Tuorein sisältö

PlayStation 5 tukee PS4-ohjaimia mutta vanhaa DualShock-ohjainta voi käyttää vain PS4-peleissä

03.08.2020 klo 20.10 | Luettu: 2100 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenSony on julkaissut virallisessa PlayStation Blogissa tietoja tulevan PlayStation 5 -konsolin taaksepäin yhteensopivuudesta PS4-ohjainten ja lisälaitteiden kanssa.

Luvassa on sekä hyviä että huonoja uutisia PlayStation 4 -lisäohjainten omistajille. Hyviin uutisiin kuuluu tieto siitä, että erikoisohjaimet kuten ratit, lentotikut sekä arcade-ohjaimet toimivat sekä PlayStation 5- että PlayStation 4 -pelien kanssa. Sama taaksepäin tuki löytyy myös PS Move -ohjaimille, jotka toimivat tuetuissa PS VR -peleissä PlayStation 5:llä.

Ikävä kyllä se kaikkein yleisin PS4-ohjain eli tuttu ja turvallinen Dualshock 4 -kapula tulee Sonyn ilmoituksen mukaan toimimaan vain valittujen taaksepäin yhteensopivien PlayStation 4 -pelien kanssa. Sama rajoitus koskee myös muita PS4:n padi-tyyppisiä ohjaimia ja syynä tähän Sonyn mukaan on se, että firma haluaa PlayStation 5 -pelien käyttävän hyväkseen uuden DualSense-ohjaimen ominaisuuksia.

Sonyn päätös tukea erikoisohjaimia mutta rajata DualShock-tuki pois PlayStation 5 -peleistä tuntuu aika epäkäyttäjäystävälliseltä ja keinotekoiselta, sillä toistaiseksi uusia liipaisimia ja haptista värinää lukuun ottamatta uusi DualSense-ohjain ainakin vaikuttaa muuten ominaisuuksiltaan lähes identtiseltä olemassa olevan PS4-ohjaimen kanssa.

Toivottavasti Sony kuitenkin muuttaa vielä mielensä ja antaa pelaajille itselleen mahdollisuuden päättää haluavatko nämä käyttää uusia DualSense-ominaisuuksia hyväkseen vai esimerkiksi säästää rahaa ja mahdollista turhaa elektroniikka jätettä käyttämällä vaikkapa paikallismoninpeleissä jo omistamiaan ohjaimia.

V2.fi | Mikko Seppänen
< Zeldan värjäysresept... Ei uusia PlayStation... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova