Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: kaikkien aikojen suihkukohtauksen persreikäversio

05.07.2018 klo 16.00 | Luettu: 3914 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää viisi tuntia elokuvaan
Psycho

Vain kanavalla 6.

Mitä jännittävää syntyy, kun omia polkuja tallaava taideohjaaja Gus Van Sant filmaa uusiksi Psykon? Vain paskempi Psyko. Van Santin idea oli kopioida Alfred Hitchcockin klassikkoa niin orjallisesti, että kopiointi itsessään on taidetta - taidettahan on jonkun mukaan myös kissojen tappaminen ja päälle onanoiminen. Van Sant tihrusti alkuperäisversiota kyetäkseen toistamaan jopa virheet. Kuvauksissa kestikin saman verran kuin Hitchcockilla.

Van Sant pitää saavutuksena sitä, että on nyt todistettu, ettei leffasta tule samanlaista yrittämälläkään. Joo: ei varsinkaan, jos metodimaisen kopioimisen sekaan päästetään satunnaisia muutoksia. Klassikon suihkukohtaus on niin maineikas, että se on uuden version julisteen aihe. 60-luvulla Hitchcockin oli pakko filmata alastoman naisen puukotus siten, ettei mitään todella näytetä ja silti hän loi kauhua, joka kirpaisee yhä. Van Santin versiossa näytetään haavat ja näyttelijättären perseenreikä.

Van Sant teki muutaman muutoksen kameran käyttöön ja dialogiin sillä perustelulla, että Hitchcock olisi tiettävästi tehnyt samoin, jos hän olisi kyennyt. Van Santin päätelmä lienee täten se, että myös Hitchcock tahtoi huipentaa uransa määritelleen kohtauksen perseenreikään. Näyttelijöidensä Van Sant antoi tehdä omaa juttuaan vanhasta välittämättä, joten hänen höpinöissään ei ole päätä eikä häntää.
V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Herra Fantastinen on... Veteraanirokkari Mic... >

Keskustelut (3 viestiä)

EiMullaMuuta

05.07.2018 klo 20.57 7 tykkää tästä

Siis maksaako joku oikeasti näistä Peltosen surkeista aivopieruista?
lainaa
ButtholeSurffers00

06.07.2018 klo 00.27 2 tykkää tästä

EiMullaMuuta kirjoitti:
Siis maksaako joku oikeasti näistä Peltosen surkeista aivopieruista?


Mutta kyllähän siinä kuitenkin vilahtaa Anne Hechen peppureikä. Ja oikeastaan se kohtaus on ainoa, minkä takia leffan viitsii edes katsoa. Tietty senkin voisi vaan katsoa netistä tai kelata juuri siihen kohtaan. PS. Anne Heche's Butthole Song oli täyttä rautaa!!
lainaa
NimeäEiMainita

06.07.2018 klo 08.58 5 tykkää tästä

EiMullaMuuta kirjoitti:
Siis maksaako joku oikeasti näistä Peltosen surkeista aivopieruista?


V2 on ainoa sivusto jolla olen poistanut Adblockin käytöstä ja se on Peltosen tuottaman laatusisällön ansiota
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova