Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Laura Dern riisuutuu, kun soopa on tarpeeksi paksua

20.07.2018 klo 16.00 | Luettu: 1576 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Villi sydän

Vain kanavalla 6.

Tässähän oppii itsekin taide- ja teinivuosien kuvakokoelman historiaa. Laura Dern vaati sopimuksiin pykälän, jonka mukaan hän ei esiinny alastonkohtauksissa. David Lynchin Villi sydän vuodelta 1990 houkutteli tekemään poikkeuksen, sillä olisi outoa peitellä rintoja, kun haaveilet Nicolas Cagen puhuvasta peniksestä. Hitot: Dern paljasteli saman tien myös Rambling Rosessa Oscar-ehdokkuuden väärtisti. Sitten vaatteet ovat pääasiassa pysyneet päällä.

Dern oli Lynchin ykkösvalinta, vaikka Dern tunnettiin älyllisemmistä rooleista. Dernin itsensäkin mukaan tämä oli ensimmäinen tilaisuus näytellä villiä ja yliseksuaalista hahmoa, eikä se ollut ongelmatonta: purukumin jauhaminen auttoi löytämään puhetyylin. Kunnioittaakseni omaa brändiäni epäilen Lynchiä nyt likaiseksi sedäksi, jonka pimeällä taiteella on simppeleitä merkityksiä. Hän riisui Dernin myös viime vuonna Twin Peaksin uudella kaudella ja jos Villi sydän on villi, tuoreempi kohtaus tuoksuu epätoivoiselta vähän niin kuin juttuni.

Villi sydän on Ihmemaa Oz -mukaelma, eli psykoosiin sijoittuva eteenpäinkävelyelokuva, joka on kulttikamaa osalle Lynchin ystävistä ja jonka Jurassin Park -tissien ystävät saattavat jättää kesken. Cage on istunut linnassa, koska hän joutuu tappamaan Dernin äidin lähettämiä kätyreitä. Väkivaltaa ja viittauksia kaameisiin seksuaalirikoksiin ei tarvitse katsella Pornhub-versiossa. (En ole paha, minut vain on piirretty sillä tavalla.)


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Flow Festivalin ohje... Sarah Michelle Gella... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova