Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Jackie Chan ei osaa yhtään karatea

22.11.2018 klo 16.00 | Luettu: 1041 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
The Karate Kid

Vain kanavalla 5.

The Karate Kidin uusi versio perustelee olemassaolonsa viemällä tapahtumat karaten syntysijoille, kuvankauniiseen Kiinaan. Pat Morita sai oppi-isän roolilla Oscar-ehdokkuuden, mutta uusi versio seisoo omilla jaloillaan palkattuaan tilalle Kiinan suurimman tähden ja planeetan tunnetuimman karatekan Jackie Chanin. Kiinan lipputulot yksinään tekevät elokuvasta voitollisen. "Karate tulee kylläkin Japanista." Fuck!

Leffa kertoo kung fu'sta ja niinpä nimeä The Kung Fu Kid harkittiin. Kiinassa nimi on "Kung fu -unelma", joten kaikki on hyvin: tarina amerikkalaisesta pojasta, joka hakkaa töykeät ja väkivaltaiset kiinalaiset heidän omassa lajissaan nousi vuoden suurimmaksi hitiksi? Juu ei. Kiinalaisesta versiosta on leikattu kärkevin kiusaaminen ja pahan kung fu -mestarin epäreilut taktiikat, joten päähenkilöllä vaikuttaa olevan arkisia sopeutumisvaikeuksia, joita "paikallisen joogan" opiskelu lieventää. Niin dramaattista.

Ehyt versio on varsin pätevä ollakseen tarpeetonta kierrätystä. On se tervetullut maisemanvaihdos ja tuottaja Will Smithin poika Jaden on luonteva ja alkuperäistä keski-ikäistä kakaraa reilusti nuorempi. Chan kehitti takkikohtauksen ikonisen vahauskohtauksen korvikkeeksi ja rasvasi suhteilla tuotannon rattaita, takuukarisman tuomisen ohella. Jatko-osasta tuli ikuisuusprojekti: tuotanto ei ole vieläkään etenemässä, mutta viime vuonna Chan sanoi, että kehnon käsikirjoituksen tilalle on saatu parempi.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ville Valon seuraava... Tutkimus kysyy, lisä... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommenttiV2.fi:n JOULUKISA
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova