Tuorein sisältö

Sony vaatii jatkossa kehittäjiä sisällyttämään peleihin ilmaisen kokeilujakson kalleinta PlayStation Plus -tilausta varten

26.04.2022 klo 21.30 | Luettu: 6460 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Sonyn kesäkuussa Euroopassa aloittavan uudistetun PlayStation Plus -palvelun on kerrottu etukäteen sisältävän kalleimmalla PlayStation Plus Premium -tasolla ilmaisia rajoitetun ajan pelattavia kokeilujaksoja ja jatkossa Sony vaatiikin Game Developer -sivuston mukaan osaa pelinkehittäjistä sisällyttämään vähintään kahden tunnin pituisen kokeilujakson peleihinsä.

Vaatimus ei koske kaikkia pelinkehittäjiä vaan se rajoittuu ainoastaan peleihin jotka maksavat vähintään 33 euroa. Pelinkehittäjillä on myös hieman joustavuutta vaatimusten suhteen, sillä pelikokeilun pitää ilmestyä kolmen kuukauden sisällä pelin alkuperäisestä julkaisusta ja sivuston lähteiden mukaan Sony on myös avoin tapauskohtaisesti erilliselle demolle rajoitetun ajan kokeilujakson sijaan.

Pelikokeilu tulee olla saatavilla Premium-tason käyttäjille 12 kuukauden ajan mutta pelinkehittäjät ovat yhä vapaita julkaisemaan myös erillisiä demoja tai pitämään muita kokeilujaksoja, kuten ilmaisia viikonloppuja.

Uusi vaatimus pelikokeiluista ei tule kuitenkaan koskemaan VR-pelejä eikä se myöskään ole retroaktiivisesti voimassa, eli jo ilmestyneille peleille pelinkehittäjien ei tarvitse kokeilujaksoja enää tehdä.

Game Developer -sivusto nostaa omassa uutisessaan esille myös uusien vaatimusten vaikutukset pieniin ja keskisuurin kehittäjiin, joilla ei välttämättä ole samanlaisia resursseja pelikokeilujen toteuttamiseen kuin Sonyn omilla PlayStation Studioilla tai isoilla pelifirmoilla, kuten EA ja Ubisoft.

Nähtäväksi jääkin tullaanko jatkossa näkemään paljon julkaisuja joiden hinta on 32,99 euroa ja jää juuri Sonyn määrittelemän rajan alapuolelle.

Uudistettu PlayStation Plus -palvelu aloittaa Suomessa kesäkuun 22. päivä ja tarkempia tietoja palvelun uudesta hinnoittelusta voi lukea V2.fi:n aiemmista uutisista.

Lähde: VGC

V2.fi | Mikko Seppänen
< Riders Republic rynn... Sega poistaa vanhat ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova