Tuorein sisältö

Ubisoft perui suunnitelmat järjestää Rainbow Six: Siegen Major-turnaus Arabiemiraateissa pelaajien protestoitua maan heikkoa ihmisoikeustilannetta

23.02.2022 klo 22.30 | Luettu: 771 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenPelaajien äänekäs protestointi on saanut Ubisoftin perumaan alkuperäiset suunnitelmat järjestää tämän vuoden elokuussa Rainbow Six: Siegen toisen vaiheen Major-turnaus Yhdistyneissä Arabiemiraateissa.

Pelijulkaisija ei erikseen ollut nostanut esille Abu Dhabissa järjestettäväksi tarkoitettua turnausta, kun se julkisti viime sunnuntaina tämän vuoden turnaussuunnitelmat. Pelin pelaajakunta kuitenkin nopeasti huomasi ja nosti esille Arabiemiraattien erittäin kyseenalaisen ihmisoikeushistorian sekä erityisesti maan lainsäädännön, jossa esimerkiksi homoseksuaalisuus on kriminalisoitu kuolemantuomion uhalla.

Pelin fanien pystyyn pistämä vetoomus ehti kerätä yli 13 000 allekirjoitusta parissa päivässä ja siinä myös nostettiin pelin esille turnaukseen osallistuvien LGBTQ+ -pelaajiin kohdistuvat vaarat.

Pelaajakunnan ja fanien vastareaktio oli niin merkittävä, että Ubisoft julkaisi sosiaalisessa mediassa tiedotteen, jossa kertoo peruneensa turnauksen järjestämisen Abu Dhabissa mutta puolusti alkuperäisiä suunnitelmia.

Pelijulkaisijan mukaan osallistujien sekä työntekijöiden turvallisuus on Ubisoftille tärkeää ja paikallisten joukkueiden, esport-yhteistyökumppanien ja paikallisten viranomaisten käytyjen keskustelujen perusteella turnaukseen olisivat voineet osallistua ilman häirintää kaikki sukupuoli-identiteetistä, seksuaalisesta suuntautumisesta, kulttuuritaustasta tai muista henkilökohtaisista seikoista huolimatta.

Ubisoft kuitenkin kertoo kuulleensa kansainvälisen yhteisön huolen ja sen vuoksi ovat päättäneet siirtää turnauksen toiselle alueelle. Yksi syy turnauksen järjestämiselle Arabiemiraateissa oli ranskalaisen pelifirman mukaan kuitenkin se, että viime vuosina Lähi-itä sekä Pohjois-Afrikka on nähnyt vahvasti kasvua aktiivisessa pelaajakunnassa.Alustavasti Ubisoftin ilmoitus turnauksen siirtämisestä onkin saanut pitkälti erittäin positiivisen vastaanoton sosiaalisessa mediassa, vaikka osa käyttäjistä onkin yhä ihmetellyt alkuperäisen suunnitelmien hyväksymistä.

Jotkut käyttäjät myös vahvasti kyseenalaistivat pelijulkaisijan ja paikallisten toimijoiden vakuuttelut siitä, että kukaan osallistujista ei olisi joutunut ongelmiin tunnetusti hyvinkin mielivaltaisesti toimivien paikallisten viranomaisten kanssa.

Nähtäväksi siis jääkin aikooko Ubisoft vielä tulevaisuudessa yrittää järjestää kansainvälisen turnauksen uudestaan Arabiemiraateissa.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Sony esitteli maalis... Apex Legends Mobile ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova