Tuorein sisältö

Amiga-pelit saapuvat Evercaden retrojärjestelmille ensi vuonna

22.10.2022 klo 17.00 | Luettu: 3665 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Evercade-retrojärjestelmiä valmistava Blaze Entertainmentin julkisti viikonloppuna Saksassa järjestetyssä Amiga 37 -tapahtumassa tehneensä sopimuksen Amigan kanssa legendaarisen kotitietokoneen pelien lisensoimisesta ja julkaisemisesta ensi vuodesta alkaen.

Pelit tullaan julkaisemaan osana uutta Home Computer Collection -linjaa, joka nimensä mukaisesti keskittyy kotitietokoneilla julkaistuihin peleihin eikä konsoleihin tai arcade-koneisiin, kuten aiemmat Evercade-julkaisut. Toistaiseksi tiedossa ei vielä ole mitä Amiga-pelejä tullaan julkaisemaan mutta vaihtoehdoista ei ainakaan pitäisi tulla pulaa.

Retromarkkinoilla Blaze on ollut hieman harvinaisempi toimija siinä, että kaikkien sen julkaisemien Evercade-pelimoduulien pelit ovat olleet täysin virallisesti lisensoituja alkuperäisten oikeuksien haltijoilta mutta samalla toki laitteiden pelivalikoima on pienempi, kuin ROM-tiedostoja käyttävillä koneilla.

Tällä hetkellä Evercade-moduuleita voi pelata televisioon kytkettävällä Evercade VS -konsolilla mutta Blaze on ilmoittanut tuovansa vielä tämän vuoden aikana päivitetyn version myös Evercade-käsikonsolistaan, jonka ensimmäistä versiosta voi lukea täältä.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Microsoft on paranta... V2.fi:n laiteuutiset... >

Keskustelut (2 viestiä)

NaurettavaaPelleilyä

27.10.2022 klo 18.30

"...tehneensä sopimuksen Amigan kanssa"

Siis minkä "Amigan"?
Onko tämä "Amiga" jokin firma vai mikä?

Sellaista tahoa kuin "Amiga" ei ole olemassakaan, joten minkä ihmeen kanssa tämä Blaze Entertainment on oikein tehnyt sopimuksen.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

27.10.2022 klo 18.48 1 tykkää tästä

Amiga Corporation - https://amiga.com/, aiemmalta nimeltään C-A Acquisition Corp. (eli Cloanto, jolla näitä oikeuksia on haalittuna).
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova