Tuorein sisältö

Ruotsalainen pelitalo ottaa käyttöönsä työehtosopimukset - taustalla työntekijöiden liittyminen ammattiliittoon

14.04.2024 klo 14.00 | Luettu: 1384 kertaa | Teksti: Miia LyyraUutista korjattu 15.4.2024: Aiemmin kerroimme, että Suomessa ei olisi omaa pelialan ammattiliittoa. Uutista korjattu lisäämällä tieto Suomen pelialan ammattiliitosta.

Viime lokakuussa kerrottiin, kuinka yli 100 Avalanche Studiosin työntekijää oli liittynyt ammattiliittoon. Jo tuolloin kerrottiin, että Avalanche Studios oli työnantajana sitoutunut yhteistyöhön ammattiliittojen kanssa ja studiolla on halu luoda yrityksestä paras mahdollinen työpaikka.

Nyt Avalanche Studios Groupin kerrotaan solmivan työehtosopimuksen kahden ruotsalaisen ammattiliiton kanssa. Liitot ovat Unionen ja Engineers of Sweden. Työehtosopimus astuu vuoden 2025 toisella neljänneksellä ja se koskee kaikkia Ruotsissa olevia työntekijöitä.

Viime syksynä myös esimerkiksi CD Projekt Redin työntekijät ilmoittivat järjestäytyvänsä ammatillisesti, jonka johdosta syntyi uusi ammattiliitto Polish Gamedev Workers Union.

Suomessa pelialan työntekijöiden oikeuksista huolehtii Peliala ry eli Game Makers of Finland. Game Makers of Finland -sivusto kertoo, että mukaan voivat liittyä kaikki pelialalla työskentelevät. Peliala ry on Tietoala ry:n jäsenyhdistys ja yhdistys kuuluu sitä kautta Insinööriliittoon.

Lisäksi Suomessa toimii Neogames, jonka tarkoituksena on yhdistää pelialan kaikki toimijat sekä tukea peliteollisuuden kasvua ja kehitystä.

Lähde: Gamesindustry.biz, Gamesindustry.biz(2)
V2.fi | Miia Lyyra
< PlayStationilla työs... Hittipeli Content Wa... >

Keskustelut (2 viestiä)

cbob

Rekisteröitynyt 04.02.2008

15.04.2024 klo 11.04

Tähdennyksenä, että Suomessa toimii Game Makers Of Finland (www.peliala.fi), joka on nimenomaan pelialan ihmsille suunnattu ammattiliitto. GM on käsittääkseni samaa perhettä Insinööriliiton kanssa.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

15.04.2024 klo 11.18 2 tykkää tästä

cbob kirjoitti:
Tähdennyksenä, että Suomessa toimii Game Makers Of Finland (www.peliala.fi), joka on nimenomaan pelialan ihmsille suunnattu ammattiliitto. GM on käsittääkseni samaa perhettä Insinööriliiton kanssa.


Kiitos, tämä tieto ehdittiinkin uutiseen aamulla muokata.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova