Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: kyttäklassikko, joka antoi äänen mestariohjaajalle

14.05.2018 klo 17.00 | Luettu: 3362 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Enää viisi tuntia elokuvaan
Poliisiopisto 2 - Eka komennus

Vain Nelosella.

Ikivihreä kyttäleffa Eka komennus nousi Yhdysvalloissa tuoreeltaan suurempaan suosioon kuin 007 ja kuoleman katse ja Clint Eastwoodin Kalpea ratsastaja. Elokuva lisäsi sarjaan poliisiksi myöhemmin ylennetyn jengipomo Zedin ja näin esitteli suurelle yleisölle legendaarisen Bobcat Goldthwaitin (suom. "Kultaisella niityllä asuva ilves").

Omistautuvalla metodinäyttelijällä oli vaikeuksia luopua roolista edes elokuvasarjan päätyttyä, mutta hän vaihtoi julkisen palvelun puolelle sytytettyään tuolin tuleen talk-show'ssa: hänen oli esiinnyttävä paloturvallisuutta käsittelevissä tietoiskuissa. Useammankin talk-show'n remontoituaan Bobcat hyödynsi kokemuksiaan ja nosti Jimmy Kimmelin show'n suosioon ohjaajana.

Ohjaaja Bobcatin esikoispitkää Shakes the Clownia on kuvailtu "alkoholistipelleistä kertovien elokuvien Citizen Kaneksi" Boston Globen ja myöhemmin Martin Scorsesen toimesta. Laajaa arvostusta hän alkoi nauttia sysimustalla komedialla World's Greatest Dad, jossa Robin Williamsin hahmo lavasti poikansa eroottisen hirttäytymisen itsemurhaksi viisi vuotta ennen kuin Williams itse ripustautui platonisesti.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Henry Rollinsin Trav... Popedan Ratinan jätt... >

Keskustelut (1 viestiä)

God_Bless_Murica

14.05.2018 klo 20.51 2 tykkää tästä

Tää oli kyllä niin hieno alustus illan elokuvalle, että ihan pakko katsoa :D
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova