Tuorein sisältö

Tekken 6 myös muille kuin PS3:lle?

22.07.2008 klo 16.30 | Luettu: 14449 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Filippiiniläisen GamEX Magazinen haastattelemat Namco Bandain työntekijät paljastivat, ettei heillä ole varmaa tietoa siitä, tuleeko Tekken 6 -mätkintä pysymään PlayStation 3:n yksinoikeuspelinä. Kommentti ei välttämättä lupaa paljoa, mutta herättää toivon kipinän myös Xbox 360 -pelaajien keskuudessa.

Tekken 6 tullaan julkaisemaan maailmanlaajuisesti todennäköisesti joulukuun aikana.

Lähde: ImageBam

V2.fi | Matti Lintula
< Famicom-moduuleista ... Toimittajan poika: "... >

Keskustelut (21 viestiä)

Kraton

Rekisteröitynyt 14.12.2007

22.07.2008 klo 16.43

Jaa-a. Melko varmasti tulee boxillekin kun tämmöisen pelin porttaus on helppo nakki ja kuitenkin paremmat myynnit tulee boxin puolelta.

Yksi yksinoikeus jälleen pois PS3:lta.
lainaa
ViRus85

22.07.2008 klo 16.48

Wou! Toivottavasti tulee myös boxille. Ensin Ace Combat 6 ja jos nyt Tekken 6 tulee niin pelilliset syyt hankkia PS3 käyvät vähiin. Vielä kun Wipeout saataisiin...
lainaa
Konsolimies

22.07.2008 klo 17.02

Tekken ei kuulu imho parhaimpiin taistelupeleihin, mutta ihan kunnioitettava pelisarja se on. En ihmettelisi jos Tekken 360:lle tulisi kun tuo Namco on viimeaikoina Xboxia suosinut ja nykyisillä valmistuskustannuksilla on vähän riskialtasta julkaista tappelupeliä yksinoikeudella jos ei se firma sitä peliä rahoita.

Sonyn etu, että heillä on paljon sisäisiä studioita kun nyt 3rd party yksinoikeustuki hiipuu.
lainaa
Villapuuro

Rekisteröitynyt 02.06.2007

22.07.2008 klo 17.03

Ihan sama, kunhan pysyy PS3:sellakin.. Ei mua sit kiinosta onkse yksinoikeus, vai multiplättäri. Yksinoikeudet on muutenkin vaan kuluttajien haitaksi.
lainaa
Tillu

Rekisteröitynyt 30.03.2007

22.07.2008 klo 17.08

Ihan miten vaan, pelaan tätä PS3:lla, sillä sen D-pad on täydellinen Beat 'em up-peleissä.
lainaa
Slobber

Rekisteröitynyt 13.09.2007

22.07.2008 klo 17.15

Beat ´em uppe ei KOSKAAN pelata normi d-padilla.

Kunnon arcade-tikku se olla pitää.
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

22.07.2008 klo 17.22

Nyt muuten ihmettelin vähän, kun Soul Calibur III:n (vai II:n?) PS3-versiosta löytyy ekstrana Heihachi pelattavana hahmona. Vain siis PS3-versiosta. Eli Tekken nimenomaan mielletään PlayStation-brändin alle, niin nyt sitten koko Tekken, ja sen mukana Heihachi siirtyisivät myös toiselle alustalle (boksille). Ei ole mahdollista. :'(

Mutta miksi Tekken tulisi nyt Xbox 360:lle, kun, hmm... seitsemän(?) muuta aiempaa Tekkeniä ovat olleet vain PlayStation-alustoille?

By the way: http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=199969

""I think they will continue along that strategy of trying to get exclusives from third parties and promote that," Reeves told Eurogamer in an interview published today."
lainaa
Tillu

Rekisteröitynyt 30.03.2007

22.07.2008 klo 17.28

Beat em Uppeja ei KOSKAAN pelata konsolilla, vaan itse arcadeversio hankitaan kotiin.
lainaa
zzzzzzz

22.07.2008 klo 17.50

Tekkenit eivät kiinnosta yhtään, mutta on kuitenkin hieno juttu jos se menee multiplattariksi.
lainaa
bloblo

Rekisteröitynyt 11.04.2007

22.07.2008 klo 18.31

Tulisi PC:lle! PS:llä on Tekkenit ja Xboxilla Dead or Alivet. Mutta mitä on PC:llä?
lainaa
eeneku

Rekisteröitynyt 24.10.2007

22.07.2008 klo 18.51

One must fall! Little fighter!
lainaa
JBauer

22.07.2008 klo 21.36

Kraton kirjoitti:
Jaa-a. Melko varmasti tulee boxillekin kun tämmöisen pelin porttaus on helppo nakki ja kuitenkin paremmat myynnit tulee boxin puolelta.

Yksi yksinoikeus jälleen pois PS3:lta.

Ai boxilla paremmat myynnit tällaisissa peleissä? kuten Virtua Fighter 5 kohdalla? Joka möi yli puolet enemmän PS3:lla. Se on kyllä totta, että PS3:lta on nettiartikkelien mukaan helpompi portata boxille kuin toisinpäin. Ja Namcolla ei ole tainnut liiemmin yksinoikeuspelejä olla tässä sukupolvessa niin kuin ei muillakaan thirdpartyilla. Joten jos Sony ei lyö rahaa pöytään, niin multiplatform-julkaisu on aika selvä asia.

ViRus85 kirjoitti:
Wou! Toivottavasti tulee myös boxille. Ensin Ace Combat 6 ja jos nyt Tekken 6

tulee niin pelilliset syyt hankkia PS3 käyvät vähiin. Vielä kun Wipeout saataisiin...

Aivan kuten pelillisiä syitä hankkia XO on vieläkin vähemmän, jos sattuu omistamaan edes medium tason PC:n. Microsoftilla kun on tapana julkaista melkein kaikki pelinsä myös Windowsille.

Ja miten tuo Wipeout Namcoon liittyy? Se on Sonyn Liverpoolin kehittämä peli ja Sony tulee sen julkaisemaan, joten sitä ei muilla alustoilla tulla näkemään. Tässä sukupolvessa kun kaikki thirdpartyt ovat kääntyneet multiplatformeiksi kustannussyistä, tulee firstparty-julkaisuilla olemaan yhä suurempi merkitys. Ja jo kaksi edellistä sukupolvea osoitti, että Sonylta tulee eniten kovia firstparty / yksinoikeuksia mm. God of Warit, Syphon Filterit, Gran Turismot, Jak and Daxterit, Ratchet and Clankit, Crashit, Socomit, Shadow of the Colossus, ICO, Sly Cooperit, Wild Armsit, Dark Cloudit, Wipeoutit, Twisted Metallit jne. Tässäkin sukupolvessa Sony on jo luonut muutaman hittipelisarjan kuten Uncharted, Resistance, Motorstorm ja varmasti lisää on vielä tiedossa.
lainaa
rasse

22.07.2008 klo 22.13

vaikka ite olen kova tekkenpelaaja "ei fani" niin vuosien varrella pelkästään graafiikka ja uudet pelihahmot eivät innosta. Kun nämä tappelupelit eivät ole vuosien varrella ole kehittyny toivomaan suuntaan on turha odottaa mitään miljoonan myyntiä.
Toivoisin esimerkiksi ympäristön käytettyvyyttä ja hahmojen satunnainen kipu, vaatteiden satunnainen rikkoontuminen & haavojen näkyminen. Johonkin tappelupeliin voitaisiin mielestäni satsata 10 miljoonia dollareita/euroja että saataisiin jotain edistyksellistä tappelupeleihin.
lainaa
Simovaatehuoneelta

23.07.2008 klo 00.57

JBauer kirjoitti:
Ja jo kaksi edellistä sukupolvea osoitti, että Sonylta tulee eniten kovia firstparty / yksinoikeuksia mm. God of Warit, Syphon Filterit, Gran Turismot, Jak and Daxterit, Ratchet and Clankit, Crashit, Socomit, Shadow of the Colossus, ICO, Sly Cooperit, Wild Armsit, Dark Cloudit, Wipeoutit, Twisted Metallit jne.


Ja siihenhän on syy, miksi sama tahti jatkuisi tässäkin sukupolvessa? Mm, nope. Sony on ollut ylivoimainen markkinajohtaja PS1:lla ja PS2:lla, mutta nyt homma ei menekään niin ja kehityskustannusten kasvaessa on vaikea nähdä enää suuria yksinoikeuksia ainakaan Sonyn konsolilla, lukuunottamatta Sonyn omia tuotoksia.
lainaa
Niko-Bellic

23.07.2008 klo 12.33

Simovaatehuoneelta kirjoitti:

Ja siihenhän on syy, miksi sama tahti jatkuisi tässäkin sukupolvessa? Mm, nope. Sony on ollut ylivoimainen markkinajohtaja PS1:lla ja PS2:lla, mutta nyt homma ei menekään niin ja kehityskustannusten kasvaessa on vaikea nähdä enää suuria yksinoikeuksia ainakaan Sonyn konsolilla, lukuunottamatta Sonyn omia tuotoksia.

Firstpartyn eli Sonyn omista tuotoksistahan tuossa olikin kyse (+ pari secondpartyn tuotosta). Sony on luonut aikaisemmissa sukupolvissa kovia pelisarjoja ja niin tulee luomaan tässäkin sukupolvessa siitä huolimatta, että kehityskustannukset ovat kovemmat kuin aiemmin. Tähän mennessä Sonyn studiot ovat luoneet jo tässä sukupolvessa ne aiemminkin mainitut Unchartedin, Resistancen, Motorstormin. Pian tulee uusi Siren peli. Myöhemmin Sonyn studioilta tai secondpartyilta tulee myös Little Big Planet, Heavy Rain, White Knight Chronicles, Dark Cloud 3, Infamous, MAG ym. + vanhoille tutuille PlayStation -pelisarjoille jatko-osia. Thirdpartyilta sen sijaan on turha odottaa tässä sukupolvessa yksinoikeuksia. Tämän vuoksi tietysti konsolin osto painottuu jatkossa siihen, että pidätkö enemmän esim. Nintendon Mario / Zelda peleistä vai Sonyn God of Warista / Ratchetista / Jak & Daxterista vai MS:n Halosta jne.
lainaa
Niko-Bellic

23.07.2008 klo 12.43

Simovaatehuoneelta kirjoitti:

Ja siihenhän on syy, miksi sama tahti jatkuisi tässäkin sukupolvessa? Mm, nope.

Ja aiemmin tosiaan kun Sony oli markkinajohtaja, Sony pystyi jota kuinkin nojaamaan thirdparty yksinoikeuksien varaan. Tässä sukupolvessa heillä on entistä kovempi tarve puskea markkinoille huippujulkaisuja omilta studioiltaan, koska kaikki thirdpartyt siirtyvät multiplatform strategioihin. Sitä suuremmalla syyllä Sonyn on siis pistettävä isompaa vaihdetta päälle omien studioiden kanssa, eikä löysätä tahtia niin kuin väität.
lainaa
Overninethousaaaaand

23.07.2008 klo 13.20

Niko-Bellic kirjoitti:

Firstpartyn eli Sonyn omista tuotoksistahan tuossa olikin kyse (+ pari secondpartyn tuotosta). Sony on luonut aikaisemmissa sukupolvissa kovia pelisarjoja ja niin tulee luomaan tässäkin sukupolvessa siitä huolimatta, että kehityskustannukset ovat kovemmat kuin aiemmin. Tähän mennessä Sonyn studiot ovat luoneet jo tässä sukupolvessa ne aiemminkin mainitut Unchartedin, Resistancen, Motorstormin. Pian tulee uusi Siren peli. Myöhemmin Sonyn studioilta tai secondpartyilta tulee myös Little Big Planet, Heavy Rain, White Knight Chronicles, Dark Cloud 3, Infamous, MAG ym. + vanhoille tutuille PlayStation -pelisarjoille jatko-osia.

Oli siinä pari 3rd-partyakin. Wild Armsien kehittäjä on sellainen ja Crashien kehittäjä nykyään. Ja Uncharted(88), Resistance(86) ja Motorstorm(82)(Metacritic score) ovat tainneet lähinnä vakuuttaa tyyppejä, jotka jo omistavat PS3:n. Eli ei se Sonyn tytäryhtiön leima nyt mikään ykköslaadun tae ole ja turha ehdottomasti luvata, että "Sony on luonut aikaisemmissa sukupolvissa kovia pelisarjoja ja niin tulee luomaan tässäkin sukupolvessa siitä huolimatta, että kehityskustannukset ovat kovemmat kuin aiemmin.", sillä ei se vain niin aina ole. Tosin hieno nähdä että pelejäkin on tulossa, mutta tuostakin mainitsemastasi listasta yhtä ei oikein voi heittää mihinkään kategoriaan, mutta muut ovat joko toiminta tai RPG-pelejä. Aika yksipuolista, etten sanoisi.
lainaa
imurfatherstevenson

23.07.2008 klo 13.27

Niko-Bellic kirjoitti:

Ja aiemmin tosiaan kun Sony oli markkinajohtaja, Sony pystyi jota kuinkin nojaamaan thirdparty yksinoikeuksien varaan. Tässä sukupolvessa heillä on entistä kovempi tarve puskea markkinoille huippujulkaisuja omilta studioiltaan, koska kaikki thirdpartyt siirtyvät multiplatform strategioihin. Sitä suuremmalla syyllä Sonyn on siis pistettävä isompaa vaihdetta päälle omien studioiden kanssa, eikä löysätä tahtia niin kuin väität.

Sonyn omillakin studioilla on jokin raja vastassa ja vaikka kyseessä olisikin suurin pelinkehittäjien joukko, niin edelleen se 3rd-party-tuki on välttämätöntä ja Sonylla voi olla vaikeuksia vakuuttaa näitä 3rd-partyja luomaan jotain yksinoikeuksia, tai edes hetkellisiä sellaisia PS3:lle, kun MS:kin on saanut jo joitain "ryöstettyä" multiplatformeksi, kuten esimerkiksi sarjan pelin jonka kaikki varmasti mielsivät Sony-yksinoikeudeksi, eli FFXIII. Sonyn yksinoikeuksien määrä siis tulee selvästi vähenemään kahdesta edellisestä sukupolvesta.
lainaa
Niko-Bellic

23.07.2008 klo 14.23

Overninethousaaaaand kirjoitti:

Oli siinä pari 3rd-partyakin. Wild Armsien kehittäjä on sellainen ja Crashien kehittäjä nykyään. Ja Uncharted(88), Resistance(86) ja Motorstorm(82)(Metacritic score) ovat tainneet lähinnä vakuuttaa tyyppejä, jotka jo omistavat PS3:n. Eli ei se Sonyn tytäryhtiön leima nyt mikään ykköslaadun tae ole ja turha ehdottomasti luvata että "Sony on luonut aikaisemmissa sukupolvissa kovia pelisarjoja ja niin tulee luomaan tässäkin sukupolvessa siitä huolimatta, että kehityskustannukset ovat kovemmat kuin aiemmin.", sillä ei se vain niin aina ole. Tosin hieno nähdä että pelejäkin on tulossa, mutta tuostakin mainitsemastasi listasta yhtä ei oikein voi heittää mihinkään kategoriaan, mutta muut ovat joko toiminta tai RPG-pelejä. Aika yksipuolista, etten sanoisi.

En tiedä onko Wild Armsien kehittäjä secondparty vai thirdparty. Mutta ainakin Sony julkaisi Wild Armsin, joten heillä on luultavasti oikeudet siihen. Ja eipä ole muilla alustoilla tullut kyseistä pelisarjaa vastaan. Sen sijaan Crash Bandicootin kehitti Unchartedin ja Jak & Daxterin kehittänyt Naughty Dog. Vaikka Crashin oikeuksista luovuttiinkin (samaan tapaan myös Imsomniac luopui Spyrosta) se ei tee Naughty Dogista thirdpartya.

"Naughty Dog is an American video game company founded by Andy Gavin and Jason Rubin in 1986, and based in Santa Monica, California. It was acquired by Sony in 2001."

Mitä ykköslaadun takeita on sitten esimerkiksi Microsoftilla? Nintendolla vain Miyamoton Mariot ja Zeldat. Siihenpä se jääkin. Kyllä Sonyn studiot ovat laatupelejä luoneet ja varmasti kykenevät siihen yhtä hyvin jatkossakin, vaikka muuta väittäisitkin.

Uudet tulokkaat Resistance ja Motorstorm saavat pian jatko-osansa, myöhemmin myös Unchartedkin. Eiköhän nuo pelit kiinnosta ja vakuuta jatko-osineen muitakin kuin jo PS3:n omistavia, ainakin mitä Internetin keskustelupalstoja on uskominen. Varsinkin Uncharted vetää puoleensa kiinnostuneita keskustelijoita ja mahdollisia PS3:n ostajaehdokkaita.

Ja tarjonta on mielestäsi yksipuolista? Jos tuossa oli listattuna lähinnä vain RPG ja toimintapelejä, niin ei se tarkoita etteikö muuta olisi tulossa. Onhan Sonylta myös näitä Singstareja, Buzzeja, Eyetoy-pelejä, puzzlea (Echochrome), autopelejä (Gran Turismo, Motorstorm), tasoloikkia (Ratchet, Jak, Sly), toimintaseikkailua (God of War, SOTC, ICO), räiskintää (Killzone, Resistance), urheilupelit (MLB:t ym.) Ja sitten on myös näitä erikoisempia pelejä kuten PixelJunk Monsters, Pain, Flower, LBP jne.
lainaa
spagheeeeeeeeeeeetio

23.07.2008 klo 14.56

Niko-Bellic kirjoitti:

En tiedä onko Wild Armsien kehittäjä secondparty vai thirdparty. Mutta ainakin Sony julkaisi Wild Armsin, joten heillä on luultavasti oikeudet siihen. Ja eipä ole muilla alustoilla tullut kyseistä pelisarjaa vastaan. Sen sijaan Crash Bandicootin kehitti Unchartedin ja Jak & Daxterin kehittänyt Naughty Dog. Vaikka Crashin oikeuksista luovuttiinkin (samaan tapaan myös Imsomniac luopui Spyrosta) se ei tee Naughty Dogista thirdpartya.

"Naughty Dog is an American video game company founded by Andy Gavin and Jason Rubin in 1986, and based in Santa Monica, California. It was acquired by Sony in 2001."

Mitä ykköslaadun takeita on sitten esimerkiksi Microsoftilla? Nintendolla vain Miyamoton Mariot ja Zeldat. Siihenpä se jääkin. Kyllä Sonyn studiot ovat laatupelejä luoneet ja varmasti kykenevät siihen yhtä hyvin jatkossakin, vaikka muuta väittäisitkin.

Uudet tulokkaat Resistance ja Motorstorm saavat pian jatko-osansa, myöhemmin myös Unchartedkin. Eiköhän nuo pelit kiinnosta ja vakuuta jatko-osineen muitakin kuin jo PS3:n omistavia, ainakin mitä Internetin keskustelupalstoja on uskominen. Varsinkin Uncharted vetää puoleensa kiinnostuneita keskustelijoita ja mahdollisia PS3:n ostajaehdokkaita.

Ja tarjonta on mielestäsi yksipuolista? Jos tuossa oli listattuna lähinnä vain RPG ja toimintapelejä, niin ei se tarkoita etteikö muuta olisi tulossa. Onhan Sonylta myös näitä Singstareja, Buzzeja, Eyetoy-pelejä, puzzlea (Echochrome), autopelejä (Gran Turismo, Motorstorm), tasoloikkia (Ratchet, Jak, Sly), toimintaseikkailua (God of War, SOTC, ICO), räiskintää (Killzone, Resistance), urheilupelit (MLB:t ym.) Ja sitten on myös näitä erikoisempia pelejä kuten PixelJunk Monsters, Pain, Flower, LBP jne.

Viittasinkin pelisarjaan, eli siis Crash on nykyään 3rd-partyn kehittämä. Ei siinä että joku jaksaisi sitä crappia enää pelata nykyisin.

Ei Microsoftillakaan mitään ykköslaadun takeita ole omassa tallissaan, mutta ei se tarkoita sitä, että Sonylla olisi. Okei, Bungie nyt on onnistunut vakuuttamaan lehdistön Halolla, mutta en varmasti osaa sanoa mitkä firmat kuuluvat MS:n 1st- ja 2nd-partyyn. Ja Nintendo on vähän jämähtänyt omien pelisarjojensa uhriksi, kun totisin pelisarja omalta firmalta taitaa olla Metroid. Noh on sieltä tulossa 1st-partylta Disaster, joskus tulevaisuudessa taas...

Ovathan ne laatupelejä luoneet, mutta edelleen, riittääkö Sonyn oma tuotanto tekemään tarpeeksi laatupelejä, mikä riittäisi perusteluun ostaa PS3 mielummin kuin Wii tai X360. Tällä hetkellä ei omasta mielestäni siltä vaikuta, varsinkin laatikon kohdalla.

Ja mitä nyt olen keskusteluja seurannut, niin ainoa joka on yrittänyt vakuuttaa muista pelaajia on tosiaan se Uncharted, mutta ei se minun käsittääkseni ole siinä täysin onnistunut.

Mitään noita tasoloikkiahan ei olla taidettu varmistaa, mitä nyt yksi R&C tuli, eli tuskin tulossa seuraavaa osaa hetkeen. Itseasiassa suurimmassa osassa tuota pelilistaasi kummittelee päivämäärä tulossa joskus. Esim. God of War III:lle ja Ico-tiimin projektille ei olla taidettu antaa minkäänlaista arviotakaan julkaisupäivästä.
lainaa
itsmemario

23.07.2008 klo 19.24

spagheeeeeeeeeeeetio kirjoitti:

Ovathan ne laatupelejä luoneet, mutta edelleen, riittääkö Sonyn oma tuotanto tekemään tarpeeksi laatupelejä, mikä riittäisi perusteluun ostaa PS3 mielummin kuin Wii tai X360. Tällä hetkellä ei omasta mielestäni siltä vaikuta, varsinkin laatikon kohdalla.

Kyllähän tuolla Sonylla tuntuu noita koodinvääntäjiä riittävän, joten mikseipä sieltä syntyisi uusia pelejä siinä missä ennenkin. Nykysukupolvella pelien kehittäminen vaan kestää entistä kauemmin (graafiset ja pelilliset vaatimukset kasvavat kasvamistaan), niin ei ne sieltä hetkessä ulos putkahda.

Sony Bigger Than Nintendo And Microsoft Combined
In-house software development will win out for PS3

Based on data from Screen Digest, the report places Sony as the third most resourced games software publisher in the world, stating that “Sony Computer Entertainment Studios employs some 2,200 developers across 14 different studios… it has more programmers, artists, audio technicians and designers than Microsoft and Nintendo combined.”

Develop Also quotes the Screen Digest report author, Ed Barton, as saying, "When we were looking at how nex-gen publishing was shaping up, we were surprised to see that in comparison to what was going on during the end of the PSOne era, Sony has doubled its investment in worldwide studios.

"Sony has ensured that it can create the momentum PS3 needs".

http://news.spong.com/article/11947
spagheeeeeeeeeeeetio kirjoitti:

Mitään noita tasoloikkiahan ei olla taidettu varmistaa, mitä nyt yksi R&C tuli, eli tuskin tulossa seuraavaa osaa hetkeen. Itseasiassa suurimmassa osassa tuota pelilistaasi kummittelee päivämäärä tulossa joskus. Esim. God of War III:lle ja Ico-tiimin projektille ei olla taidettu antaa minkäänlaista arviotakaan julkaisupäivästä.

Tulevat kun tulevat, mutta pääasia että tulevat.


IGN: Jak and Daxter: The Lost Frontier

at this stage there is no official storyline that has been released for jak and daxter the last fronteir but noughty dog has officially secured the name which means that it is certainly goin to come out so at this stage no1 will no the story line


Ratchet and Clank: Quest for Booty - ensivaikutelmia

http://tinyurl.com/695m7p


E3 2008: PS3:n MAG keväällä, God of War myöhemmin ensi vuonna

http://www.konsolifin.net/uutinen.php?site=ps2&id=4939
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova