Tuorein sisältö

PlayStation 5 myi tasaisesti mutta Sonyn pelimyynti laski merkittävästi viime vuoteen verrattuna

29.07.2022 klo 23.00 | Luettu: 1324 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenSony on julkistanut viimeisimmän talousraporttinsa, joka kattaa teknologia yrityksen vuoden 2022 tilikauden kolme ensimmäistä kuukautta päättyen kesäkuun loppuun.

Tänä aikana Sony onnistui toimittamaan 2,4 miljoonaa PlayStation 5 -konsolia eli vain 100 000 kappaletta enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna. Teknologiajätti ei ole kuitenkaan muuttamassa tämän vuoden myyntiennustettaan, joka on 18 miljoonaa verrattuna vuonna 2021 myytyyn 11,5 miljoonaan.

Sonyn on luvannut kasvattaa tuotantokapasiteettiaan merkittävästi mutta firman tuli silti keskimäärin jokaisen jäljellä olevan kolmen vuosineljänneksen aikana myydä yli 5 miljoonaa PS5-konsolia saavuttaakseen myyntiennusteensa, joka on yli kaksinkertainen määrä aiempiin verrattuna.

Vaikka Sony onkin nostanut jo Japanissa muiden elektroniikkatuotteidensa hintoja, toistaiseksi japanilaisella teknologiayrityksellä ei ole omien sanojensa mukaan suunnitelmia nostaa PlayStation 5:n hintaa komponenttikulujen mahdollisesta kallistumisesta huolimatta.

Laiterintaman tasaisesta myynnistä huolimatta Sonyn konsolien pelimyynti laski kuitenkin huomattavasti viime vuoteen verrattuna. PlayStation 4- ja PlayStation 5 -pelejä myytiin samaan aikaan viime vuonna 63,6 miljoonaa kappaletta kun taas tänä vuonna myynti oli 26 prosenttia pienempää ja pelejä myytiin 47,1 miljoonaa.

Huolimatta PlayStation Plus -palveluun kohdistuneesta uudistuksesta, joka lisäsi uudet Extra- ja Premium -tason, niin myös aktiivisten kuukausittaisten käyttäjien määrä laski 105 miljoonasta 102 miljoonaan. Kuitenkin varsinaisten PS Plus -tilausten määrä nousi viime vuoteen verrattuna 900 000 tuhannella mutta oli silti 100 000 vähemmän kuin edellisen vuosineljänneksen aikana.

Pelimyynnin ja aktiivisten käyttäjien muutokset selittyvät todennäköisesti koronatilanteen parantumisella maailmanlaajuisesti, joka on tarkoittanut sitä, että käyttäjät ovat konsoleilla pelaamisen sijaan päässeet kodin ulkopuolelle harrastamaan.

Lähteet: VGC, VGC [2]

V2.fi | Mikko Seppänen
< Valve haluaa uusilla... Elokuun PS Plus -pel... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

apinoita

30.07.2022 klo 10.47 2 tykkää tästä

huonosti menee sonylla ja kohta joutuvat tekee uuden konsolin kun jätti ps 6 ei mene kaupaksi ja xbox menee heittämällä ohi.
lainaa
Magol

01.08.2022 klo 20.08 1 tykkää tästä

apinoita kirjoitti:
huonosti menee sonylla ja kohta joutuvat tekee uuden konsolin kun jätti ps 6 ei mene kaupaksi ja xbox menee heittämällä ohi.
Noo ei mikää yllätys oikeastaan kun Korona riehuu yhä Kiinassa ja osia vaikea saada. Xbox Series X voi mahdollisesti ohittaa PS5 tottakai myyntilukua mut siihen on liian aikaista sanoa että riippuu miten osia saada nopeasti ja miten nopeasti saada kauppohin. No päivä kerralla ja siitä se selvittää, eikös näin?
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova