Tuorein sisältö

Ubisoftin ''hiirenloukku'' vähensi Rainbow Six Siegessä huijaamista merkittävästi

06.07.2023 klo 15.00 | Luettu: 1165 kertaa | Teksti: Anne Kukkura


Ubisoftin mukaan sen MouseTrap -järjestelmä on auttanut vähentämään XIM-lisälaitteilla ja muilla samankaltaisilla välineillä mahdollistettua huijaamista Rainbow Six Siege -pelissä. Huijausyritysten määrä on pudonnut hurjalla käyrällä, sillä määrä on vähentynyt jopa 78 prosenttia. Ennakkoarvioiden mukainen muutos olisi ollut 30–50 prosenttia, joten luvut yllättivät positiivisesti. 43 prosenttia pelaajista jatkaa pelaamista ilman XIM-laitteita ensimmäisen rangaistuksen saatuaan.

XIM on lisälaite, jolla hiiren ja näppäimistön saa kytkettyä pelikonsoliin ja jolla voi emuloida esimerkiksi tähtäyksen avustusta. Tämä tarjoaa selvän ja epäreilun kilpailuedun konsoliympäristössä ohjaimella pelaaviin kisakumppaneihin nähden. Useat kehittäjät ovat heränneet tähän käytäntöön ja tarttuneet toimeen pitääkseen konsolialustoilla pelattavat verkkopelit tasapuolisina pelaajillensa.

Kuva: Ubisoft

Lähes kolme kuukautta käytössä ollut huijauksentunnistusjärjestelmä lisää huijausyrityksen havaittuaan peliin rangaistuksena komentoviivettä, jolloin paras vaihtoehto pelaajalle on palata kiltisti ohjaimen käyttöön. Ubisoftin mukaan pelaajia ei haluttu heittää pihalle, vaan mahdollistaa muutos näiden käytöksessä pehmein keinoin.

V2.fi | Anne Kukkura
< Videoarvostelu: Anya... Pokemonit johdattava... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova