Tuorein sisältö

Entisen työntekijän mukaan Nintendon alihankkija sai korjattavaksi pahimmillaan tuhansia drift-ongelmista kärsiviä Joy-Con-ohjaimia viikossa

23.04.2022 klo 11.00 | Luettu: 2035 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen


Nintendon Switch- ja Switch Lite -konsolien Joy-Con-ohjainten niin sanottu drift-ongelma, jossa analogisauva rekisteröi liikettä myös silloin kun siihen ei kosketa, on jo varsin hyvin dokumentoitu. Se on johtanut Yhdysvalloissa jopa joukkokanteeseen sekä harvinaiseen anteeksipyyntöön Nintendon puheenjohtaja Shuntaro Furukawalta.

Nintendo ei ole kuitenkaan koskaan tarkalleen kertonut siitä, kuinka laajasta ongelmasta on kyse, mutta korjauksista vastanneen alihankkijan entisen työntekijän antama haastattelu Kotaku-sivustolle antaa hieman osviittaa ongelman suuruudesta.

United Radio -nimisessä korjausliikkeessä työnjohtajana työskennellyt henkilö kertoo haastattelussa, kuinka pahimmillaan liike sai korjattavakseen tuhansia viallisia ohjaimia joka viikko, ja kuinka massiivinen työmäärä sekä vaikeudet työntekijöiden säilyvyydessä aiheuttivat ongelmia myös ohjaimet korjattavaksi lähettäneille pelaajille.

Työntekijäpula johtui entisen työntekijän mukaan etenkin siitä, että valtaosa työvoimasta oli palkattu korjausliikkeeseen työnvälitysfirma Aerotekin kautta ja työntekijät eivät keskimäärin työmäärän vuoksi pysyneet yrityksessä edes kolmea kuukautta. Lisähaasteita monimutkaiselle työlle aiheutti se, että useat välitysfirman kautta palkatuista työntekijöistä eivät puhuneet äidinkielenään englantia. Korjaukseen tulevien ohjainten määrä oli myös niin suuri, että pelkästään korjausliike pisti pystyyn kokonaan oman työtilan hoitamaan viallisten Joy-Con-ohjainten korjausta. Kuitenkin työvoimaongelmat, viallisten ohjainten suuri volyymi ja neljän päivän tavoiteaika korjauksissa johtivat myös asiakkaita koskettaneisiin ongelmiin.

Ainakin yhdelle asiakkaalle lähetettiin takaisin korjattu Nintendo Switch -konsoli, josta löytyikin toisen asiakkaan tiedot ja pelitallennukset. Osasyy tällaisiin ongelmiin on tietenkin Nintendon antiikkinen ratkaisu olla mahdollistamatta tallennustietojen siirtämistä esimerkiksi muistikortille.

Edellisen tapauksen jälkeen korjausliikkeessä otettiinkin ratkaisuksi estää vastaavanlaiset ongelmat palauttamalla Switch-konsoli takaisin tehdasasetuksille, jos syystä tai toisesta korjausliike ei voinut vahvistaa sarjanumeron kuulumista tietylle asiakkaalle. Tietoa siitä, kuinka monen asiakkaan tallennukset päädyttiin tällä tavoin pyyhkimään kokonaan pois ei kuitenkaan ole.

Yhdysvalloissa virallisten korjausten suureen määrään on varmasti vaikuttanut myös Nintendon päätös korjata siellä ja muutamassa muussa maassa ilmaiseksi drift-ongelmista kärsivät ohjaimet. Suomalaisiin asiakkaisiin tämä päätös ei kuitenkaan ikävä kyllä päde, mutta mahdollisista drift-ongelmista kärsivät Switch-omistajat voivat kenties kokeilla tätä yksinkertaista, mahdollisesti toimivaa korjauskeinoa.

Lähde: Kotaku

V2.fi | Mikko Seppänen
< Kehuttu Shadowrun-tr... Koei Tecmo liittyy C... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova