Tuorein sisältö

Bayonettan ääninäyttelijä toivoo pelaajien boikotoivan sarjan uutta osaa - taustalla ala-arvoinen palkkio työstä

16.10.2022 klo 17.00 | Luettu: 3170 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Bayonettan ääninäyttelijä Hellena Taylor on kertonut Twitterissä syyn, miksi häntä ei kuulla Bayonetta 3:ssa. Syyksi näyttelijä paljastaa kehittäjän ehdottoman ala-arvoisen tarjouksen työstä. Taylorin mukaan hänelle tarjottiin palkkioksi ainoastaan 4000 dollaria. Taylorin mielestä tarjous on kohtuuton, sillä hänen mukaansa Bayonetta-franchising on tuottanut noin 450 miljoonaa dollaria. Hän pitää tarjousta loukkaavana.

Uudessa osassa Taylorin korvasi aiemmissa osissa nähty Jennifer Hale. Kehittäjä kertoi alun perin, että Tayloria ei nähdä roolissa aikatauluongelmien vuoksi. Taylor kuitenkin kertoo, että kyse ei ollut aikataulusta, vaan rahasta.

Alla Hellena Taylorin julkaisemat twiitit, jossa hän kertoo oman versionsa tarinasta.





Lähde: VGC

V2.fi | Miia Lyyra
< Overwatch 2 tavoitti... Kauhupeliklassikon p... >

Keskustelut (11 viestiä)

suhteellista

17.10.2022 klo 01.51 2 tykkää tästä

Lueskelin tästä äsken niin Hellennalla meni aikaisempien pelien äänityksiin noin 16 tuntia, on joskus kertonut. Varmaan aika lähelle tuota ois mennyt tämänkin kanssa. Tuntipalkka siis 250$ luokkaa joka on kai perus alalla ja ns. kohtuullinen korvaus Onhan tuo aika kivasti, toisaalta tuntuu vähältä kun vertaa siihen paljonko peli tulee tekemään massia, mutta onhan niitä tekijöitäkin aika paljon ja toiset puurtanut vuosikaupalla ja osa menee Nintendolle jne.

Varmaan kuitenkin parempi tuntipalkka mitä vaikka monella muulla Bayonetta 3:n parissa työskentelevillä, toki eri tehtävistä maksetaan eri tason palkkaa. Se ois ihan reilua että työntekijät sais vaikka jonkun bonarin sitten kun peli on myynyt tietyn määrän, harvassa pelitalossa näin kai toimitaan.
lainaa
suhteellista

17.10.2022 klo 03.24 3 tykkää tästä

Hideki Kamiyan Twitter tili ei ole nyt saatavilla, varmaan tulee takas pian mutta näin kuvakaappauksen Kamiayn Twiitistä (oletan että se on aito) jossa hän kertoo, että Hellenalle olisi tarjottu jopa 15K$ mutta sekään ei riittänyt. Toi on jo oikeasti aika ruhtinaallinen korvaus ääninäyttelijälle 2-3 päivän hommasta. Joku tässä nyt taitaa valehdella. Hellenasta tulee vähän sellaset epämukavat vibat kun katson noita videoita.
lainaa
Nimpnin

17.10.2022 klo 04.29 1 tykkää tästä

Tämän episodin jälkeen varmaan niitä töitä riittääkin. Mahdolliset työnantajat tykkää kun kerrotaan netissä että itsemurha kävi mielessä palkan takia ja järjestellään boikottia tuotteelle.
lainaa
AmerikanPalkat

17.10.2022 klo 07.48

Se on turha miettiä, mitä peli x tuottaa, ellei tosiaan ole jotain bonusjärjestelmää. Jos hommaan menee vain 16h, niin $4000 kuulostaa hyvältä korvaukselta. Suomalainen työntekijä 10 vuoden työkokemuksella tekisi kuukauden töitä (150h) tuolla summalla. Yksityisillä freelancereilla toki mahdollisuus saada parempaa palkkaa kuin vakiotyöntekijällä. Mutta yrityksellä on täysi oikeus päättää, kenen kanssa haluaa tehdä yhteistyötä. Ja korvaavalla Bayonetella varmasti oikeus signeerata fanitavaraa yms. On ääninäyttelijöitä ennenkin vaihdettu tuoteperheiden sisällä.
lainaa
Penan_broidi

17.10.2022 klo 10.41 1 tykkää tästä

lol, Jennifer Halehan ei tuohon rooliin millään neljällä tonnillta tule, eli Platinum ei säästä tässä yhtään mitään.
lainaa
maker

17.10.2022 klo 12.14 3 tykkää tästä

hyvä kun toi esiin kyllä on kämänen korvaus.boikottiin vaan koko peli kun johdon ahneudella ei ole mitään rajaa.
lainaa
Nisu

Rekisteröitynyt 20.03.2014

17.10.2022 klo 21.33 3 tykkää tästä

Epäilen kyllä että muut tunnetut, eri hahmoillaan tunnetuksi tulleet ääninäyttelijät ottavat 4k palkkion per peli. Nopealla googlauksella Suomessa ääninäyttelijöillä on 'keskiarvo' 3100€/kk ja tietyt britti/amerikkalaiset ääninäyttelijät tekevät työnsä esim. 1300€ tuntipalkalla.
En tunne alaa mutta uskoisin Troy Bakerin nettoavan hiukan enemmän kuin 4k per peli (jota ärsyttävyyteen saakka tungetaan väkisin kaikkialle.)
lainaa
suhteellista

18.10.2022 klo 15.13

Tää pitää laskea tunti/sessio perusteisesti, ei per peli/kk palkka pohjaisesti.

"How much video game voice actors get paid, explained amid Hellena Taylor’s Bayonetta revelations" Asiaa VA palkkauksesta

Hellena sanoi että Bayo 1 äänityksiin meni 4x4h. Jos tuo 4000K$ pitää paikkansa eikä mainitsemani 15K, hänelle ois maksettu standardi palkkaa. Bayo 3:ssa on pari muutakin hahmoa aika isossa roolissa joten tässä ehkä vähemmän laineja. Tuo 4K on kyllä aika nihkeä kun kyse päähahmosta mutta imo ei syy vetää tollasia rageja ja vaatia boikottia. Siinä kärsii aika moni muu.
lainaa
suhteellista

18.10.2022 klo 15.23

IGN:n Nintendo foorumeilla phantomx niminen käyttäjä kertoo näkemyksiään.
OG Bayonetta voice actress, Hellena Taylor, is calling on fans to boycott Bayonetta 3, and calls out working conditions & pay under Platinum/Nintendo. Tässä langassa. Hän on VA ja hänen mielestään tässä meni kaikki ok.

Hellena ei oo mikään iso tähti VA maailmassa. Tää on hänen ainut isompi rooli (suht niche) eikä ole IMDB:n mukaan tehnyt mitään alan hommia sitten Smash Bros Wii U:n jälkeen (2014). Siinäkin esiintyi Bayonettana. Ehkä koitti vaatia kohtuutonta palkkaa (ainakin verrattuna työehtosopimuksiin) kun sai tilaisuuden.
lainaa
suhteellista

18.10.2022 klo 15.24

Phantomx sanoi myös, että myös pelien ääninäyttelijät saavat lakisääteisiä rojalteja myynneistä. Pienen pientä, mutta jotain kuitenkin. Vaikeaa sanoa mikä on totuus, kun olemme kuulleet vain yhden puolen tähän mennessä, mutta Platinum toimi työehtosopimusten mukaan. Palkkaus ei ollut epäinhimillinen. En sitten tiedä oliko tuo Hidekin 15K$ tarjous twitti minkä otin talteen aito vai ei.
lainaa
suhteellista

19.10.2022 klo 00.17 1 tykkää tästä

Näkemäni "Kamiyan 15K$ palkkatarjous twiitti" oli siis ilmeisesti aito. Hideki puhui totta ja Hellena valehteli. Luin just uutisen mynintendonewsistä: Bloomberg: Two sources claim Taylor was offered at least 5 sessions for $3,000+ each for Bayonetta 3 eli Platinum tarjosi 5x4h sessioista 15 tuhatta dollaria eli noin 750$/tunti tai lähteiden mukaan jopa 4000$/sessio.

Tää on siis noin 3+-4+X SAG-AFTRA:n (mm. ääninäyttelijöiden ammattikunnan) minimipalkka ja mielestäni todellakin kohtuullisesti. Hellena väitetysti vaati yli 100K$ + rojalteja. Paljon kokeneemmalle/tunnetummalle Jennifer Halelle kelpas varmaan toi sama palkka. Kunhan juttu varmistuu, olisi kohtuullista jos toimitus tekee toisen jutun jossa asiat oiotaan. Se olisi oikein ja reilua Platinumia kohtaan :)
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova