Tuorein sisältö

Tehokkaampaa ja parempaa Steam Deck -laitetta ei kannata odottaa saapuvaksi pariin vuoteen

23.09.2023 klo 14.00 | Luettu: 1087 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Osa Valven Steam Deck -laitteen omistajista tai sitä haluavista ostajista odottaa jo seuraavaa versiota Steam Deck -konsolista. Luvassa on kuitenkin huonoja uutisia, sillä seuraavaa mallia ei saavu markkinoille ainakaan seuraavaan kahteen vuoteen.

Valven Pierre-Loup Griffais kommentoi The Vergelle, että seuraava malli saapuisi markkinoille ehkä vuonna 2025 tai 2026. Griffaisin mukaan Valve haluaa tarjota kaikille kehittäjille kiinteän suorituskyvyn ja asiakkaille puolestaan halutaan tarjota mahdollisuus laitteeseen, jolla kaikki voi pelata samoja pelejä. Suorituskyvyn lisäämiseen tarvitaan Valven mukaan myös tieto siitä, että uuden laitteen julkaisu tietäisi taloudellista kasvua. Parempi suorituskyky ei saa esimerkiksi aiheuttaa liiallisia kustannuksia tai vaikuttaa akun kestoon.

Kilpailu markkinoilla on kiristynyt, sillä Steam Deckin rinnalle on hiipinyt ASUS ROG Ally sekä Lenovo Legion Go. Kumpainenkin haastajista on hieman tehokkaampia ja pyörittävät paremmin varsinkin uudempia huonommin optimoituja AAA-pelejä.

Lenovo ja Asus käyttävät tuotteissaan RDNA 3 -arkkitehtuuria, kun taas Valve käyttää RDNA 2 -arkkitehtuuria. ROG Ally ja Legion Go käyttävät AMD Ryzen Z1- & Z1 Extreme (Zen 4) -prosessoreita, kun taas Steam Deck kulkee kustom AMD Ryzen Zen 2 -kivi sisässään. Toisaalta Steam Deckin lähtöhinta on huomattavasti halvempi, kuin Asuksen ja Lenovon, joten budjettimallin etsijälle kyseessä on oivallinen valinta, jos tehokkuudesta on valmis tinkimään. Valve on saanut myös kiitosta siitä, että laitetta voi korjata myös itse. Lisäksi Valve tekee yhteistyötä iFixit-sivuston kanssa.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Miia Lyyra
< Microsoftin ja Activ... Diablon Lilith ja In... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (4 viestiä)

Donatellon_keppi

23.09.2023 klo 15.03 5 tykkää tästä

Seuraavan päivityksen kerrotaan tuovan jopa suorituskyvyn tehostusta. Steam Deckillä pystyy jo nyt pelaamaan monia erittäin vaativia uutuuspelejä. Laite on kannettavien pelikonsoleiden kentällä oikea helmi.
lainaa
peluri21

23.09.2023 klo 15.22 3 tykkää tästä

"Steam Deckin rinnalle on hiipinyt ASUS ROG Ally sekä Lenovo Legion Go. Kumpainenkin haastajista on hieman tehokkaampia ja pyörittävät paremmin varsinkin uudempia huonommin optimoituja AAA-pelejä."

Näissä on huonompi akkukesto (Windowsista johtuen), niissä ei ole kummassakaan kosketuslevyjä ja ne maksavat lähes kaksi kertaa sen mitä Steam Deck. Myös ajurituki, ja yleinen tuki on huonoa ongelmien kohdatessa.

Kyllä Valve on putsannut tämän pöydän ja myös VR-pöydän. Uusi VR-laite ilmeisesti tulossa. Radiolupa haettu jo mutta laitteesta ei tietoa.
lainaa
hlalfnalnfnqndns

24.09.2023 klo 09.18

miksi kukaan viela haluaisi ostaa uuden deckin jollei oo kuuluisasti enemma rahaa ku jarkee et mielummi ostaa cer jatetta muutama kuukaude valein ja sit saa pari fps enemman peleissaan
lainaa
DBTL

01.10.2023 klo 13.10

Lähtö-Steam Deckin saa jo n. 400€. Laitteeseen on mahdollista asentaa jopa muita kauppoja ja niiden pelitarjonta Steamin lisäksi koska deckissä on myös perinteinen työpöytätila, jota sellaistakaan ei muissa vastaavissa laitteissa ole.

lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova