Tuorein sisältö

Blizzard sopi yhden viranomaisvalituksen, hintalappuna rahastoon 18 miljoonaa

28.09.2021 klo 11.11 | Luettu: 2192 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Polygon uutisoi, että Yhdysvalloissa työtasa-arvosta huolehtiva viranomainen EEOC teki valituksen Activision Blizzardista maanantaina. EEOC kertoo tarkkailleensa pelijätin toimia syyskuusta 2018 asti ja mainitsee valituksessaan, että Activision Blizzardin olisi pitänyt olla tietoinen työntekijöidensä tekemistä seksuaalisen häirinnän ilmiannoista sekä pystyä puuttumaan tilanteeseen. Näin se ei ole kuitenkaan riittävästi tehnyt.

Välittömästi tämän jälkeen Activision Blizzard ilmoitti, että se on päässyt sopimukseen EEOC:n kanssa asioiden sopimisesta valituksen osallisten henkilöiden kanssa sekä uusista säännöistä sekä hankkeista, jotka estävät häirintää tai syrjintää työpaikalla. Pelijulkaisija myös perustaa 18 miljoonan dollarin rahaston mahdollisten korvausten maksamiseen. Tämän jälkeen loppurahasto lahjoitetaan EEOC:n hyväksymiin hyväntekeväisyyskohteisiin, jotka edistävät naisten asemaa pelialalla, kasvattavat tietoisuutta seksuaalisesta häirinnästä tai edistävät tasa-arvoa sekä monimuotoisuutta.

Isommat oikeusjutut sekä Kalifornian osavaltiota että Activision Blizzardin osakkeenomistajia vastaan ovat edelleen käynnissä.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Bethesda pelasti Dea... Sony: PlayStation 5:... >

Keskustelut (2 viestiä)

golddiggersbetrippin

28.09.2021 klo 20.13 2 tykkää tästä

Mä voin luvata, että maailma ei parannu tippaakaan tuolla 18 miljoonalla eurolla.
lainaa
golddiggersbetrippin

28.09.2021 klo 20.15

NO DOLLARIA

Ei vaikka rahastolle ei jäis pennin jeniä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova