Tuorein sisältö

Yli 20 henkilöä on saanut lähdön Activision Blizzardilta häirintätutkinnan seurauksena - pelijätti yrittää kuitenkin saada syrjintäkanteen heitettyä ulos oikeudesta

20.10.2021 klo 22.15 | Luettu: 1004 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenActivision Blizzard on kesästä lähtien ollut useiden häirintä- ja syrjintäkohujen keskellä, johtaen vähintään epäsuoraan useiden firman pitkäaikaisten työntekijöiden, kuten Blizzardin johtajan J. Allen Brackin lähtöön.

Nyt julkaisija on työntekijöille lähettämässään kirjeessä kertonut käynnistämänsä häirintätutkinnan ja organisaatio uudistusten vaikutuksista, joka valvonnan päävastaavan Frances Townsendin mukaan on johtanut yli 20 henkilön lähtöön pelifirmasta sekä yli 20 muuta työntekijää on rankaistu epäasiallisesta käytöksestä.

Townsendin julkaiseman kirjeen mukaan Activision Blizzard aikoo palkata 19 täysipäiväistä työntekijää sen eettistä ohjeistusta ja sisäistä valvontaa ylläpitävän ryhmään. Townsend myös kertoo tutkinnan löytäneen epäasiallista käytöstä useissa eri osissa julkaisijaa ja firman ryhtyneen toimiin riippumatta henkilön asemasta, jos käytös on ollut toistuvaa tai häirinnän sallivaa.

Huolimatta Activision Blizzardin omista toimista häirinnän kitkemiseksi, niin oikeudessa pelijätti kuitenkin yrittää saada Kalifornian työviraston nostaman syrjintäkanteen heitettyä ulos oikeudesta. Activision Blizzardin asianajajat ovat nimittäin jättäneet pyynnön oikeusjutun käsittelyn siirtämisestä, että firma voi tutkia väitteitä siitä, että Kalifornian työvirastoa edustavat asianajat olisivat syyllistyneet epäeettiseen toimintaan.

Pelijulkaisijan asianajajien mukaan työviraston lakimiehet eivät olisi saaneet osallistua tapauksen käsittelyyn, koska ovat olleet aiemmin töissä liittovaltiotason työtasa-arvosta huolehtivalla viranomaisella EEOC:llä tutkimassa myös Activision Blizzardin toimia. Pelifirma sopikin juuri tämän tahon kanssa syyskuussa toisen viranomaisvalituksen 18 miljoonalla dollarilla.

Activision Blizzardin mukaan Kalifornian työviraston kaksi asianajajaa ovat olleet ratkaisevassa asemassa molemmissa tutkinnoissa, jolloin näillä on eturistiriita ja lakimiesten keskeisen aseman vuoksi kaikki työviraston asianajajat ovat olleet näiden vaikutuksen alaisena, kyseenalaistaen koko tutkinnan rehellisyyden.

Jos oikeus päätyy olemaan samaa mieltä Activision Blizzardin väitteiden kanssa on hyvin todennäköistä, että Kalifornian työviraston syrjintäkanne tullaan hylkäämään mutta tässä tapauksessa työvirasto voisi periaatteessa nostaa kanteen myöhemmin uudestaan toisella kokoonpanolla.

Lähteet: The Verge [1], The Verge [2]

V2.fi | Mikko Seppänen
< CD Projekt vahvisti:... JOKin pelivatkain 04... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova