Tuorein sisältö

HTC julkistaa Vive Pro 2:n - 5K-tarkkuus ja 120 Hz päivitys, ennakkotilattavissa nyt

11.05.2021 klo 19.01 | Luettu: 775 kertaa | Teksti: Mikko HeinonenHTC uudistaa Vive-mallistoaan ja julkistaa Vive Pro 2 -mallin, joka päivittää silmikon tarkkuuden nykyaikaan ja lisää tuen 120 Hz:n päivitystaajuudelle. Uutuusmallin pinottuihin linsseihin perustuva tekniikka tarjoaa 120 asteen katselukulman ja tarkkuus on 2.5K silmää kohti, yhteensä siis 5K. Yhdessä RGB sub-pixel -paneelin kanssa tämän luvataan poistavan “screen door” -efektin käytännössä kokonaan.

Vive Pro 2 toimii nykyisten Vive-lisälaitteiden eli majakoiden ja ohjainten kanssa ja tuleekin ensin myyntiin pelkän silmikon sisältävänä päivityspakettina, joka on tarkoitettu nykyisille Vive-omistajille. 819 euron hintaista pakettia myyvät Suomeen Verkkokauppa, Komplett Group, Power, Proshop ja Inet. Ennakkotilaus avautuu tänään ja varsinainen julkaisu on 4. kesäkuuta.Vive Pro 2:n näytön tarkkuus on niin suuri, että näyttösignaalin siirtäminen yhden DisplayPort-kaapelin läpi aiheuttaa jo haasteita. HTC onkin työskennellyt yhteistyössä NVIDIAn ja AMD:n kanssa ottaakseen Display Stream Compression -tekniikan käyttöön ensimmäistä kertaa VR-silmikossa. DSC mahdollistaa huomattavan kaistanleveyden lisäyksen perinteiseen siirtotapaan verrattuna, mutta on tästä huolimatta häviötön tapa siirtää kuvaa.

V2.fi sai taannoin tutustua uutuuteen ennalta videopalaverin välityksellä yhdessä HTC:n Euroopan-johtaja Graham Wheelerin kanssa ja speksit olivat luonnollisesti vakuuttavat. Teams-istunnolla ei kuitenkaan ollut mahdollista arvioida sitä, miltä laite käytännössä tuntuu, joten jäämme innolla odottamaan testilaitetta. Huomattavaa oli ainakin se, että laitteen sopivuutta silmälasien kanssa on entisestään parannettu. Edelleenkään Vive Pro 2 ei kuitenkaan kilpaile hinnallaan Oculus Quest 2:n tai PlayStation VR:n kanssa vaan on tarkoitettu huipputason harrastajille.

Samaan aikaan julkistetaan myös 1 490 euron hintainen Vive Focus 3, joka on ammattikäyttöön tarkoitettu yhdysrakenteinen VR-silmikko. Hintansa puolesta se onkin kiinnostava lähinnä yrityssovelluksiin sekä käytettäväksi vaikkapa kaupallisissa VR-peluutusympäristöissä.

Kiinnostaako virtuaalitodellisuus? Lue juttujamme aiheesta:
V2.fi haastatteli: Virtuaalitodellinen lentomatka maailman ympäri Flight Simulatorin ohjaimissa
V2.fi haastatteli: HTC ja virtuaalitodellisuuden tulevaisuus
V2.fi testasi: HTC Vive Cosmos Elite ja VR:n nykytila + pornobonus
V2.fi virtualisoi: Oculus Quest 2
V2.fi ennakoi: PlayStation VR

V2.fi | Mikko Heinonen
< PlayStation juhlista... Ubisoftin pitkään ke... >

Keskustelut (2 viestiä)

Joni

12.05.2021 klo 20.35 2 tykkää tästä

Haluaisin vain Oculus Quest 2:n kaltaisen VR-headsetin ilman mitään Facebook vaatimuksia. Taas sai pettyä.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

12.05.2021 klo 20.51

HTC Focus on tavallaan sellainen. Mutta ei hinnaltaan.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova