Tuorein sisältö

BioWare irtisanoi työvoimaansa - joukossa myös nimekkäitä käsikirjoittajia

27.08.2023 klo 14.00 | Luettu: 1188 kertaa | Teksti: Anne Kukkura


Peliyhtiö BioWare ilmoitti aikaisemmin tällä viikolla noin viidenkymmenen hengen irtisanomisesta. Tämä on lähes viidesosa yhtiön työvoimasta. Syyksi kerrottiin “liikahdus kohti keskittyneempää ja ketterämpää studiota”. Näin asian muotoili varapääjohtaja Gary McKay BioWaren blogissa julkaistussa tiedotteessa.

Irtisanottujen joukossa on myös nimekkäitä ja pitkän uran tehneitä käsikirjoittajia, kuten Lukas Kristjanson, jonka käsialaa ovat Baldur’s Gate 1 ja 2 sekä Mary Kirby, joka taas on kolmen ensimmäisen Dragon Age -pelin takana. Kehitysvaiheessa yhtiöllä ovat tällä hetkellä uudet Dragon Age- ja Mass Effect -sarjan pelit.

On epäselvää, miksi työvoimaa päätettiin vähentää kokeneemmasta päädystä. McKay kirjoittaa irtisanomisia koskevassa tiedotteessa tulevien projektien vaatimuksista ja korkeista standardeista sekä siitä, kuinka kehittäjien pitää pystyä toteuttamaan asioita nopeammin ja olemaan luovempia. Samalla tavalla koostettua johtoportaan irtisanomisperustelujen litaniaa on nähty viime aikoina valitettavan paljon peliteollisuudessa, joten tulevaisuus näyttää, millaisia vaikutukset lopulta ovat.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Anne Kukkura
< RoboCop: Rogue City ... Flash-räiskintäklass... >

Keskustelut (2 viestiä)

gkspfjakdkndjf

27.08.2023 klo 16.03 4 tykkää tästä

halutttiin teha superwokepeli mut nuo ei halunnu ny binaarinenarengasukkwlit saa teha millasen tarinan haliavat massa nelosen paapahis o mies joka haliaa tuhota kaikki universumin sateenkaaret
lainaa
Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

28.08.2023 klo 12.52 3 tykkää tästä

gkspfjakdkndjf kirjoitti:
halutttiin teha superwokepeli mut nuo ei halunnu ny binaarinenarengasukkwlit saa teha millasen tarinan haliavat massa nelosen paapahis o mies joka haliaa tuhota kaikki universumin sateenkaaret

Ole kiltti ja opettele käyttämään isoja kirjaimia ja välimerkkejä.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova