. Mikkonen kuitenkin päätyi Blizzardin mustalle listalle puolisonsa Christina Mikkosen kommenttien vuoksi. Christina oli kritisoinut Blizzardin tapaa rekrytä uutta väkeä heti sen jälkeen, kun yhtiö oli antanut potkut yli 700 työntekijälle. Kritiikki ei miellyttänyt yhteisömanageria, joka päätti estää kummankin osallistumisen tuleviin Hearthstone-tapahtumiin.

Tapauksesta nousi kuitenkin kohu, jonka myötä Blizzardin yhteisövastaava esitti anteeksipyynnön ja perui tulevien tapahtumien osallistumiskiellon.

Lähde: Ilta-Sanomat, Ilta-Sanomat (2)V2.fi | Miia Lyyra
< Cyberpunk 2077 sai t... Heinäkuun Games with... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

26.06.2020 klo 07.25 5 tykkää tästä

Tarinan opetus: ei kannata huijata tai ostaa käytettyjä tunnuksia.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova