Tuorein sisältö

Näin toimii Wiin MotionPlus

27.07.2008 klo 16.03 | Luettu: 5552 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Nintendon E3-messuilla esittelemä Wiimoten MotionPlus-lisäosa parantaa alkuperäisen ohjaimen tarkkuutta huomattavasti. Wiimoten perään kytkettävän MotionPlus-palikan sisältä löytyy gyroskooppi, joka paitsi tekee liikkeentunnistuksesta tarkempaa, tunnistaa myös ohjaimen kiertoliikkeen. Tähän ei alkuperäinen Wiimote yksinään pysty.

MotionPlus-laajennuksen gyroskoopin tarkkuutta Wiimoten kiihtyvyysantureihin voi verrata vaikka Invensensestä löytyvän esittelyvideon avulla.

V2.fi | Matti Lintula
< Animoitu Optimus Pri... Silent Hillissä viil... >

Keskustelut (4 viestiä)

sysko

Rekisteröitynyt 13.07.2007

27.07.2008 klo 16.43

Uutinen on aikalailla yksinkerstaitettu versio aiheesta, kiertoliikettäkin (siis ohjaimen pyörittämistä rannetta kiertämällä) voidaan tunnistaa wiin ohjaimen kiihtyvyysantureilla mutta kuten videosta selviää siinä on rajoitteensa; ei tiedetä kiertyykö ohjain vai tehdäänkö sillä jotain muuta. Peliohjelmoinnissa tähän voidaan varautua olettamalla että käyttäjä tekee oletetut liikkeet tietyllä tavalla - tietysti tästä seuraa "hauskoja" bugeja käyttäjän tehdessä jotain muuta kuin ohjelmoija oletti. Sivuttaiskierteen ("osoittaminen") tunnistus tai tasaisessa kiihtyvyydessä liikutettava ohjain taas on myös haaste ilman gyroa toimiville ohjaimille, siksihän Wiissä on sensor bar joka infrapunalla hoitaa "osoittamista".

Mielenkiintoista teknologiaa jokatapauksessa, toivottavasti myös energiankulutus on kohtuullista tuon lisäkkeen kanssa eikä lisää wiimoten patterien vaihdon tiheyttä tuhottomasti.

Myös ihmisen korvan 3 akselin "kiihtyvyysanturin" toiminnan opiskelu on ihan mielenkiintoista - ja etenkin miten sitä voidaan huijata. Jokainen lienee joskus lapsena kesäleirillä pelannut tukkimiehen humalaa - lisäksi lentäjäkoulutuksessa tämä on tärkeä asia koska jos tasapainoaistilla ei ole näköä tukenaan (lennetään pilvessä tai pimeässä) voivat ihmisaivot tuottaa hyvin mielenkiintoisia tunteita siitä mihin ollaan menossa...
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

27.07.2008 klo 17.07

Kyllähän nuo ominaisuudet kiinnostaa, mutta tämä purkkaviritys ei kyllä hirveästi kiinnosta. Hinta tulee varmaan olemaan vähintään 30€ uuden Wii Sportsin kanssa. Ja mahtaakohan tuo palikka haitata wiimotella heiluttamista.
lainaa
Miizou

Rekisteröitynyt 30.07.2007

27.07.2008 klo 18.11

tagman kirjoitti:
Ja mahtaakohan tuo palikka haitata wiimotella heiluttamista.

Näyttää kuvien perusteella niin pieneltä lisäpalikalta, että tuskin tuota käytännössä edes noteeraa parin peluukerran jälkeen.

Mutta odotetaan ja katsotaan, mitä tällä saadaan peleissä aikaan...
lainaa
ipppez

28.07.2008 klo 08.02

Tää on varmasti loisto juttu, toivottavasti tulis joku hyvä nyrkkeilypeli joka tätä tukis 100%:sti. Cant wait
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova