Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Liam Neesonin keski-iän kriisi onnistuu viimein

19.09.2018 klo 17.00 | Luettu: 648 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Taken

Vain Subilla.

Liam Neeson ei kuulemma haaveillut hitistä suostuessaan toimintatrilleriin Taken, mutta pari kuukautta Pariisissa, kamppailulajien opettelu ja omien stunttien suoritus kiinnostivat setää, joka oli viettänyt vuosikymmenen ihmissuhdedraamoissa tyyliin Kingdom of Heaven, Batman Begins, K-19: The Widowmaker ja Star Wars: Episodi I. Neesonin uran ensimmäinen hitti on palovammapotilaasta kertova nyyhkyleffa Darkman. Hänkö lyö rosmojen hampaat kurkkuun? Hah!

Se hokema on lievästi liioiteltu, että Taken oli Neesonille irtiotto. Edellisessäkin elokuvassaan Seraphim Fallsissa hän näytteli kovaotteista lännenmiestä. Palikat nyt vain loksahtivat kohdilleen, kun hän esitti trailerissa napakan uhorepliikin, joka toimi myyntivalttina ihmeellisten ideoiden ja suuren budjetin sijasta. Lopputulos sai vaihtelevaa kyytiä kriitikoilta, mutta kaikki järjissään olevat näkivät Neesonin setäjännärien ykköstykkinä ja hän kahmi innolla Takenia vastaavat tarjoukset.

Kauanko täällä pitää elää? Darkman on itseasiassa hyvin outo supersankarileffa ja Neeson oli sen aikaan 38, mikä kahdella kerrottuna on odotettu elinikä monilla markkinoilla. Vastaavia lukemia lähennellessäni tahtoisin itsekin jo tehdä älyttömän tempauksen asiallisen journalismin sijaan, enkä myöhemmin kutsua kunnianhimon tilalle hiipivää dementiaa "keski-iän" kriisiksi.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Klamydia kertoo tari... Miksi katsoa Bruce W... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova