Tuorein sisältö

Xbox- ja Sony-pomot kritisoivat Activision Blizzardia häirintätapausten huonosta hoitamisesta

20.11.2021 klo 14.00 | Luettu: 1233 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenPelijulkaisija Activision Blizzardin on pian jo neljän kuukauden ajan ollut lukuisten häirintäkohujen keskiössä eikä tilanne näytä laantuvan vaan pikemminkin päinvastoin, sillä tällä viikolla julkaistu Wall Street Journalin artikkeli heitti bensaa liekkeihin ja kertoi pelifirman toimitusjohtaja Bobby Kotickin aiempien lausuntojensa vastaisesti olleen tietoinen häirintäsyytöksistä sekä auttaneen firmassa seksuaalisesta häirinnästä syytetyn Dan Buntingin pitämään työnsä.

Artikkelin aiheuttama kohu on johtanut Kotickin eroa vaativiin vetoomuksiin työntekijöiltä sekä
ero vaatimuksiin osakkeenomistajilta mutta nyt myös kahden isoimman konsolivalmistajan pomot omat kommentoineet asiaa sisäisesti.

Sonyn PlayStation-johtaja Jim Ryan oli Bloomberg-sivuston lähteiden mukaan lähettänyt työntekijöille sähköpostia, jossa linkkaa Wall Street Journalin uutiseen sekä kommentoi Sonyn ottaneen heti yhteyttä Activisioniin ottaakseen selvää miten firma aikoo reagoida siinä esitettyihin syytteisiin.

Syynä tähän Ryanin mukaan on se, että Sonyn mielestä Activision ei ole tehnyt tarpeeksi korjatakseen syvään juurtunutta syrjintäkulttuuria eikä Activisionin julkaisemat lausunnot ole riittävästi käsitelleet tilannetta.

Bloomberg-sivusto oli saanut haltuunsa myös Microsoftin Xbox-pomo Phil Spencerin vastaavanlaisen työntekijöille lähetetyn viestin, joka oli jopa vielä jyrkkäsanaisempi.

Spencerin mukaan Activisionilla esiintyneellä käytöksellä ei ole mitään sijaa pelialalla ja että Microsoft aikookin nyt arvioida kaikkia Activision Blizzardin välisiä suhteita sekä tehdä proaktiivisesti muutoksia näihin.

Se mitä nämä muutokset tarkalleen ottaen ovat ei Spencer vielä avannut mutta Xbox-johtajan yllättävän voimakas kielenkäyttö yhdistettynä Sonyn Ryanin kannanottoihin sekä firman osakkeen arvon laskuun voivat mahdollisesti saada Activisionin hallituksen mielen muuttumaan, vaikkakin nämä heti Wall Street Journalin artikkelin julkaisun jälkeen kertoivatkin "seisovansa täysin toimitusjohtajansa Bobby Kotickin takana".

Lähde: Polygon

V2.fi | Mikko Seppänen
< Taas on pelattavaa t... V2.fi:n laiteuutiset... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova