Tuorein sisältö

Call of Duty League siirtää ammattilaispelit konsolilta tietokoneelle mutta pelaamiseen ei saa käyttää näppäimistöä ja hiirtä

16.09.2020 klo 13.00 | Luettu: 1438 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenPelijulkaisija Activisionin virallinen Call of Duty League on ilmoittanut siirtyvänsä vuoden 2021 kaudella pelaamaan kaikki ammattilaispelinsä PlayStation 4 -konsolien sijaan tietokoneilla. Tämä tuntuu loogiselta siirtymältä seuraavan konsolisukupolven saapuessa vielä tämän vuoden aikana mutta hieman erikoisempi ratkaisu on alustan vaihtumisen yhteydessä velvoittaa pelaajia kuitenkin pelaamaan jatkossakin liigapelit käyttäen peliohjaimia.

Ammattilaispelaajat eivät saa siis käyttää hiirtä ja näppäimistöä pelaamiseen toisin kuin käytännössä kaikissa muissa tietokoneilla pelattavissa ensimmäisen persoonan räiskinnöissä, vaan pelaajien täytyy käyttää liigan hyväksymään peliohjainta. Tämä laajentaa vaihtoehtoja hieman aiemmasta, jolloin käytössä olivat vain PS4-alustalle saatavat ohjaimet mutta on silti hyvin poikkeuksellinen.

Liiga lupaa julkaista lisää tietoa ja tarkemmat säännöt ohjaimia koskien myöhemmin mutta yksi potentiaalinen syy sääntöön voi olla nykyisten pelaajien aiempi kokemus ja harjoittelu pelaamiseen puhtaasti ohjaimella. Nähtäväksi jää tuleeko tilanne muuttumaan tulevina vuosina, sillä virallinen tiedote puhuu siirtymäajasta sekä mainitsee säännön koskevan juuri nyt alkavaa kautta.

Call of Duty League aloitti toimintansa vasta tämän vuoden tammikuussa ja muiden esports-sarjojen tapaan se kärsi huomattavasti koronapandemian aiheuttamista kokoontumis- sekä matkustusrajoituksista. Vuoden 2021 liigan peliaikatauluja ei ole vielä julkaistu mutta virallisesti kausi alkoi syyskuun 14. päivä.

Joukkueita Call of Duty Leaguessa on 12 kappaletta, joista yhdeksän tulee Yhdysvalloista, yksi Kanadasta, yksi Iso-Britanniasta ja yksi Ranskasta. Vuonna 2020 mestaruuden ja 1,5 miljoonan dollarin pääpotin nappasi Dallas Empire -joukkue.


Lähde: Kotaku

V2.fi | Mikko Seppänen
< Ei ostopaniikkia! So... Take-Twon toimitusjo... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova