Tuorein sisältö

Pelialan synkkä talvi jatkuu - VR-pelejä tehnyt First Contact lopettaa

02.01.2024 klo 19.59 | Luettu: 821 kertaa | Teksti: Eric Hartin



Viime vuoden ahdinko jatkuu vielä toistaiseksi, sillä PSVR:lle pelejä julkaissut First Contact lopettaa. Julkistus tapahtui joulun alla Facebookissa ja virallisena syynä listattiin alan VR-tuen vähyys.

Vielä muutamia vuosia sitten VR:n oli tarkoitus olla pelinkehityksen seuraava askel, mutta toistaiseksi se on jäänyt rajattuun käyttöön. Tämä ei ole julkaisijoiltakaan jäänyt vähälle huomiolle, mikä on näkynyt vähentyneenä tukena vuosien varrella. PlayStationeille Firewall-pelejä tehnyt First Contact onkin tämän tuloksena tulilinjalla. Yritys julkaisi ensimmäisen pelinsä vuonna 2018.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Eric Hartin
< Square Enixin pomo v... Tekken 8:n värisokeu... >

Keskustelut (1 viestiä)

Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

03.01.2024 klo 00.59 5 tykkää tästä

VR-yleisöä rajaa entisestään markkinoiden sirpaloituneisuus. Playstationilla on paljon yksinoikeuspelejä, Metalla on paljon yksinoikeuspelejä, samoin PC:llä, vaikka niitä voikin Metan vehkeillä pelata. Metan pelit on jakautuneet vielä niihin joita pitää pelata PC:llä ja niihin joita varten pitää hommata Quest. Eikä edes Quest 2:n ja 3:n pelit ole kokonaan yhteensopivia. Eikä PSVR ja PSVR2.

Muussa pelibisneksessä on sama ongelma, mutta se ei haittaa koska ala on niin iso. Aktiivisia VR-pelaajia taas on niin vähän että hyvällekään pelille ei vain ole tarpeeksi ostajia, koska kaikki kököttävät omissa aidatuissa puutarhoissaan. Tämäkin nurin mennyt pulju teki pelejä pelkästään Playstationille.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova