Tuorein sisältö

Kiinalainen pelijätti Tencent hylkäsi VR-projektinsa heikon kannattavuuden vuoksi

19.02.2023 klo 17.00 | Luettu: 747 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Kiinalainen pelijätti Tencent on hylännyt oman virtuaalitodellisuuslaitteistonsa kehittämisen kertoo uutistoimisto Reuters. Tencentillä on ollut vahva halu kehittää omaa VR-laitteistoaan ja yhtiö onkin konseptoinut renkaan muotoista peliohjainta. VR:n lisäksi Tencent on ollut yleisesti kiinnostunut laajennetusta todellisuudesta ja yhtiöllä onkin oma XR-osasto. Reutersin mukaan Tencent palkkasi viime kesänä XR-osastolle 300 työntekijää.

Reutersin lähteiden mukaan Tencent on kuitenkin päätyi siihen, että laajennetun todellisuuden kaluston suunnittelutyö vaatisi liian suuria investointeja, mutta projekti olisi taloudellisesti kannattava vasta vuonna 2027. Toisen lähteen mukaa projektin etenemistä vaikeuttivat myös lupaavien pelien puutos. Yhtiö on joutunut muuttamaan suunnitelmia, sillä myös taloustilanne on heikentynyt. Myös metaversen tulevaisuuden näkymät ovat heikentyneet.

Tencent kertoi Reutersille, että kaikesta huolimatta se ei aio lopettaa XR-osastoa, vaikka tekeekin muutoksia suunnitelmiin ja liiketoimintayksikköön.

V2.fi | Miia Lyyra
< Apex Legendsin uusi ... Soulslike-pelien yst... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova