Tuorein sisältö

Epic ja Apple löysivät yhteisymmärryksen yhdessä asiassa oikeustaistossaan - kumpikaan ei halua tapausta valamiehistön päätettäväksi

03.10.2020 klo 17.05 | Luettu: 2194 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenEpic Gamesin ja Applen välinen Fortnitestä ja App Storesta maksettavista korvauksista alkanut oikeustaisto ei ole ollut erityisen kaunista seurattavaa. Firmat ovat syytelleet toisiaan valehtelusta ja julkisuudenhakuisuudesta mutta oikeusjutun viimeisimmässä käänteessä yritykset ovat päässeet yhteisymmärrykseen edes yhdessä asiassa.

Epic ja Apple ovat nimittäin yhdessä pyytäneet, että oikeusjutun käsittelisi tuomari eikä maalikoista koostuva valamiehistö. Aiemmin tällä viikolla jutun käsittelystä vastaava tuomari Yvonne Gonzales Rogers suositteli kiistan käsittelyä valamiehistön edessä alkaen mahdollisesti heinäkuussa 2021. Myös Apple oli vielä aiemmin syyskuussa lähettämässään vastakanteessa pyytänyt valamiehistökäsittelyä.

Nyt kuitenkin oikeudelle jätetyssä yhteislausunnossa Epic Gamesin ja Applen asianajajat kertovat osapuolten tulleen yhteisymmärrykseen siitä, että oikeuskanteen sekä vastakanteen kannalta olisi parasta, että ne käsittelisi oikeusistuin eikä valamiehistö. Samalla Apple myös vetää pois pyyntönsä valamiehistökäsittelystä ja kunnioittavasti pyytää tuomarioikeudenkäyntiä oikeusistuimen määrittelemällä aikataululla.

Tuomarin suositus valamiehistöoikeudenkäynnistä pohjautui siihen, että Gonzales Rogers ei halunnut käsitellä sekä Epicin oikeuskannetta että Applen vastakannetta erikseen vaan yhdistää ne samaan oikeuskäsittelyyn valamiehistön edessä.

Huolimatta siitä, suostuuko tuomari osapuolten pyyntöön, niin oikeusjutun käsittely tulee kestämään vielä pitkään elleivät Epic Games ja Apple pääse sopuun kiistassaan oikeuden ulkopuolella. Fortnite-fanien ei siis kannata odottaa pääsevänsä pelaamaan peliä iOS- tai Mac-alustoilla kovinkaan pian.

Lähde: GamesIndustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< Ubisoftin työntekijö... V2.fi Viikon laiteuu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova