Tuorein sisältö

Jatkossa PlayStation-pelejä saatetaan ohjata banaanilla - Sony pohtii uusia innovaatioita tuoreessa patenttihakemuksessa

04.03.2021 klo 16.30 | Luettu: 1845 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Gamesindustry.biz-sivuston julkaiseman uutisen mukaan Sony on kehittämässä uutta ohjaintekniikkaa. Asia paljastuu Sonyn jättämästä patenttihakemuksesta, jossa esitellään, että ohjaimena voisi toimia jatkossa esimerkiksi banaani tai muu esine.

Sonyn ideana on, että pelaaja voisi käyttää ohjaimena mitä tahansa kotoa löytyvää ei-elektronista esinettä. Teknisesti tämä olisi mahdollista niin, että kamera kuvaa esineen muodon ja tunnistaa tämän käytettäväksi ohjaimeksi. Esimerkiksi banaaneilla voisi simuloida ratin kääntämistä tai miekkailua. Lisäksi mukaan olisi mahdollista lisätä virtuaalisia nappuloita, joten esimerkiksi hedelmässä voisi olla DualSense-ohjaimen namiskat virtuaalisena.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että patenttihakemuksia tehdään paljon ja jotkut niistä eivät päädy koskaan lopulliseksi tuotteeksi. Jää nähtäväksi, miten Sonyn uuden innovaation lopulta käy.

Myös aiemmin pelaajat ovat tehneet esimerkiksi banaaneista ohjaimia, ja YouTubesta löytyykin monta mielenkiintoista videota. Esimerkiksi yhdessä niistä pelaaja läpäisee Dark Soulsin käyttämällä banaaneja ohjaimina.

Tarkemmin Sonyn patenttihakemukseen voit tutustua täällä. Hakemuksesta löytyy muun muassa kuvamateriaalia.

Lähde: Gamesindustry

Kuva: Vyacheslav Korneev/Scopio

V2.fi | Miia Lyyra
< Taas huhutaan paremm... Valheimiin perustett... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova