Tuorein sisältö

Sonyn tuleva PlayStation 5:n VR-laite tarjoaa huhujen mukaan 4K-tarkkuuden ja laajemman näkökentän

05.08.2021 klo 20.30 | Luettu: 1924 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenSonyn tulevan PlayStation 5:n VR-laitteen tekniset yksityiskohdat ovat huhujen mukaan vuotaneet julkisuuteen kehittäjille järjestetystä yksityistilaisuudesta ja ne vaikuttavat alustavasti erittäin lupaavilta.

Virallisesti Sony vahvisti tekevänsä uutta VR-laitetta tämän vuoden alkupuolella tekevänsä PlayStation 5 -konsolille uutta VR-laitetta ja hieman myöhemmin esitteli myös uuden laitteen parannellut VR-ohjaimet mutta tarkempia teknisiä yksityiskohtia laitteen ominaisuuksista firma ei vielä paljastanut.

Nyt kuitenkin Youtube-kanava PSVR Without Parole ja UploadVR -sivusto ovat kertoneet saaneensa Sonyn tapahtumasta vahvistuksen laitteen aiemmin huhutuille ominaisuuksille.

NGVR-koodinimellä (next-generation VR) kulkevan laitteen kerrotaan käyttävän HDR OLED -näyttöä, joka toimii 4000x2080 tarkkuudella (2000x2040 per silmä) ja tarjoaa 110 asteen näkökentän. Laitteen 4K-resoluutio olisi siis parempi kuin esimerkiksi Oculus Quest 2:ssa, HTC Vive Cosmos Elitessä tai Valve Indexissä mutta hieman pienempi kuin HP:n Reverb G2 tai HTC Vive Pro 2 -laitteilla.

Vaikka uuden laitteen näkökentän huhutaan olevan 10 astetta suurempi kuin alkuperäisen PSVR-laitteen, niin se silti jää siinä jälkeen jälleen HP:n Reverb G2 ja HTC Vive Pro 2 -laitteista sekä jopa Valve Indexistä.

Tuleva NGVR-laite tulisi myös tukemaan katseenseurantaa ja tämän myötä myös niin sanottua foveated rendering -teknologiaa, jonka myötä pelit voivat renderöidä katseen laidalla näkyvät asiat heikommalla laadulla ja täten parantaa pelien resurssienhallintaa.

Sony myös kertoi kehittäjille yksityistilaisuudessa pyrkivänsä saamaan uudella VR-laitteelleen tripla-A-tason pelejä ja sen vuoksi yrittää saada aiemman sille myös hybridijulkaisuja, jotka aiemman PSVR-laitetta tukeneiden Resident Evil 7, Hitman 3 ja No Man's Sky -pelien tavoin ovat pelattavissa joko VR-tilassa tai perinteisellä näytöllä.

Alustavasti uudesta NGVR-laitteesta tullaan kuulemaan lisää vasta ensi vuoden alkupuolella ja sen julkaisun odotetaan tapahtuvan vuoden 2022 loppupuoliskolla. Sonyn tulevan laitteen kilpaillessa teknisiltä ominaisuuksiltaan PC:n huipputason VR-laitteiden kanssa, niin laitteen menestyksen kannalta ratkaiseva kysymys lieneekin sen hinta.

Alkuperäinen PlayStation VR saavutti huippusuosion tarjoamalla edullisen VR-kokemuksen miljoonille PlayStation 4 -omistajilla ja vaikka PS5:n käyttäjäkunta ei ole lähelläkään samoja lukemia, niin tuskin laitteesta voi aivan HTC Vive Pro 2:n tai Valve Indexin kaltaisia hintoja (halvemmillaan noin 800 euroa) pyytää.

Lähde: VideoGameChronicle

V2.fi | Mikko Seppänen
< Ghost of Tsushiman m... Kehutut Gone Home ja... >

Keskustelut (4 viestiä)

dkjghskj

05.08.2021 klo 20.43

Korjatkaa jos olen väärässä mutta VR laitteet tarjoaa myös jatkossa pakollisen facebook -tilin jos laitetta haluaa käyttää.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

05.08.2021 klo 20.57 3 tykkää tästä

dkjghskj kirjoitti:
Korjatkaa jos olen väärässä mutta VR laitteet tarjoaa myös jatkossa pakollisen facebook -tilin jos laitetta haluaa käyttää.


Olet väärässä. Vain Oculus-laitteet ovat sidoksissa Facebook-tiliin.
lainaa
xfcbxb

05.08.2021 klo 22.59

AAaaaaaaaaa niinjoo niimpäs olikin, i stand corrected.
lainaa
fake

06.08.2021 klo 10.08

eihän tuolla tee yhtään mitään kun on ps 5 konsoleista on paha pula.eiks olisi jo sonyn parempi keskittyä ps 6 kun niin heikko saatavuus on ps 5 kun prismojen hyllyissä ammottaa tyhjyyttä.ps 5 pelejäki jatkuvasti siirretään tuonnemmaksi.ps 5 pelataan ps 4 pelejä todella "järkevää"hommaa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova